Bláto, bláto a boty :(

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2022 08:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Umřely mi mé oblíbené stájové boty. Samozřejmě v době, kdy je všude bahno až skoro po kolena. Mám sice gumáky, ale ty se v hlubším blátě vyzouvají.
Prošla jsem minulé diskuze, ale buď byly boty moc vysoké nebo už je v obchodě nemají.
Poradíte, které jsou dobré?

2.1.2022 08:38
Žofi

XXX.XXX.80.55

Jelikož mi pravidelně umíraly mé zimní jezdecké boty, tak jsem se minulý rok naštvala a koupila ty myslivecké kratší zateplené gumáky za 500,- z Decatlonu. Zatím až překvapivě dobré v poměru “cena - výkon”. A to jsem vyzkoušela opravdu kde co a kolikrát za nekřesťanské peníze.

https://www.decathlon.cz/p/panske-lovecke-hrejive-holinky-glenarm/_/R-p-119007?mc=8339496&c=%C4%8CERN%C3%81

2.1.2022 09:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Žofi napsal(a):
Jelikož mi pravidelně umíraly mé zimní jezdecké boty, tak jsem se minulý rok naštvala a koupila ty myslivecké kratší zateplené gumáky za 500,- z Decatlonu. Zatím až překvapivě dobré v poměru “cena - výkon”. A to jsem vyzkoušela opravdu kde co a kolikrát za nekřesťanské peníze.

https://www.decathlon.cz/p/panske-lovecke-hrejive-holinky-glenarm/_/R-p-119007?mc=8339496&c=%C4%8CERN%C3%81

Ty mám, jsou moc fajn. Ale v hlubším blátě se mi noha vyzuje i s teplou vložkou. Balancování na jedné noze nechám volavkám a čápům. Potřebuji šněrování.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2022 09:51

Mám taky z dekatlonu, ty napůl gumové a hořejšek látkový(dělají se ve dvojčíslí), nevyzouvají se, mnohdy mám problém je i obout...

2.1.2022 13:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám taky z dekatlonu, ty napůl gumové a hořejšek látkový(dělají se ve dvojčíslí), nevyzouvají se, mnohdy mám problém je i obout...

Ty s tou šedivou látkou? Tak ty má kolegyně a furt spravuje ponožky.

2.1.2022 13:36
anekapace

XXX.XXX.49.20

mám stejné už několik zim a dají se, na práci super, ale jeden den jsem zapřáhla a druhý den šla jezdit - a v obou případech je měla na nohách. No, pokud nemám omikron, tak jsem ukrutně nachlazená z nich. :D Při pohybu boty vydrží i větší mráz.

2.1.2022 13:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

anekapace napsal(a):

mám stejné už několik zim a dají se, na práci super, ale jeden den jsem zapřáhla a druhý den šla jezdit - a v obou případech je měla na nohách. No, pokud nemám omikron, tak jsem ukrutně nachlazená z nich. :D Při pohybu boty vydrží i větší mráz.

Mám, jsou fajn. Jezdit bych se bála, ta podrážka je dost hránkovaná.
Chtěla bych něco na šněrování.

2.1.2022 13:42
anekapace

XXX.XXX.49.20

Jezdím bez třmenů už drahně let, tak proto. Nenapadlo mě upozornit na bezpečnost, díky za to.

2.1.2022 17:43

sisi58 napsal(a):
Ty s tou šedivou látkou? Tak ty má kolegyně a furt spravuje ponožky.

Tak si musí ostříhat nehty, pokud to myslíte tak, že se jí dělají díry do ponožek a pokud to myslíte tak, že se jí shrnují ponožky...taky mi to jedny dělají, neberu si je. Já mám látku tmavou, už je mám asi třetím rokem? nosím je i se psem ven.

2.1.2022 17:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak si musí ostříhat nehty, pokud to myslíte tak, že se jí dělají díry do ponožek a pokud to myslíte tak, že se jí shrnují ponožky...taky mi to jedny dělají, neberu si je. Já mám látku tmavou, už je mám asi třetím rokem? nosím je i se psem ven.

Říká, že se jí shrnují ponožky. Ale jen někdy. Možná je to ponožkami, ne botami.

2.1.2022 17:54
anekapace

XXX.XXX.49.20

sisi58 napsal(a):
Říká, že se jí shrnují ponožky. Ale jen někdy. Možná je to ponožkami, ne botami.

Tak do jakýchkoliv holin nebo sněhulí patří vysoké ponožky a ideálně přetažené přes nohavice - jinak mi je stahují všechny podobné boty. :)

2.1.2022 19:01

Souhlasím, je to v ponožkách, v holinách nachodím kilometry. Neslézají mi silnější ponožky s kvalitní, ideálně hodně širokou gumou. Ani nemusí být vysoké, a ani nemusí být přetažené přes nohavice. Chce to zkoušet ;). Mě fungují jedny fakt drahé běžecké - a když jsem si se křípěním zubů koupila víc párů do zásoby, zjistila jsem že stejnou službu udělají i jedny turistické za stovku :).

3.1.2022 09:33

vím, že si na nějaké diskusi někdo pochvaloval jakési rybářské boty z Decathlonu. Asi bych být vámi do toho Decáče zašla a prostě tu obuv pro outdoor obešla, zda by se vám tam něco nezdálo - když už víte, co chcete :-)

Máti si teď koupila v pracovních potřebách něco s gumou do půli nártu a nepromokavou tkaninou výš (je to podobné bufám) se šněrováním, tak možná juknout i do nějakých těch pracovních potřeb, jestli máte poblíž. A třeba u nás v železářství umějí pracovní obuv taky objednat.

3.1.2022 12:04

Jestli máte někde poblíž, tak bych zkusila CANIS. Mají i boty S3 a S2. S3 = voděodolné s kovovou špičkou a kovovou planžetou v podrážce, proti propíchnutí hřebíkem. S2 = to samé jen není ta vodě odolnost. S tou kovovou špičkou mají i holínky :)

3.1.2022 13:31

Ja bych z kovove špičky mela obavy.Kdyby na to šlápl kuň,at ti to neserizne prsty.Alespon manžel-tesař na to upozorňuje.

3.1.2022 14:02
Arbora

XXX.XXX.80.73

Predpokadám, že pointa kovovej špice je v tom, že to prsty ochráni od mechanického poškodenia stlačením, čiže aj od toho prešlapnutia od koňa.

Na von by som ale brala určite nejaké dobre zateplené, mne v nich býva strašná zima na nohy.

3.1.2022 14:26

No ty kovové špičky se nepošlápnou drží to fest. Naši zaměstnanci je požívají na stavbách kde manipulují s kovovýmy rámy a už to pár z nich na nohu spadlo a nikomu to prst neuřízlo. Jedny S 3 se mi tu v kanceláři válí a jak jsem to tak ošmatávala, tak mi přijde, že ten kov je ještě oblane nějakou pryží.
Já mám jezdeké boty z USA a ty mají taky kovovou špičku, už mi párkrát koník na nohu mou nešikovností stoupnul a nic, ale samozřejmně náhoda je blbec.

3.1.2022 15:13

Já dostala teď boty Bronco taky s kovovou špičkou - zkuste na ně Sisi kouknout. Výhodou u nich je, že mají velmi úzkou tu část nad kotníkem, takže zout je je opravdu umění. Jsou celokožené a velmi festovní, možná by pro Vás byly fajn. Já nemůžu mít boty se šlupkou místo podrážky a s úzkou špičkou, tyhle mi sedí parádně.

https://www.equiservis.cz/boty-bronco-thor-steel-toe-waterproof-kozene-71933cz1165/

3.1.2022 15:18

Asi jste efe nevidela poradné bahno.kde.date nohu v holine a vyndate jen nohu.
Holina je fuc.techto botek by mi bylo lito...

3.1.2022 15:20

No mně vždycky víc vydržely fakt fest kožený boty. I v bahně i ve vodě. Jen je potřeba je mazat no. Ale je fakt, že já každodenně v bahně nedělám.

