Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.11.2021 11:48
LucyLou

XXX.XXX.54.7

Přemýšlím o třmenech Acavallo Arena Alupro.
Na aktivní rekre, vandry a v budoucnu třeba nižší sport. Mám artrózu v kolenech a moje otázka zní, zda někdo máte podobný problém a tyto třmeny vám vyhovují. Mám Sprengery, jsem spokojená s širokou nášlapnou plochou a zatím naštěstí vždy pustily i nohu, kolena nebolí.
Potřebuji teď na druhé sedlo, tak zvažuji jestli nevyzkouším Acavallo + bude obsedání a Acavallo se mi zdají více ,,bezpečnostní,,....
Freejump nechci, nevyhovují mi a třmeny s gumičkou byly fajn dokud jsem neměla potíže, ani delší třmenové řemeny nepomohou.
Děkuji za rady.

Anneery

4.11.2021 15:33
Anneery

XXX.XXX.43.168

Mám s koleny také problém a ty Acavallo Arena Alupro se mi na to moc neosvědčili. Mají fajn širokou kovovou nášlapnou plochu, takže noha ve třmeni neklouže a bezpečnost u nic také celkem funguje, ovšem ty třmeny jsou pevné a nepruží, tudíž to náraz do kolen vůbec netlumí a po chvíli v sedle mi kolena začnou bolet. Mě se na bolavé kolena nejvíce svědčili klasické kloubové třmeny, freejumpy a pak třmeny Vector Balance Acavallo, které mám teď aktuálně na svých dvou sedlech, ovšem v Česku je bohužel neprodávají.

4.11.2021 16:30
alfi pav

XXX.XXX.30.254

Anneery napsal(a):
Mám s koleny také problém a ty Acavallo Arena Alupro se mi na to moc neosvědčili. Mají fajn širokou kovovou nášlapnou plochu, takže noha ve třmeni neklouže a bezpečnost u nic také celkem funguje, ovšem ty třmeny jsou pevné a nepruží, tudíž to náraz do kolen vůbec netlumí a po chvíli v sedle mi kolena začnou bolet. Mě se na bolavé kolena nejvíce svědčili klasické kloubové třmeny, freejumpy a pak třmeny Vector Balance Acavallo, které mám teď aktuálně na svých dvou sedlech, ovšem v Česku je bohužel neprodávají.

Vector balance acavallo se v ČR dají objednat na equiworld.cz, stojí kolem 6tis

Anneery

4.11.2021 22:56
Anneery

XXX.XXX.110.136

Z equiworldu jsem je objednávala, ale dodání trvalo půl roku, takže to osobně moc nedoporučuji a je za mě lepší to objednat v zahraničí.

14.11.2021 11:57
LucyLou

XXX.XXX.54.7

Děkuji všem za zkušenosti. Pořídím druhé Sprengery - vyzkoušené a je to jistota :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.11.2021 17:41

LucyLou napsal(a):
Děkuji všem za zkušenosti. Pořídím druhé Sprengery - vyzkoušené a je to jistota :)

Nebo podobné Intec(mají šedou gumu) , ty jsou i levnější. Jedny čirou náhodou mám na víc...

15.11.2021 08:05
LucyLou

XXX.XXX.59.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nebo podobné Intec(mají šedou gumu) , ty jsou i levnější. Jedny čirou náhodou mám na víc...

Mám také, používala jsem deset let. Pak jsem objevila Sprengery a jsou pro mě ještě lepší (měkčí guma a hlavně široká nášlapná plocha). Nyní mám staré Intecy provizorně. Ale děkuji

15.11.2021 13:38

LucyLou napsal(a):
Mám také, používala jsem deset let. Pak jsem objevila Sprengery a jsou pro mě ještě lepší (měkčí guma a hlavně široká nášlapná plocha). Nyní mám staré Intecy provizorně. Ale děkuji

máte ty klasické nebo ty vyosené...já mám na obou sedlech ty klasické s černou gumou, zajímalo by mne, jak na tom jsou ty černomodré? vyosené bow balance.

15.11.2021 14:20
Arbora

XXX.XXX.228.98

Mám tie bow balance a možno by som ich aj mohla posunúť, lebo ich nepoužívam vôbec. Ináč fajn, ale na boľavé časti človeka mi najviac pomohlo presunúť sa do drezúrneho sedla.

16.11.2021 10:40
LucyLou

XXX.XXX.236.105

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
máte ty klasické nebo ty vyosené...já mám na obou sedlech ty klasické s černou gumou, zajímalo by mne, jak na tom jsou ty černomodré? vyosené bow balance.

Mám ty vyosené bow balance. Ihned jsem si na ně zvykla, ale několik lidí mi říkalo, že jim nevyhovují právě tím tvarem. Jinak kloubové jsem zkoušela jen ty Intecy (super) a pak nějaké no name a ty byly nic moc, hrozně tvrdé.

16.11.2021 11:14
LucyLou

XXX.XXX.236.105

Arbora napsal(a):
Mám tie bow balance a možno by som ich aj mohla posunúť, lebo ich nepoužívam vôbec. Ináč fajn, ale na boľavé časti človeka mi najviac pomohlo presunúť sa do drezúrneho sedla.

Už jsou na cestě nové Sprengery bow balance ale děkuji.
Bohužel mám koně na kterého je těžké vybrat sedlo, proto jsem ráda, že sedí ty co mám. Mám enduranční a bezkostru western, delší třmeny mám - na drezurce by mi asi ty opěrky vadily stejně

16.11.2021 11:19
Arbora

XXX.XXX.228.98

Na drezúrnom sedle mám vytrvalostné strmene Zaldi, odvtedy sprengery ležia v skrinii a ani si na ne nespomeniem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík