Puberta?

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2021 12:26
Nezzie

XXX.XXX.69.214

Asi si spíš potřebuju jen postěžovat či se jen vymluvit ..
Před časem jsem přišla o koně a musela narychlo hledat nového kamaráda ke kobyle. Nakonec jsem našla mladou 5letou plňasku. Kobyla na veškerou manipulaci hodná ve stádě podle byv.majitelky submisivní. Z důvodu , že ji šikanovaly byla v odděleném výběhu a měla po sobě i kousance. Kobcu mám u nás 14dni, vím je to krátká doba. A je mi jasné ,že si toto musí kobyly srovnat samy .
Ale od doby co je u nás, je z ní kousavej pitbull ve vztahu k mojí původní kobyle. Moje původní kobyla má 13let a je od mala takový máslo co si v podstatě nechá všechno líbit. Málo kdy se "ozve". Když musí projít kolem mlade ke krmení, tak je hrozně opatrná obhlidne terén a pak rychle prokluse. Nehrozí aby šla k senu první , i když dělám víc hromádek vždy tam musi být první mladá. Poslední dny pozoruji, že ji mladá nechce asi pustit ani do přístřešku ( vlezlo by se tam 5koni s přehledem) , takže stará stojí kus od něj a sněží na ni. Z toho nejsem moc nadšená, ale srst má kvalitní takže si myslím že to přežije.
Říkám si, že je pořád v novém...že si musí získat svoje místo ve stádě a někdo musí být vůdce. A taky v tomto věku si musí vyzkoušet co všechno si může a nemůže dovolit. Ale i tak, jsem to nečekala a ke staré kobci mě to mrzí , že ju takhle mladá šikanuje .

10.12.2021 12:55
axl

XXX.XXX.166.246

Nešel by výběh rozdělit páskou? Případně i přístřešek, ať si může starší vlézt do své boudy?
Ono je to těžký, mám taky mrdlyho Valachy. V jednom ustájení byl s valachama v pohodě, že zdr.duvodu jsem jej přestěhovala, kde byl naprosto v pohodě s valachem. Byli jak bratři. Ten odešel, dal se k našemu druhej a bylo zlé. Na kterýho si nikdo netroufl, stal v rohu. Kdyby člověk viděl těm potvoram do hlavy🤔🤔🙄

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.12.2021 13:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já jsem pro ten oddělený vchod do přístřešku (páska, zástěna, vybourat druhý otvor, přistavět verandičku...), vyříkávat si to mohou i přes zástěnu v domečku...

Jinak vaši frustraci jsem sledovala nedávno u známé, které přibyla domů kobyla, a teda ta bezmoc je ohavná. Nakonec jim ty vchody taky oddělila, aby tam nedocházelo ke konfliktům. Společně teda chodí do velkého výběhu, kde je prostor, ale v době, kdy jinde se koně zavírají do maštale, jdou koně u známé prostě do "boxů" s vlastním padokem (rozděleným výběhem).

I já jsem už o tom uvažovala, nějak to tak zaonačit u nás, protože bych ráda jednomu dopřála lepší píci, ale tak, aby se k ní nedostali prakoně, a to je při společném prostoru špatně řešitelné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík