auranan

XXX.XXX.15.59
Dobrý den. Mám 3,5 letou paint klisnu kterou budu dávat za měsíc na 3 měsíční výcvik - obsedání. Ranč který se mi zatím asi nejvíc zamlouvá je BH Ranč - Prachatice. Pán se myslím jmenuje Michal Šandera. Má s ním někdo zkušenosti? Popř. nějake jiné doporučení? Kobylu sama obsedat nechci, chci to ponchat někomu zkušenějšímu. Bude to jen základní výcvik. Klisna je jen na rekreaci.
Cena za měsíc je 13.000 s kompletním ustájením a krmením, což se mi zdá adekvátní.
Díky moc za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kontaktovala bych přímo pána s tím, ať vám dá kontakt na majitele koní, které jeho výcvikem prošli. Pokud je to solidní trenér, tak s tím nebude mít problém.

Nikdy bych nedala koně na výcvik jen tak někomu, koho si najdu na internetu, ale opravdu jen tomu, jehož práci mám šanci vidět, vidím jeho výsledky a koně, znám osobně jeho přístup. Opravdu NIKDY. To si toho koně radši pod trenérem "zprasím" sama, ale vím, čím si ten kůň prošel a kde jsem nasekala chyby, nebo budu platit mému trenérovi, kterého znám ať mi koně přijezdí.

Nehledě na to, že mi ta cena přijde dost nízká.
Taky jsem dávala jednoho mého koně na výcvik k člověku podle "dobrých" referencí a platila za to slušné peníze. Navenek všechno super, všichni ho chválili, úspěchy měl i ve sportu, ale pravda byla a je jiná.
Vrátil se mi vystresovaný kůň s doživotním traumatem z aut a připřahání mezi oje (byl to výcvik do tahu), trvalou nedůvěrou v muže a žaludečními problémy, které u nás bohužel vyústily ve zřejmě doživotní podávání omeprazolu (protože bez jádra kůň nebude schopný tahat, tak ho tím i přes zákaz narvu tak, že mu to poleze ušima ). Do toho mi dotyčný koně mlátil hlava nehlava, protože přece musí ukázat, kdo je tady pán a jaksi nepochopil, že tohle plemeno bitím nezlomí... Od onoho trenéra se mi taky dostalo ujištění, že onen kůň je nula a dobrý tak akorát na jatka.
Na základě této zkušenosti bych koně už nikdy nedala z ruky. Spíš bych řešila někoho ve vašem okolí, kdo vám koně bude jezdit obsedat k vám, abyste celou dobu viděla co se s ním děje, jak se k němu chovají a měla kontrolu nad jeho odpočinkovým a krmným režimem (můj tam prakticky ani nechodil do výběhu..). Vyjde vás to na stejné peníze a budete všichni víc v klidu.
A jen pro ten šťastný závěr, tu "k*rvu vhodnou jen na jatka" (jak ho dotyčný ke konci nazval) dnes pomalu připravuji do T-drezur, má za sebou i S ve vytrvalosti a letos na podzim ho uznali jako plemeníka...
auranan
napsal(a):
Dobrý den. Mám 3,5 letou paint klisnu kterou budu dávat za měsíc na 3 měsíční výcvik - obsedání. Ranč který se mi zatím asi nejvíc zamlouvá je BH Ranč - Prachatice. Pán se myslím jmenuje Michal Šandera. Má s ním někdo zkušenosti? Popř. nějake jiné doporučení? Kobylu sama obsedat nechci, chci to ponchat někomu zkušenějšímu. Bude to jen základní výcvik. Klisna je jen na rekreaci.
Cena za měsíc je 13.000 s kompletním ustájením a krmením, což se mi zdá adekvátní.
Díky moc za rady
Šanderu znám osobně. Koně nebije,nekope,chová se k nim slušně. Pece je taky v poradku. Věnuje se westernu,jezdí se svými koňmi lasovat krávy několikrát ročně a vždy to vypadá hezky,žádný stres. Cena mi přijde přiměřená tomu,jak se pohybují ceny jinde za obsedani.
Já bych doporučila ještě Adama Punčochaře,s tím spolupracuji dlouhodobě a nikdy žádný problém,navíc jeho manželka je skvělá veterinarka,tak vím,že i ona má na nej velký vliv co se týká welfare koně.
Ale ani jeden z uvedených na koně nešišla,nedává pamlsky,nechodí se s koňmi mazlit a vyprávět pohádky…je to trochu s nadsázkou,ale snad si rozumíme
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
jesie
napsal(a):
Šanderu znám osobně. Koně nebije,nekope,chová se k nim slušně. Pece je taky v poradku. Věnuje se westernu,jezdí se svými koňmi lasovat krávy několikrát ročně a vždy to vypadá hezky,žádný stres. Cena mi přijde přiměřená tomu,jak se pohybují ceny jinde za obsedani.
Já bych doporučila ještě Adama Punčochaře,s tím spolupracuji dlouhodobě a nikdy žádný problém,navíc jeho manželka je skvělá veterinarka,tak vím,že i ona má na nej velký vliv co se týká welfare koně.
Ale ani jeden z uvedených na koně nešišla,nedává pamlsky,nechodí se s koňmi mazlit a vyprávět pohádky…je to trochu s nadsázkou,ale snad si rozumíme
Proste chova se k nim jak ke konim a ne miminu. Takovejch vic.
T.

XXX.XXX.96.210
Dobrý den, mohu doporučit Kateřinu Rybovou. Z osobní zkušenosti vím že ke koním se chová hezky, a hlavně vysvětluje co jak proč, to hodně lidí nedělá. Ideální by bylo obsednout si sama pod dohledem trenéra. Koník není ve stresu ze stěhování a nejlépe ho znáte vy sama takže obsedání proběhne nejpřirozeněji. Hodně štěstí.
http://www.katerinarybova.cz/
auranan
napsal(a):
Díky moc za rady
Když si sama netroufáte,je logické,že zvolíte odborníka
Na pána jistě budou nějaké "recenze" ,nebude anonymní.Takže ,s výsledky jeho přípravy ,by neměl být problém se předem obeznámit
Taky tam určitě nejdřív zajedete ,zkouknete prostředí,všeobecné podmínky žití a hlavně místní koně. Taky bych se třeba domluvila,jestli bych mohla vidět toho pána při práci s jinými mladými .
A za kobylou přece budete co nejčastěji jezdit ,sledovat jak jí výcvik jde a svědčí .A pokud nebudete spokojená,odvezete jí hned .
Přeci nevyklopíte kobylu na úplně cizím dvoře abyste za 3měsíce plakala na sítích,jak tam na ní byli oškliví a jak vám jí zkazili.