3.1.2022 15:58

Já dostala teď boty Bronco taky s kovovou špičkou - zkuste na ně Sisi kouknout. Výhodou u nich je, že mají velmi úzkou tu část nad kotníkem, takže zout je je opravdu umění. Jsou celokožené a velmi festovní, možná by pro Vás byly fajn. Já nemůžu mít boty se šlupkou místo podrážky a s úzkou špičkou, tyhle mi sedí parádně.

https://www.equiservis.cz/boty-bronco-thor-steel-toe-waterproof-kozene-71933cz1165/

Tak těch by bylo u nás vyloženě škoda, bohužel momentálně jsou některé části zimního výběhu hotové bahení lázně . Loni při opravě ohradníku jsem zapadla tak, že mi tam zůstaly holínky a k brance jsem šla v ponožkách byžina e normálně vcucla. Holínky musel vyprostit manžel, neměla jsem sílu je vytáhnout

3.1.2022 16:16
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Efe, a jsou pohodlné? Hlavně oblast prstů a stélka. Už dlouho na bronca koukám.
Jinak na práci v bahně (ale max po kotníky/kopyta) kupuju na bazoši kożené, farmářky nebo co vypadá bytelně, dvoje ponožky, namazat. Všechno co se nešněruje, mi padá a jak se snažím držet botu prstami, hrozně mě pak bolí nohy.

3.1.2022 16:35

Rif Du Madon napsal(a):
Efe, a jsou pohodlné? Hlavně oblast prstů a stélka. Už dlouho na bronca koukám.
Jinak na práci v bahně (ale max po kotníky/kopyta) kupuju na bazoši kożené, farmářky nebo co vypadá bytelně, dvoje ponožky, namazat. Všechno co se nešněruje, mi padá a jak se snažím držet botu prstami, hrozně mě pak bolí nohy.

Mám s botama velké problémy - haluxy na obou nohách, z toho jeden operovaný a šroubovaný. Ta stélka je z nějaké paměťové pěny a podrážka je krásně vysoká, takže ano, pro mě pohodlné jsou, i když jsou takové celkově tvrdší - to dělá ta kovová špička. A taky mi vyhovuje to hodně stažené přes kotník a hlavně kulatá široká špička, ne úzká.

3.1.2022 17:44
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Mám s botama velké problémy - haluxy na obou nohách, z toho jeden operovaný a šroubovaný. Ta stélka je z nějaké paměťové pěny a podrážka je krásně vysoká, takže ano, pro mě pohodlné jsou, i když jsou takové celkově tvrdší - to dělá ta kovová špička. A taky mi vyhovuje to hodně stažené přes kotník a hlavně kulatá široká špička, ne úzká.

Supr, díky za zkušenost. právě ty nohy si pamatuji, tak jsem si říkala, že jestli budou pohodlné Vám, tak dobrý.

3.1.2022 18:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Moc pěkné!

3.1.2022 18:04

Rif Du Madon napsal(a):
Supr, díky za zkušenost. právě ty nohy si pamatuji, tak jsem si říkala, že jestli budou pohodlné Vám, tak dobrý.

Moc jsem toho v nich zatím nenachodila, mám je měsíc a z toho 14 dnů se nemůžu hýbat (hexenschuss), ale zatím dobrý. Ještě chci podotknout, že nevím, jaké budou do třmenů, protože jezdím bez třmenů. Ale zas tak široké mi nepřipadají.

3.1.2022 18:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Přesně! Jak se může pěkný travnatý plácek šmahem změnit v bažinu?
A to si tam, kde teď jsme, přímo chrochtám, že mají obyčejnou hlínu! Ta jde, po usušení, okartáčovat jak z koně, tak z termodeky a i z oblečení a bot. Paráda.
V Kolnovicích měli jíl a to byla vážně hrůza hrůzoucí!!!

3.1.2022 18:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

vím, že si na nějaké diskusi někdo pochvaloval jakési rybářské boty z Decathlonu. Asi bych být vámi do toho Decáče zašla a prostě tu obuv pro outdoor obešla, zda by se vám tam něco nezdálo - když už víte, co chcete :-)

Máti si teď koupila v pracovních potřebách něco s gumou do půli nártu a nepromokavou tkaninou výš (je to podobné bufám) se šněrováním, tak možná juknout i do nějakých těch pracovních potřeb, jestli máte poblíž. A třeba u nás v železářství umějí pracovní obuv taky objednat.

Tak do Decathlonu nejdu. Mám to z domu do Olmiku 100 km, ale do pracovních potřeb zajdu. Manžel tam koupil zimní boty, které nekloužou.

3.1.2022 19:08
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Jinak bez šněrování mám tyto:
https://www.aurashop.cz/anglie/pro-jezdce/boty-jezdecke-perka/boty-vysoke/kozene-boty-hkm-belmond-spring-19514.html Koupila jsem si je místo gumových holin s předsevzetím, že mi nebude líto je nosit do bláta. Mé obvyklé číslo mi je o hodně větší a širší, tak jsem je vytunila beránkovou stélkou a nosím tam dvoje ponožky, jedny štrikované vlněné. První holiny, co je v nich teplo. Mají bohužel na patě blbé šití, dřelo to ponožky, nalepila jsem tak kůži a dobrý.
Vážně koukám po těchto:
https://www.aurashop.cz/anglie/pro-jezdce/boty-jezdecke-perka/boty-vysoke/vysoke-kozene-boty-hkm-belmond-spring-19513.html Jsou celé z olejované kůže, supr se to udržuje.
Ty mé jsou z části z broušené kůže a ta je na prd na mytí. Jinak psychicky nedávám boty v teto cenové kategorii po pár dnech neumýt a nenamazat, takže koukám i na to, jak se dají čistit. Tu olejovanou část opravdu stačí osprchovat. Když se pravidelně mažou, nepromokají. Uvnitř je neopren nebo něco takového a dobře se vysypává bláto a seno. Jsou na širší lýtko než mám já, tak mi do nich sem tam napadá bordel.
Ale cena / výkon, vítězí farmy z bazoše. Ty nechám i dva měsíce zabahněné, když jsou zrovna suché oklepu.

3.1.2022 19:18

U nás moc hluboké bahno není. Tak střídám holínky (ale ty nechcete) a tyhle obyčejné farmářky. Mám ke koním už druhé. První vydržely šest let. Včetně občasného zapadání v celé výšce do hnoje na hnojišti (ne vždy se podařilo s valníkem hnoje zastavit tak, abych neskočila při vystoupení přímo do hnoje). Ale poslední rok užívání už nevypadaly zrovna výstavně (ještě jsem je asi nevyhodila, tak můžu vyfotit). Když je mažu, chůzi v bahně, mokré trávě při práci vydrží. Na několikahodinovou turistiku by to nebylo, časem by asi provlhly. Nesmekají se. Kupovala jsem je na webu, už ani nevím kde. Chtěla jsem levné kožené. Protože jsem byla spokojená, zůstala jsem u nich i při další objednávce po letech.

https://www.totalprotect.cz/pracovni-obuv-farmarka-hneda

3.1.2022 20:48

Jeden čas jsem chodila ke koním, i kydala-u toho se boty ničí velmi- i jezdila v martenskách, nejdřív hodobožové a pak ještě pár let u koní a kamkoliv se psem ven než se proděravěly v ohybu.
https://www.eobuv.cz/glady-dr-martens-101-ys-26230001-black.html

Bacha na napodobeniny...občas kouknu na bazoš, jestli je někdo neprodává už trochu prošlápnuté

4.1.2022 08:33

šutřík: mám naprosto identické po babičce (je jim tak čtyřicet let), bohužel už se naprosto rozpadla ta textilní "bandážovaná" část. Ale objevila jsem nového opraváře obuvi, tak mu je možná donesu (jsou čerstvě podražené (asi už popáté), byla by jich škoda) :-) Ale bohužel nejsou (kvůli dírkám na tkaničky a textilnímu jazyku) na žádné velké mokření. Fakt tak na to bahno po spěnky.

4.1.2022 10:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Děkuji všem za návrhy a postřehy.
Na oplátku přidávám vychytávku, jak si nenechat napadat bordel do bot.

Také všem přeji klidný a úspěšný rok 2022. At´ se daří a koně nám jdou!

4.1.2022 11:28

Super nápad...odrol sena a slámy v botách přímo nesnáším...pak ty ponožky na nízkéboty v létě nosím čapsy...

4.1.2022 18:35
Naďa3

XXX.XXX.168.69

Když není mráz, ale jen bláto, nosím normální levné gumové jezdecké boty a ještě se mi nestalo, že by se mi v nich stahovala ponožka...Jen jsem po několika letech vyměnila prošoupané vložky.
Dřív měli v Equiservisu i různě široké obvody lýtka, teď ten můj typ nějak nemůžu najít.
https://www.decathlon.cz/p/jezdecke-boty-pro-dospele-schooling-cerne/_/R-p-1973?mc=3568836&c=%C4%8CERN%C3%81

4.1.2022 22:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

Naďa3 napsal(a):
Když není mráz, ale jen bláto, nosím normální levné gumové jezdecké boty a ještě se mi nestalo, že by se mi v nich stahovala ponožka...Jen jsem po několika letech vyměnila prošoupané vložky.
Dřív měli v Equiservisu i různě široké obvody lýtka, teď ten můj typ nějak nemůžu najít.
https://www.decathlon.cz/p/jezdecke-boty-pro-dospele-schooling-cerne/_/R-p-1973?mc=3568836&c=%C4%8CERN%C3%81

Pokud chodíte po rovině, můžete mít v jezdeckých botách úspěch. Ovšem my máme sedlovnu a futrovnu v přízemí a pastvinu a přístřešky v "patře".
Opravdu si neumím představit, že s těmi hladkými podrážkami, co mají gumové boty, sejdu dolů v pohodě.
Asi bych skončila na zadnici.
Na první fotce je vidět první stoupání a na druhé pokračování směrem na pastvinu.

4.1.2022 22:39
Naďa3

XXX.XXX.168.69

No jo, to chápu. Na moc velký kopec nejsou.

5.1.2022 07:53

sisi58 napsal(a):
Dámy, co říkáte na tyto boty?
Já tedy nadále trvám na šněrovacích. Ale po takových jsem toužila, když jsem jezdila v australském sedle.
https://www.mojee.cz/obuv-portwest-compositelite-indiana-rigger-s3/?variantId=285362&utm_source=fb&utm_medium=cpc&utm_campaign=maveb_DC_Conversion_I&utm_content=Lookalike_buyers&utm_term=Dynamic%20Ad&fbclid=IwAR28zt_F7arc9fAfgyo36NFQP9Amz9VTUqMH8gzm5gTo-uRMcLKpuDVwMt0

Podrážka a šířka špičky super, ale jinak bych z nich vypadla.

5.1.2022 15:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

Podrážka a šířka špičky super, ale jinak bych z nich vypadla.

Tak můžete se šourat, jako stařeček v pantoflích. Jen vtip.
Já mám tlustá lejtka, mě by byly. Jenže jsem se vrátila zpět do angl. sedla. A na stará kolena se pokouším opět jezdit, nikoli si vozit pozadí.
Ale ty boty.....

Coudas

7.1.2022 10:31
Coudas

XXX.XXX.87.254

Teď maj v Canisu akci 🙂 Měla jsem a mám podobné, s vyndavací vložkou, jenže už je přestali dělat, což mně strašně mrzí.

7.1.2022 11:38

Ještě k těm holinám, vygooglila jsem jedny z těch ponožek co mi pěkně drží a neslézají: Humi Trekking. Akorát jsou nějaké dražší než jsem avizovala, teď cca za 200 Kč. Tak pro info:

https://cdn.4camping.cz/files/photos/1600-1200/b/b368b0b1-ponozky-humi-trekking.jpg

Mám docela široký spektrum ponožek a tohle jsou jedny z mála co se můžu spolehnout že v holinách nikam neslezou.

7.1.2022 17:13
Horsana

XXX.XXX.40.140

Coudas napsal(a):
Teď maj v Canisu akci 🙂 Měla jsem a mám podobné, s vyndavací vložkou, jenže už je přestali dělat, což mně strašně mrzí.

Tieto mám,volám ich "drtiče chladu" a sú super, akurát mám tie naťahovacie, kúpené v pracovných odevoch pred rokmi, testované v kopci i dole kopcom a super, odrol nehrozí, majú hore šnúročku, ktorá sa stiahne a je pokoj.

