Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lil

20.11.2021 23:44
lil

XXX.XXX.77.238

Ahoj všem,
předem se omlouvám za zvláštní téma, ale je to něco,na co si nedokážu sama odpovědět.
Existuje někdo v ČR ,kdo hledá jezdecké talenty a podporuje je?
Možná je to až moc neuskutečnitelné, jako ve filmech, ale jen mě zajímalo, jestli se s tím někdo třeba nepotkal a jestli je tohle v jezdeckém sportu vůbec možné 😁🙈

Předem děkuji za odpovědi a hezký víkend!

21.11.2021 00:17
kallisto

XXX.XXX.169.176

Leda centrum mládeže při ČJF jestli to ještě existuje.

Jako pokud má člověk talent a má podmínky, tak začne být ve sportu vidět a pak asi nepotřebuje lovce který by ho pro daný sport objevil.

Situace, kdy mám talent na cokoliv, ale hopsám si to doma na jízdárně a nikdo o mě neví, tak asi nemůžu čekat, že mi na vrata maštale zaklepe někdo kdo řekne, hele, jdu se na vás podívat jak vám to jde.

Doby, kdy byl oddílový trenér a mohl mezi bandou dětí co jezdí na koních za výpomoc ve stáji vylovit jedno, dvě talentované a těm pak dát pod zadek lepší koně, už je asi pryč.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2021 07:11

kallisto napsal(a):

Jako pokud má člověk talent a má podmínky, tak začne být ve sportu vidět a pak asi nepotřebuje lovce který by ho pro daný sport objevil.

Situace, kdy mám talent na cokoliv, ale hopsám si to doma na jízdárně a nikdo o mě neví, tak asi nemůžu čekat, že mi na vrata maštale zaklepe někdo kdo řekne, hele, jdu se na vás podívat jak vám to jde.

Doby, kdy byl oddílový trenér a mohl mezi bandou dětí co jezdí na koních za výpomoc ve stáji vylovit jedno, dvě talentované a těm pak dát pod zadek lepší koně, už je asi pryč.

A hlavně dneska potřebuje peníze, si myslím. Dítko může být jak chce talentované, ale když rodiče nemají na trenéra ani kvalitního koně...

21.11.2021 07:39
jesie

XXX.XXX.215.38

kallisto napsal(a):

Ad Centrum mládeže ČJF….bohuzel,do jejich soustředění se přihlašují děti protekcni (rozuměj,děti členů místních organizaci) nebo děti,které chtějí. Zůstávají jim volna místa,protože opravdu talentované dítě podporované rodinou má vlastního trenéra i dobrého koně….
Což je veliká škoda,na druhou stranu se není co divit,úroveň jezdeckých klubu pod ČJF je nevalná…až na výjimky.

21.11.2021 08:50

Je třeba se smířit s tím, že koně jsou na sportovní úrovni (na začíná to už hobíkama) především pro bohaté. Tak to je.
Prostě v tomhle sportu neplatí fér pravidla- jsem dobrej a makám a ty koně miluju a jedno to někdo musí vidět. Ne. Ne že vybavení nedělo, ale je to opravdu výjimečné.

Sama jsem úrovni jezdeckého vzdělávání v ČR dost zklamaná. Cvičitel často dostane licenci a už se dál nevzdělává, dětem je zaplacena hodina a ty věci okolo už neznají. Co je na tom, že přejdou metr dvacet, když ani nevědí, co to je za dřinu mít kobyly a pomalu ani nepoznají, že kůň kulhá. A to ještě nemluvím ani o tom, že je člověk potká ve stáji, ale ne jen že nepozdraví samy od sebe, ale neodpoví ani na pozdrav. Co je však smutnější, že jejich rodičovské gardé je to samé.

Bohužel, lidé kolem koní jsem podivná, celkem dost smutná komunita , kde obvykle nikdo nikomu nepomáhá a druhý ho zajímá, jen když je možné ho promluvit (cest výjimkám).

21.11.2021 18:38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je třeba se smířit s tím, že koně jsou na sportovní úrovni (na začíná to už hobíkama) především pro bohaté. Tak to je.
Prostě v tomhle sportu neplatí fér pravidla- jsem dobrej a makám a ty koně miluju a jedno to někdo musí vidět. Ne. Ne že vybavení nedělo, ale je to opravdu výjimečné.

Sama jsem úrovni jezdeckého vzdělávání v ČR dost zklamaná. Cvičitel často dostane licenci a už se dál nevzdělává, dětem je zaplacena hodina a ty věci okolo už neznají. Co je na tom, že přejdou metr dvacet, když ani nevědí, co to je za dřinu mít kobyly a pomalu ani nepoznají, že kůň kulhá. A to ještě nemluvím ani o tom, že je člověk potká ve stáji, ale ne jen že nepozdraví samy od sebe, ale neodpoví ani na pozdrav. Co je však smutnější, že jejich rodičovské gardé je to samé.

Bohužel, lidé kolem koní jsem podivná, celkem dost smutná komunita , kde obvykle nikdo nikomu nepomáhá a druhý ho zajímá, jen když je možné ho promluvit (cest výjimkám).

Ještě, že znám ty výjimky.

22.11.2021 09:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ono to jde, že se opravdu talentovaný jezdec chytí a uplatní i když nemá peníze a zázemí. Ale tohle funguje třeba v dostihovém sportu. Parkury a drezury jsou bohužel hlavně o finančních možnostech jezdce.

22.11.2021 09:48
Arbora

XXX.XXX.149.42

Bežný talentovaný jazdec odíde do zahraničia, kde funguje ako jazdec pracovný a keď načerpá dostatok skúseností a financií, tak sa vráti späť. A keď je dostatočne schopný, zamestná sa niekde, kde už nebude robiť iba pracovného jazdca, ale dostane možnosť aj prezentovať kone v súťažiach.

22.11.2021 10:48

Arbora napsal(a):
Bežný talentovaný jazdec odíde do zahraničia, kde funguje ako jazdec pracovný a keď načerpá dostatok skúseností a financií, tak sa vráti späť. A keď je dostatočne schopný, zamestná sa niekde, kde už nebude robiť iba pracovného jazdca, ale dostane možnosť aj prezentovať kone v súťažiach.

To jo, ale to se týká jedinců dospělých. Šikovné děti potřebují bohaté rodiče, v 99%.

22.11.2021 11:29
Arbora

XXX.XXX.149.42

Tak sú aj kluby, ktoré pracujú s mládežou, ale je fakt, že ich je minimum.

22.11.2021 12:29

Arbora napsal(a):
Tak sú aj kluby, ktoré pracujú s mládežou, ale je fakt, že ich je minimum.

Ale i v tom klubu jsou potřeba peníze. Doby, kdy jsem jezdila za symbolických 20 Kčs měsíčně, jsou prostě pryč.

22.11.2021 12:50
Arbora

XXX.XXX.149.42

Ale je to stále lacnejšia cesta, než vlastný kôň. A stále niektoré fungujú aj tak, že časť mesačného poplatku sa dá odpracovať.

22.11.2021 14:34

Arbora napsal(a):
Ale je to stále lacnejšia cesta, než vlastný kôň. A stále niektoré fungujú aj tak, že časť mesačného poplatku sa dá odpracovať.

A to bezesporu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík