Váha jezdce na chladnokrevném koni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

America

2.1.2022 18:32
America

XXX.XXX.61.65

Dobrý večer,
předem upozorním že jsem si přečetla článek https://www.equichannel.cz/nejste-tezci-na-sveho-kone, jenže jsem mírně na pochybách.
Mám 50 kg s výstrojí + oblečení 56 k.g
Měřím cca 162 cm.
Koby má cca 165 kvh a váhu netuší, řekla bych něco k 7 - 8 metrákům, slezský norik.
Nasvalená, zdravá, jezdíme pouze krokovky po rovině a do mírných kopcu.
Má otázka je, zda na ni nejsem těžká, přece jenom je tam napsáno, že chlad. plemena nesmí nosit těžké váhy

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2022 19:06

America napsal(a):
Dobrý večer,
předem upozorním že jsem si přečetla článek https://www.equichannel.cz/nejste-tezci-na-sveho-kone, jenže jsem mírně na pochybách.
Mám 50 kg s výstrojí + oblečení 56 k.g
Měřím cca 162 cm.
Koby má cca 165 kvh a váhu netuší, řekla bych něco k 7 - 8 metrákům, slezský norik.
Nasvalená, zdravá, jezdíme pouze krokovky po rovině a do mírných kopcu.
Má otázka je, zda na ni nejsem těžká, přece jenom je tam napsáno, že chlad. plemena nesmí nosit těžké váhy

56 kg není těžká váha. Pokud necváláte kilometry a neskáčete baráky, je to naprosto v pohodě.

2.1.2022 22:40
koně

XXX.XXX.174.63

Potřebujete na Nový rok slyšet,že jste lehká váha ?

3.1.2022 07:47

Pokud necháte kobylu na jarní trávě těch 50 kg přibrat, bude to rozhodně větší průšvih, než jakákoli zátěž, na kterou bude natrénovaná a kterou jí budete nakládat svou vahou.

3.1.2022 08:30
xanti

XXX.XXX.20.247

Váha je jedna věc a kvalita jezdce a příprava koně věc druhá.
50ti kilový začátečník, co plandá v sedle, na v zádech nezpevněném chlaďasovi udělá dlouhodobě daleko víc škody než 90ti kilový chlap, který umí sedět na zadku, na přiježděném a dobře osvaleném zvířeti.
Třetí je pak sedlo. Na chlaďasích jsou v tomto směru lidí obecně zvyklí šetřit a než aby koupili trochu lepší jeté sedlo a nechali ho přepasovat, tak na ně radši házejí různé pochybné beskostry či nesedící noname sedla.

Tohle všechno ovlivňuje následující stav a zdraví hřbetu. Co se týče Vaší váhy jako takové, tak sama jistě tušíte, že tam problém nebude:))

Přidejte reakci

Přidat smajlík