Bezkostrové sedlo

Paint Horse
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ansnhdnfrkdhs

25.12.2021 12:12
Ansnhdnfrkdhs

XXX.XXX.92.95

Ahoj,
Chtěla bych se zeptat. Máte někdo zkušenosti s bezkostrou Barefoot Madrid? Neni moc vysoko nad koněm? Rozkládá váhu? Je kontaktní? Jsem zvyklá na padik který je extrémně kontaktní. Fyzioterapeut mi rekl že pro koně by bylo vhodnější sedlo ale ja bych chtěla co nejkontaktnejsi. Je lepší bezkostrové, anglie, western,...?
Předem děkuji za odpověď. Moc to potřebuji 🥺

25.12.2021 19:08
xanti

XXX.XXX.207.173

Madrid neznám, ale proč neposlechnete fyzio?
Ony tyhle beskostry jsou fajn třeba dvakrát týdně po půl hodině na svezení, přiježďování na jízdárně, rozhodně ne na hodinové vyjížďky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.12.2021 20:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Barefoot sedla mají slušnou ochranu zad. Není pravda, že jsou bezkostry vhodné jen na krátké nenáročné ježdění. Běžně se používají i na vytrvalostní závody, a to včetně nejdelších tras. A i značka Barefoot.

I tak bude padnoucí kostrové sedlo hmotnost rozkládat lépe. Na mou jsem vyhovující kostrové sedlo (zatím?) nenašla, tak jezdí v Barefootu už pět let od obsedání. Nemluvě o tom, že se kobylka v průběhu roku hodně mění. Fyzio kontroly nám provádí dvě veterinářky. Kobylka nikdy neměla ani "ň" špatného se zády.

Mám dvě Barefoot sedla, modely Atlanta a Merlyn. A zkoušela jsem další modely. Je mezi nimi velký rozdíl pro koně. A ještě větší rozdíl je pocitově pro jezdce. Merlyn je perfektně kontaktní, mně vyhovuje ale méně. Atlanta je méně kontaktní - sedím výše, ale koně stále cítím lépe než v kostrových sedlech. A je mi pohodlnější než Merlyn. London mi připadal strašný, jiní si ho chválí. Ještě jsem zkoušela Cheyenne - je pocitově podobný Atlantě, pod nohou méně kontaktní kvůli delším bočnicím.

Chce to nedělat si názor na základě zkoušky jednoho modelu, fakt je mezi nimi velký rozdíl. A téměř neskutečný rozdíl je mezi novým (nevysezeným) sedlem a už přizpůsobeným konkrétnímu jezdci a koni. V Madridu jsem neseděla, vyhovují mi ale kratší bočnice, tak bych ho zřejmě vnímala přívětivě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík