Radek_001

XXX.XXX.35.90
Zdravím, není tu prosím někdo, kdo by umožnil kondiční rehabilitační pony vyjížďky v kroku? Jsem po úrazu kyčle a kdyby se tu našel někdo ochotný, moje nadšení nebude znát mezí. Samozřejmě zaplatím. Ideálně střední Čechy. Pony by měl být spíš užší stavby těla, tudíž hafling, fjord apod. ne...
Zkuste si najit hiporehabilitace.
Jednou vyjizdkou zadny zazrak neziskate.
Profik bude vedet co a jake pohyby muzete vzhledem ke svemu zdr.stavu, jinak byste si mohl taky ublizit.
Maji na to vychovane kone.
https://hiporehabilitace-cr.com/
Uživatel s deaktivovaným účtem

kallisto
napsal(a):
Zkuste si najit hiporehabilitace.
Jednou vyjizdkou zadny zazrak neziskate.
Profik bude vedet co a jake pohyby muzete vzhledem ke svemu zdr.stavu, jinak byste si mohl taky ublizit.
Maji na to vychovane kone.
https://hiporehabilitace-cr.com/
Přesně tak. Na hiporehabilitaci jsou specializovaná akreditovaná střediska, která navíc nevezmou nikoho bez doporučení od lékaře. Asi vědí proč.

Radek_001
napsal(a):
Zdravím, není tu prosím někdo, kdo by umožnil kondiční rehabilitační pony vyjížďky v kroku? Jsem po úrazu kyčle a kdyby se tu našel někdo ochotný, moje nadšení nebude znát mezí. Samozřejmě zaplatím. Ideálně střední Čechy. Pony by měl být spíš užší stavby těla, tudíž hafling, fjord apod. ne...
Proč pony? Na rehabilitaci (i na běžné ježdění) je daleko pohodlnější a vhodnější velký kůň. A pokud jste dospělý muž, tak vás většina pony ani neunese - resp. ne tak, aby to pro něj bylo nezávadné a pohodlné.
Pokud o poníkovi přemýšlíte proto, abyste po nasednutí měl nohy co nejméně od sebe (vzhledem k úrazu kyčle), pak vězte, že hodně poníků je ještě širších, než velcí koně.
Radek_001

XXX.XXX.35.82
Vím, že je módou dnešního internetu každou poptávku zpochybňovat, vyvracet, komentovat. Přesto poprosím pouze o konkrétní nabídky s cenou, ideálně mailem
Radek_001
napsal(a):
Vím, že je módou dnešního internetu každou poptávku zpochybňovat, vyvracet, komentovat. Přesto poprosím pouze o konkrétní nabídky s cenou, ideálně mailem
Nikdo nic nezpochybňuje. Tak, jak si to představujete Vy, to Vám prostě klasické ježdění nedá a pokud Vám to někdo bude nabízet, tak dost možná bude využívat Vaši neznalost. Máte teď pocit, že tu na Vás teď všichni chytračí, jako to bývá zvykem na jiných diskuzích, ale zrovna na této diskuzi se čirou náhodou scházejí lidí, kteří mají obecně o koních relativně tucha a jejich záměrem není napadat za každou cenu vše, co se zde šustne. Nějaký pátek sem chodím, tak mohu posoudit.
Pokud hledáte rehabilitační kondiční ježdění, tak to fakt oslovte někoho, kdo dělá hiporehabilitaci. Nejen, že bude mít spolehlivé a vychované koně, ale zároveň bude mít k ruce člověka, který dokáže posoudit ideální postup pro Vaši diagnózu při rehabilitaci na koni. Ono to totiž není jen že si jedete a tělo se u toho regeneruje. Rehabilitace se dělá bez sedla pro co nejbližší kontakt s koněm (ona neléčí jen ta chůze, ale i ten kontakt se zádovými svaly koně), jsou u ní vyžadovány konkrétní cviky a hlavně se staví na výcviku koně, - zkušený rehabilitační kůň si třeba dokáže poradit s křivostí jezdce, ztrátou jeho rovnováhy atd. Prostě krom toho, že jde, reaguje na svoji zátěž a podle toho umí "vyvažovat".
O koních asi moc vědět nebudete, jelikož hledáte ponyho (proč? jste muž, pravděpodobně ne věchýtek a na ponym se daleko hůř drží balanc) typu fjord nebo hafling (hafling není pony, ale patří mezi chladnokrevníky), jelikož mají užší rámec - všichni tihle koně mají většinou záda rovná jako stůl a žádají sedlo o dost širší než kdejaký velký kůň).
Suma sumárum, pokud chcete opravdu rehabilitovat a hledáte dobrou radu, tak navštivte certifikované středisko, oni Vám třeba i tu projížďku zařídí, ale počítejte, že si tolik diktovat nemůžete. Pokud Vám místní rady nestačí (když je to tu samý rejpal), tak si prostě najděte random jezdeckou stáj, kde vás na tom poníkovi svezou....a držím palce velmi, aby Vám opravdu dal hodného koně, který se ničeho nelekne nebo Vás někam neodveze. Ono totiž dost lidí kecá, jak má hodné koně a realita je trochu někde jinde.

Radek_001
napsal(a):
Pokud nechcete číst (platné) argumenty, nepoužívejte diskuzi, ale inzerci.

Radek_001
napsal(a):
Těch nabídek se tady nedočkáte, viz xanti a efe. Ideálně mailem - a kde ho máte?
Sice úraz kyčle nemám, ale mám zhoršující se altrozu . Na Hafloše ani Fjorda bych pro jejich šířku nemohla, je velice bolestivé i přehodit nohu do sedla a potom i sesednout (mám židličku). Nohy musím dávat do třmenu, abych měla oporu. Není to jako bolavé koleno. Nedovedu si představit, že by venku koník jen uskočil. Chápu touhu se svést, ale rady nade mnou jsou správné.

Pán teda nehledá fjorda nebo haflinga, podle mého. Psal, že chce užšího, a proto haflinga nebo fjorda NE. Uznávám, že to napsal trochu matoucně, taky jsem se nad tím pozastavila.
Jinak milý pane, pokud poptáváte takové svezení, měl byste uvést svoje parametry a zkušenosti, protože jinak se vám s největší pravděpodobností právě ozve někdo, od koho byste po úrazu asi svézt nechtěl. Minimálně vaše váha a výška by měly napovědět případnému zájemci o spolupráci, jakého koníka vám může nabídnout. A zda má pro vás vůbec ochranné prostředky (pokud máte svoje vybavení, hodí se to uvést) - já jsem už párkrát narazila na to, že mi přišel na svezení pán, na kterého jsem prostě helmu neměla. Tak jsem ho nesvezla.
napsal(a):
Pán teda nehledá fjorda nebo haflinga, podle mého. Psal, že chce užšího, a proto haflinga nebo fjorda NE. Uznávám, že to napsal trochu matoucně, taky jsem se nad tím pozastavila.
Jinak milý pane, pokud poptáváte takové svezení, měl byste uvést svoje parametry a zkušenosti, protože jinak se vám s největší pravděpodobností právě ozve někdo, od koho byste po úrazu asi svézt nechtěl. Minimálně vaše váha a výška by měly napovědět případnému zájemci o spolupráci, jakého koníka vám může nabídnout. A zda má pro vás vůbec ochranné prostředky (pokud máte svoje vybavení, hodí se to uvést) - já jsem už párkrát narazila na to, že mi přišel na svezení pán, na kterého jsem prostě helmu neměla. Tak jsem ho nesvezla.
Buggyro, pravdu díš. Dobře. Ale i tak o koních pán moc neví a měl by ubrat na výrazu. Vymyslel si sám vlastní terapii, kterou mu dost možná nikdo neposkytne a poradit si nenechá. Takže přesně jak napsala efe....spletl si diskuzi s inzercí.
Jo on na to pán příide, až se bude na toho poníka sápat a rozhodí si kyčle, neb v maštali nebudou vysoké nasedací schody.
Holt tam kde se tím zabývají, mají na to koně, vybavení, zkušenosti, přístup.
Ale pokud pán hledá jedno svezení od kohokoliv, kdo mu akorát nechtěně ublíží, tak proč ne. Bych chtěla vidět, kdo sebe a svého poníka dobrovolně obětuje ke svezení těžkého hůře pohyblivého chlapa.

alzas
napsal(a):
Napište, máme takového hodného póňu
Toho s tím prosedlaným hřbetem? Na tom chcete vozit dospělého chlapa?
Aby milý pan Radek věděl, co za koně mu má být dost možná nabídnuto, než se tam vydá.

alzas
napsal(a):
My na něj ale máme sedlo.
Vy si fakt neděláte srandu? Na tohle chcete napasovat sedlo?

xanti
napsal(a):
Aby milý pan Radek věděl, co za koně mu má být dost možná nabídnuto, než se tam vydá.
No, ten aspoň nemá široký hřbet. I v těch chlupech je vidět, jak je hubený.
napsal(a):
No, ten aspoň nemá široký hřbet. I v těch chlupech je vidět, jak je hubený.
Jasně, ten i kdyby neměl takovou šílenou lordózu (říká se tomu tak??:)), tak je vidět, že se jedná o nejaké nešťastné nedoceněné zvíře.
Ale já pevně věřím, že je alzas troll.

xanti
napsal(a):
Jasně, ten i kdyby neměl takovou šílenou lordózu (říká se tomu tak??:)), tak je vidět, že se jedná o nejaké nešťastné nedoceněné zvíře.
Ale já pevně věřím, že je alzas troll.
Jo, je to lordóza. Tohle ukazuji dětem, jak koňský hřbet rozhodně vypadat NEMÁ.
Radek_001

XXX.XXX.35.82
Jestli to tu má nějakého správce - prosím o zamknutí nebo smazání tématu, už není aktuální.

Radek_001
napsal(a):
Jestli to tu má nějakého správce - prosím o zamknutí nebo smazání tématu, už není aktuální.
Naopak, je velmi aktuální. Pro ty, kteří chtějí vědět, jak NEvypadá zdravý kůň.
Radek_001
napsal(a):
Co když se vám ozve někdo, jehož kůň nemá prostě dobrý pohyb, je křivý, chodí nestejnými kroky atd.? Takových koní jsou mraky. Co vám jako taková vyjížďka pozitivního přinese? To přece postrádá to gró hiporehabilitace- tedy kvalitní motorický vzorec. Pravidelným ježděním na takovém koni se akorát vykřivíte.
Jak vás jako zdravě ponese váhou přetížený poník, kterému znemožníte fungovat hřbetem?

xanti
napsal(a):
A tak tady by se mohly vyřádit aktivistky, které chtějí zachránit "týrané" kočárové koně v Praze. Jenže tohle nebude mediálně tolik zajímavé, že jo.