Uživatel s deaktivovaným účtem

Chtěli bychom v přístřešku umístit celý balík sena překrytý sítí. Můžu poprosit o inspiraci, pokud máte pořešené?
Nyní dáváme seno do sítí pověšených u zdi, ale chtěli bychom v rámci zjednodušení přejít na celý balík.
Jde mi o co nejjednodušší manipulaci s balíkem. Je to pro dva koně, takže by balík mohl být strčený i do rohu.
Moc děkuji.
A co konkrétně potřebujete vyřešit? Tu síť? Nebo jak manipulovat s těžkým balíkem?
Nebo jak ho zabezpečit?
https://www.equichannel.cz/krmelce-a-kone-venku

Doporučuji balík posadit na nějakou dobře vyřešenou paletu - třeba čtvercovou umělohmotnou nebo jiný podstavec, který bude menší, než balík, aby to koně nemohli prošlápnout, nadělat třísky. Je to kvůli tomu, aby vám balík netáhnul vlhkost zespodu a aby koně nepřišlapávali síť. Doporučuji síť průběžně na vrchu balíku stahovat, aby volné laloky sítě nemohli koně přišlapávat. Pokud síť na malém zbytku balíku pak vyvážete ke stropu nebo stěně, nezůstane rozvalená zašpiněná na zemi i se zbytkem znehodnoceného sena, ale koně ji v rámci možností vyžerou. Dejte si pozor, aby se koně nemohli nijak zamotat do zbytku stahovacího lanka. Prostrkovali jsme lanko dovnitř sítě. Případně třeba za to lanko budete síť vyvazovat k přístřešku.
Z balíku před navlečením krmné sítě pochopitelně odstraňte balíkovou sisalovou síťku i se všemi jejími zbytky (!). A samozřejmě oberte špatné seno.
My jsme naopak z celých balíků přešli na menší sítě (resp. plníme ty celobalíkové sítě asi na třetinu kapacity a věšíme na zeď. Líbí se nám, že vytřídíme z balíku vše, co tam nepatří (naposled podrážka z botasky...), každou hrst sena vidíme, zda je v pořádku, koně to celkem rychle zkrmí do posledního stébla a nepodléhá to zkáze. A to nám balík vydrží na 5 dní, takže to nestihlo ani pořádně zmoknout (měli jsme mimo přístřešky). Seno pod střechou (ale v našem případě to nemůže být celý balík) má výhodu v tom, že koně nemusejí stát venku na povětrnostních podmínkách. Na druhou stranu vždy část sena necháváme volně i ve venkovním krmelci, když se chtějí vyhřívat na sluníčku a nebo se jim zrovna chce, jsou venku.
Fyzicky jsme postavili balík na základnu, natáhli na něj síť tak, že dno bylo na vrchu balíku, síť si kolem balíku pěkně stáhli až dolů, aby bylo dost volné síťoviny na přetažení spodní základny balíku, no a pak jsme balík (ve dvou lidech) překlopili na ležato a ještě jednou překlopili na protější podstavu - takže dno sítě bylo pod balíkem a na vrchu balíku jsme stáhli obvod sítě lankem tak, aby pokud možno nezbyl žádný otvor (měli jsme balíky volně, takže při vyprázdnění nesměla být v balíku díra, do které by se vešlo koňské kopyto). A lanko zastrčili jedním okem dovnitř sítě. Balík v síti je kluzký jako had, protože pochopitelně není už svázaný sisalem a taky jsme leckdy museli horní vrstvu odmotat, takže se to rozvolnilo
Dalšího mě nenapadá, snad moje info pomůže.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Také nevím, na co přesně se ptáte? Bezpečnost, systém, nějaký způsob krmelce? Jinak nevidím nic extrovního nakulit balík do rohu a hodit přes něj síťku. Spíš proč takto, úspora času, úspora práce, nemožnist doplňovat seno pravidelně, zdravotní důvody? Z praxe, pro 2 koně je jednodušší a za mne i bezpečnější napěchovat menší síťky senem, než dávat velkej balík pod velkou síť.
Záleží taky o jakých balících se bavíme, 125 dokulíte kousek i rukama pokud to není do kopce, 160 už nedáte a stejně je potřeba technika. Nakladač, , traktor a vidle nebo kolem balíku hodit lano a smýknout za autem, nebo něčím odtlačit atd atd vše dle technických možností každého soudruha. Hodit na to síť už je to nejmenší.
https://www.youtube.com/watch?v=Fr8Dh_iEKDI

Kallisto, Buggyra - moc díky. Nakonec podle doporučeného článku zvažuji spíš velkou bednu nacpat senem a přes ní rám se sítí. Buggyro máte pravdu, že bych nemohla kontrolovat kvalitu uvnitř balíku. Celé to cvičení je proto, že ustajovatel chce nově za plnění sítí nemalé peníze navíc. Odcházet jinam se mi nechce, protože je tam spolehlivá ošetřovatelka a dobrý kolektiv. Sítě ale chci v nějaké formě ponechat (máme příliš dobře živitelné koně) a jen vymyslet, jak zvětšit objem sena, aby se nemuselo 3x denně doplňovat.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Když byste trochu přiblížila podminky ustájení, třeba by se dalo poradit více. I když napěchujete bednu , a přes ní dáte síť, koně vám sežerou vršek a dál dolů se nedostanou. Jen postřeh. Navíc, já sice článek nečetla, ale všimla jsem si fotky s omlácenými zuby,a že železo je nevhodné. S čímž bych souhlasila. Síť mi koně zrušili hned. Za roky praxe jsem přešla z celého balíku sena v krmelci i se sítí i bez, k roznášení sena do krmelců ráno a večer. Koně netloustnou, spíše hubnou, ale netrpí hladem, balík vydrží déle, nejsou takové ztráty, a nemusím řešit bezpečnost kvůli ublížení se sítí včetně roztrhání. Mně se nejvíce osvědčil krmelec balík uprostřed a do "žlabu", tedy k okraji, rozházet seno. Letos jsem měla z ohradních panelů koteček, balík uprostřed, a pod spodní šprušli jsem podstrkala seno. A co je dost důležité, mít krmelec na zpevněném podkladu. Jinak jsou koně za chvíli po kolena v bahně.
Bedna se sítí jde úplně klidně, stačí ji dát tak, aby dosáhla na dno až budou koně vyžírat zbytky. My měli právě připevněnou jen vrchní síťku k hornímu okraji bedny (prostě jen poklička) na karabinky aby se dala dobře odcvaknout na plnění bedny. Koně krásně žrali, ztráty minimální.
Cca nějak takhle jen na bedně z palet.
kallisto
napsal(a):
Bedna se sítí jde úplně klidně, stačí ji dát tak, aby dosáhla na dno až budou koně vyžírat zbytky. My měli právě připevněnou jen vrchní síťku k hornímu okraji bedny (prostě jen poklička) na karabinky aby se dala dobře odcvaknout na plnění bedny. Koně krásně žrali, ztráty minimální.
Cca nějak takhle jen na bedně z palet.
No a takhle si potom (mladí a hraví) koně tu síť prázdnou vytahovali ven a za zuby potahovali i s bednou...
Ono je problém, že co u jedněch koní roky slouží, to jiní koně rozeberou za 2 odpoledne Nezbývá než budovat a případně předělávat znovu.
Pipilota
napsal(a):
No a takhle si potom (mladí a hraví) koně tu síť prázdnou vytahovali ven a za zuby potahovali i s bednou...
Ono je problém, že co u jedněch koní roky slouží, to jiní koně rozeberou za 2 odpoledne Nezbývá než budovat a případně předělávat znovu.
Rozumím, u nás koně měli málo fantazie, neustále doplňováno seno a bednu těžkou jako kráva :)
Coudas

XXX.XXX.87.254
Blbě jsem pochopila, pardon.