BarboraŠípová

XXX.XXX.227.200
Zdravím,
nedávno jsem převezla mého poníka do nové stáje. Majitelce vadilo, že klká. Proto jsem mu koupila klkací řemen. V equiservisu měli jen full, tak jsem ho vzala... Na chvíli to zabralo jenže nedávno jsem zjistila, že už i přes něj se naučil klkat.
Chtěla jsem tedy pořídit velikost na poníka, jen žádný nemůžu najít. nevíte kde nějaký sehnat?
Nevadilo by mi objednávat z nějakého zahraničního eshopu...
Děkuji moc za rady :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

BarboraŠípová
napsal(a):
Zdravím,
nedávno jsem převezla mého poníka do nové stáje. Majitelce vadilo, že klká. Proto jsem mu koupila klkací řemen. V equiservisu měli jen full, tak jsem ho vzala... Na chvíli to zabralo jenže nedávno jsem zjistila, že už i přes něj se naučil klkat.
Chtěla jsem tedy pořídit velikost na poníka, jen žádný nemůžu najít. nevíte kde nějaký sehnat?
Nevadilo by mi objednávat z nějakého zahraničního eshopu...
Děkuji moc za rady :)
Spíš bych řešila, proč klká. Už jste ho tak koupila? K věci - klkací řemen pony se dá koupit i u nás - zkusmo jsem zadala do gůglu. Nicméně svému koni bych ho nedala.

Hm...dejte si něco podobného na celej den na krk...já mám snad pocit, že si tím ty koně víc vytrénujou to klkání...
akscha
napsal(a):
U nas ho nosi jeden kun. A aby to fungovalo, musi se porad vic a vic a vic pritahovat. Byt to muj kun, bud resim pricinu (coz byva nuda v boxe) a nebo bych ho i nechala klkat (tento kun klka o gumu, takze zuby ok a jine problemy se s klkanim, pokud vim, nepoji)
Ono je problém, že jakmile se kůň naučí klkat, klká často i poté, co příčina pominula. Zažila jsem klkajícího koně i ve venkovním ustájení.
Taky bych ho nechala klkat, bohužel někteří, zejména starší koňáci, žijou v přesvědčení, že koně se to od sebe navzájem učí a klkajícího koně mezi svými nechtějí.

Tady si počtěte https://www.equichannel.cz/stereotypni-chovani-koni-odvracena-tvar-naseho-sveta
Jinak se klkací řemeny zmenšovaly i tak, že se na ně namotala nějaká omotávka, třeba obinadlo. U nás v dostihové stáji byl jeden, a "pasoval" na všechny koně.