10.1.2022 07:09
Varaxi

XXX.XXX.150.244

https://www.equivet.cz/cs/eshop/pro-jezdce/jezdecke-a-pracovni-boty/termoboty/jezdecke-zimni-boty-hkm-country-arctic-kozene-48366.html

Byly mi před léty doporučeny tyto. Mám je, jsou fajn, ale jaksi... Už roky nejezdím pravidelně (tj. jezdím prakticky jen za příjemného počasí, když se mi chce, když je víkend a když mám čas), takže tu jezdeckou stránku ve špatném počasí neposoudím vzodr tomu, že to jsou jezdecké boty.
Absolvovala jsem v nich troje zabíjačky, podzimní pochoďák, rytí záhonu a sadbu česneku a různé venkovní akce, jsou opravdu pohodlné a izolované i od podrážky (aspoň myslím, protože zima mi v nich nikdy nebyla). Za mě spokojenost.

11.1.2022 16:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak jsem si koupila ty pracovní boty. Až je vyzkouším, poreferuji.
https://fachman.shop/panda-sng-talento-6339-s3-vysoka-obuv
Za 200,- + pošta.

11.1.2022 18:04

11.1.2022 18:21
Pipilota

XXX.XXX.46.93

sisi58 napsal(a):
Za 200,- + pošta.

vypadají výborně!
a jako vždy u akcí, moje velikost je vyprodaná...

11.1.2022 20:16

Asi si je v CB koupím, za 200kč i kdybych z nich měla udělat pantofle...(můj děda dělal pantofle z holínek, co už zpuchřely, babička to nenáviděla )

11.1.2022 22:16
canka

XXX.XXX.215.25

Ty jo za 200 kč Neuvěřitelné...už jsem taky objednala...chtěla jsem 39,ale tu nemají na e-shopu skladem,tak jsem vzala 40 a vezmu si tlustší ponožky
Jako pracovnì botky vypadají skvěle

12.1.2022 08:29
aluska

XXX.XXX.197.205

sisi58 napsal(a):
Za 200,- + pošta.

dnes je jedu vyzkoušet do obchodu

12.1.2022 09:21
canka

XXX.XXX.249.200

aluska napsal(a):
dnes je jedu vyzkoušet do obchodu

Tak prosím poreferujte potom,jestli jsou ok a pohodlné...

12.1.2022 09:24

Za dvě stovky super, ale já bych z nich (opět) vypadla. Už podle fotky jsou strašně široké, jak v kotníku, tak výš.

12.1.2022 13:35
aluska

XXX.XXX.197.205

canka napsal(a):
Tak prosím poreferujte potom,jestli jsou ok a pohodlné...

Tak dávám info. Mám nohu č. 41, štíhlé chodidlo i lýtko. Velikost na délku dobrá, holeň by se vešla minimálně 2x a noha kloktala a vyzouvala se v oblasti paty a kotníku. Zkusila jsem pro jistotu vel č. 40, tam by to bylo v patě a kotníku lepší, ale tlačil palec. Takže smůla.

12.1.2022 14:01

aluska napsal(a):
Tak dávám info. Mám nohu č. 41, štíhlé chodidlo i lýtko. Velikost na délku dobrá, holeň by se vešla minimálně 2x a noha kloktala a vyzouvala se v oblasti paty a kotníku. Zkusila jsem pro jistotu vel č. 40, tam by to bylo v patě a kotníku lepší, ale tlačil palec. Takže smůla.

Jo tak přesně tohle jsem identifikovala už z fotky. Proto asi ta velká sleva...

12.1.2022 15:08
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jo tak přesně tohle jsem identifikovala už z fotky. Proto asi ta velká sleva...

no a potom jsou ženy jako já co mají široká lýtka... gumáky si ohrnuji na polovinu (nebo koupím pánské) - tyhle zimní bagančata mají "pánský střih na široké nohy"

12.1.2022 17:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Za dvě stovky super, ale já bych z nich (opět) vypadla. Už podle fotky jsou strašně široké, jak v kotníku, tak výš.

V kotníku ne, ale lýtko je širší. Jsem ráda, alespoň je místo na kalhoty.

12.1.2022 19:22
canka

XXX.XXX.215.25

aluska napsal(a):

Děkuji moc..já mám.právě silnější lýtko a vysoký nárt,tak mě možná sedět bude A když ne,tak jsem maximálně vyhodila 200 kč

12.9.2022 14:55
kallisto

XXX.XXX.217.242

Dámy u kterých vysokých (pod koleno, ne nízké) termobot se vám osvědčilo, že se vzadu na patě neprohnuly tak, aby dřely?
Ideálně ty bez zipu vzadu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík