Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lllllllll

3.1.2022 18:00
lllllllll

XXX.XXX.78.26

Mám dotaz někde jsem slyšela, že se koni na uklidnenou (např. na Silvestra) může dát pivo.
Je to pravda?
Má s tím někdo zkušenost? Má to i nějaké vedlejší účinky?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2022 18:50

lllllllll napsal(a):
Mám dotaz někde jsem slyšela, že se koni na uklidnenou (např. na Silvestra) může dát pivo.
Je to pravda?
Má s tím někdo zkušenost? Má to i nějaké vedlejší účinky?

No nevím, kolik by ho musel vypít, aby to zabralo. Dávkování asi nikde nenajdete A ano, vedlejší účinky to má, stejné jako u lidí - opilost. Ale zvířata snášejí alkohol hůř.

Coudas

3.1.2022 19:02
Coudas

XXX.XXX.87.254

Dr. doporučoval pivo pro psa, černý. Koňovi jsem dávala šampus, zapíjeli jsme půlnoc spolu. Ale on pil i kafe, limču, ujídal mi nanuka atd. O pivu pro koně jsem neslyšela.

3.1.2022 19:42
lenacia

XXX.XXX.168.148

Inu, Pivo by pro koně nemělo být nijak nebezpečné. Míra alkoholu v pivu je taková, že by koně v míře jedné flašky například, nijak neovlivnila, vlastně, koně se dají velice stěží opít, protože mají úchvatně funkční játra, která pracují rychleji než ty lidská.
Problém může být třeba nějaká specifická alergie u daného koníka, ale pivo samo o sobě není nijak nebezpečné.
Koníkům pivo navíc velice často i chutná, dokonce i mohou preferovat světlejší či tmavší.
Může pomáhat při anhidróze.
Má dost vitamínů a vpodstatě v něm ani nic moc špatného není. Chmel se normálně koním občas dává, pivovarské kvasnice tu zná snad každý...

Jen s tím uklidněním moc nepočítejte. I když plno bylinek může obsahovat prvky, jenž mohou působit uklidňujícně, sou v tak malém množství, že to nijak zázračně koně neovlivní.

3.1.2022 19:56

lenacia napsal(a):
Inu, Pivo by pro koně nemělo být nijak nebezpečné. Míra alkoholu v pivu je taková, že by koně v míře jedné flašky například, nijak neovlivnila, vlastně, koně se dají velice stěží opít, protože mají úchvatně funkční játra, která pracují rychleji než ty lidská.
Problém může být třeba nějaká specifická alergie u daného koníka, ale pivo samo o sobě není nijak nebezpečné.
Koníkům pivo navíc velice často i chutná, dokonce i mohou preferovat světlejší či tmavší.
Může pomáhat při anhidróze.
Má dost vitamínů a vpodstatě v něm ani nic moc špatného není. Chmel se normálně koním občas dává, pivovarské kvasnice tu zná snad každý...

Jen s tím uklidněním moc nepočítejte. I když plno bylinek může obsahovat prvky, jenž mohou působit uklidňujícně, sou v tak malém množství, že to nijak zázračně koně neovlivní.

No, možná mají funkčnější a rychlejší játra (i když nevím, proč zrovna oni), ale asi nebudou vyrábět dostatečné množství alkoholdehydrogenázy. Myslím, že je na to evoluce nedesignovala. Náš druh se přece jenom opíjí už pár tisíc let. Ale souhlasím s tím, že v pivu nic špatného není (až na ten alkohol) a že jedno pivo koni neublíží (můj první kůň si občas cucnul). Ale zase do sebe nedostane dost účinných látek, aby to mělo nějaký efekt.

3.1.2022 20:27

Jednou v TV byl pořad o dostihových stájích v Angliii, koně dostávali pivo do jádra, tu malou třetinku, ono ve finále na pivu není nic špatné, voda, slad, chmel, vitamíny a malá míra alkoholu je vlastně lék
Edit: jen by to mohlo být bráno jako doping, některé látky...

H.o.

31.12.2022 20:01
H.o.

XXX.XXX.3.57

Zrovna kons. jatra jsou evolucne nastavena na produkci velkeho mnozstvi alkoholdehydrogenazy, konici ji maji na stepeni produktu fermentace ve strevech behem normalniho traveni, ne az tak kvuli opijeni jako my :D

1.1.2023 08:05

H.o. napsal(a):
Zrovna kons. jatra jsou evolucne nastavena na produkci velkeho mnozstvi alkoholdehydrogenazy, konici ji maji na stepeni produktu fermentace ve strevech behem normalniho traveni, ne az tak kvuli opijeni jako my :D

To v těch střevech probíhá anaerobní kvašení? Nikdy mě nenapadlo nad tím přemýšlet. Ale asi ano, když ty baktérie produkují hlavně oxid uhličitý a metan. Žádný kyslík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík