Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2022 00:54
mortis

XXX.XXX.47.238

Zdravím vespolek koňoknihomilných lidí! Nový rok 2022 je tu a jestli jste už přečetli knihy z minulého roku, pak vás jistě potěším zprávou, že tu máme první vlaštovku :)

Líbila se Vám kniha Strašidlo zvané HORSEMANSHIP? Pak tu máme další pokračování - druhý díl o horsemanech.
Strašidlo zvané horsemanship díl 2 - Svět horsemanů ( www.konskeknihy.cz/strasidlo-zvane-horsemanship-2/ ) je z pera Václava a Báry, kteří procestovali Ameriku a poznávali osobně jednotlivé horsemany a rozhodli se sepsat vzpomínky, informace, historické souvislosti a autorské texty jednotlivých horsemanů. Kniha je velikostí, typem vazby a papíru stejná jako první díl, jen je o 32 stran tlustší.

Knihám zdar!

18.1.2022 19:34
mortis

XXX.XXX.47.238

E-booková novinka (milovníci papíru mi snad prominou). Tentokrát se to týká především nás jezdců a je od autorky Kristýny Šmídové Meditace (nejen) s koňmi pro začátečníky (https://shop.nechsenest.cz/e-book-meditace--nejen--s-konmi-pro-zacatecniky/).

8.2.2022 18:17
mortis

XXX.XXX.13.50

Publikace Krajina pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem je další titul, který se zabývá naší živoucí památkou - starokladrubskými koňmi a jejich prostředím ( www.konskeknihy.cz/krajina-pro-chov-a-vycvik-cerem--kocarovych-koni-v-kl--n--l/ ).

17.3.2022 15:42
mortis

XXX.XXX.3.53

Další knižní dílo na světě k dostání - Kompletní dílo Antonína Lechnera, kde můžete nalézt především knihy o podkovářství, ale i Nauku o koni (dílo všeobecné jako je Chov koní) a zajímavou Studii stavby těla jezdeckého koně. Odkaz je na celé dílo, ale na stránkách je možné zakoupit i jednotlivé díly ( https://www.konskeknihy.cz/antonin-lechner-kompletni-dilo/ ).

21.4.2022 15:52
mortis

XXX.XXX.41.229

Tentokrát tu máme příběhovou novinku od Františka Maříka - Vždy hříva tak vonní... ( www.konskeknihy.cz/vzdyt-hriva-tak-voni---frantisek-marik/ ). Autor je bývalý parkurový jezdec, který se účastnil i Mistrovství ČSSR v military.

2.5.2022 08:56
mortis

XXX.XXX.47.198

Máme za sebou první máj a jsou tu další novinky:

Nakladatelství Brázda přichází s další novinkou po Dívce na tančícím koni a to hned od Klimke - Jezděte pro radost - Ingrid Klimke ( www.konskeknihy.cz/jezdete-pro-radost--ingrid-klimke/ )

Fotografická publikace z nakladatelství fotogregor o STKL koních - Starokladrubští koně v arcibiskupském hřebčíně na Hukvaldech - Dalibor Gregor ( http://eshop.foto-gregor.com/k64-starokladrubsti-kone-v-arcibiskupskem-hrebcine-na-hukvaldech.html )

Nech se nést přichází se svou druhou knihou v edici podkova. Tato kniha není ještě vytisknutá, ale pro nedočkavce je už zahájený předprodej - počítejte u ní s vyšší cenou - Základní výcvik mladého koně - Ingrid Klimke ( https://shop.nechsenest.cz/zakladni-vycvik-mladeho-kone/ )

Je zajímavé, že jsou dvě knihy od Klimke, ale o to více to bude zajímavé čtení

Knihám zdar!

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2022 09:06

Vy mě asi brzo koupíte knihovnu...už nebudu mít ty knihy kam dávat....Klimke se nedá odolat. (i kdybych měla prohlédnout jen obrázky) vnučka bude po mě jednou mít pěknou sbírku...

2.5.2022 09:10
mortis

XXX.XXX.47.198

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vy mě asi brzo koupíte knihovnu...už nebudu mít ty knihy kam dávat....Klimke se nedá odolat. (i kdybych měla prohlédnout jen obrázky) vnučka bude po mě jednou mít pěknou sbírku...

Osobně mám sama problém, kam ty knihy dávat . Ale na e-booky rozhodně přejít nechci !

2.5.2022 09:15

Nechám si to po výplatě, včera jsme byli za dcerou v Brně....obídek ve třech jedenáct stováků a po cestě domu u Devíti křížů je KFCéčko, no... pětikilo, hrozný, co si člověk prožene hlavou a útrobama za prachy a přitom by to šlo i jinak, ale to by nebyl výlet, na výletě se utrácí.....

2.5.2022 09:19
mortis

XXX.XXX.47.198

Nechám si to po výplatě, včera jsme byli za dcerou v Brně....obídek ve třech jedenáct stováků a po cestě domu u Devíti křížů je KFCéčko, no... pětikilo, hrozný, co si člověk prožene hlavou a útrobama za prachy a přitom by to šlo i jinak, ale to by nebyl výlet, na výletě se utrácí.....

Jo, o tom mi něco povídejte. Stačily mi první závody a lítá to pěkně (taky v Brně). Ale kdo by knize odolal :). Člověk si musí dělat radosti

2.5.2022 16:00
canka

XXX.XXX.251.138

Já jsem si pro tenhle měsíc dala taky stopku,nebo teda taky až po výplatě knížky Protože taky stačilo pár návštěv KFC a Mekáče,nový letní gumy + přezutí,servis skútru,koupě sena,oorava ohrad a nové pletivo na zahradu a jsem na nule Knížky musí vydržet

2.5.2022 18:26

canka napsal(a):
Já jsem si pro tenhle měsíc dala taky stopku,nebo teda taky až po výplatě knížky Protože taky stačilo pár návštěv KFC a Mekáče,nový letní gumy + přezutí,servis skútru,koupě sena,oorava ohrad a nové pletivo na zahradu a jsem na nule Knížky musí vydržet

Holka, u nás mekáč staví a je v plánu i to káefko.....budu si muset dát na krk škapulíř proti uhranutí........

2.5.2022 21:40
canka

XXX.XXX.215.25

Holka, u nás mekáč staví a je v plánu i to káefko.....budu si muset dát na krk škapulíř proti uhranutí........

Aspoň v tom nejsem sama,co na tom ulítává Já jsem teda vesnická buchta,takže za mňamka si musím dojet,ale ja fakt nejaem líná ten benzín objetovat a prostě sinnabtyhle fast foodový prasárny zajet

3.5.2022 07:29

Hm, tenhle měsíc opravuju auto a přívěs. Takže tenhle a dost možná i příští nic, resp. pár závodů a suchý rohlíky s teplou vodou z kohoutku

3.5.2022 12:19

canka napsal(a):
Aspoň v tom nejsem sama,co na tom ulítává Já jsem teda vesnická buchta,takže za mňamka si musím dojet,ale ja fakt nejaem líná ten benzín objetovat a prostě sinnabtyhle fast foodový prasárny zajet

Já to beru jako jídlo...jíst se musí, kuřecí křídla jsou z masa...žádný neidentifikovatelný nugetky...sice takový vytuněný "odpad" do psích konzerv a hele co z toho jde udělat... a ještě hůř, před kaufem je kebab a v kaufu Non Viet, já budu muset tudy chodit svázaná. pak zavoní z Alberta grilované kuřátko a česnekový bok a jsem v hajzlu úplně a všecko to narvou hned vedle sebe...aby nebylo cesty zpět a někde se zprasila...

16.5.2022 09:30
mortis

XXX.XXX.173.159

Květnová novinka je tu: Terapie koní podle Mastersona ( www.konskeknihy.cz/terapie-koni-podle-mastersona/ ). Pokud potřebujete uvolnit koně a snížit jeho napětí, pak mohu vřele doporučit :).

Osobně jsem mohla vidět práci paní Zajíčkové, která tuto metodu u nás v Čr praktikuje, a musím říct, že výsledek se mi opravdu líbil.

17.6.2022 11:03
mortis

XXX.XXX.173.159

A další knihy jsou tu:

S respektem! - Anja Beran je rozšířená verze oproti původnímu vydání. Najdete v ní novou kapitolu od Dr. Gerda Heuschmanna. Kniha se zdá designově odlišná jako v případě Kavalet, ale víc budu vědět až ji budu mít v ruce :) ( https://www.konskeknihy.cz/s-respektem-anja-beran/ )

Základní výcvik mladého koně - Ingrid Klimke, Reiner Klimke . Kdo má předchozí knihy od Ingrid, pak jistě bude nutnost dokompletovat svou knihovnu tímto titulem. ( https://shop.nechsenest.cz/zakladni-vycvik-mladeho-kone/ )

Knihám zdar!

28.7.2022 13:12
mortis

XXX.XXX.173.159

A máme na trhu další novinku!
Tentokrát je to hodně specifická kniha od Dr. Brigitte Kazula - Ježdění sedem ( https://www.konskeknihy.cz/jezdeni-sedem/ ). Kdo měl tento německý titul v ruce potvrdí, že je to velmi podrobná kniha, která sed jezdce, jeho působení na koně a další rozebere na atomy. Leckdy se člověk zastavil a přemýšlel (případně rovnou zvedal ruce a nohy), aby si dokázal situaci představit. V mém případě jsem občas požádala partnera o vysvětlení technických věcí.
Kdo váhá, může se podívat do galerie produktu, aby věděl, do čeho se začte .

Knihám zdar

28.7.2022 15:48

mortis napsal(a):
A máme na trhu další novinku!
Tentokrát je to hodně specifická kniha od Dr. Brigitte Kazula - Ježdění sedem ( https://www.konskeknihy.cz/jezdeni-sedem/ ). Kdo měl tento německý titul v ruce potvrdí, že je to velmi podrobná kniha, která sed jezdce, jeho působení na koně a další rozebere na atomy. Leckdy se člověk zastavil a přemýšlel (případně rovnou zvedal ruce a nohy), aby si dokázal situaci představit. V mém případě jsem občas požádala partnera o vysvětlení technických věcí.
Kdo váhá, může se podívat do galerie produktu, aby věděl, do čeho se začte .

Knihám zdar

objednáno... za měsíc dáme "Mastersona"

15.9.2022 21:48
mortis

XXX.XXX.20.185

Nějaký čas opět utekl a máme tu novinky:

Po hlavě do oxeru od Lídy Slavíkové je humorně psaná knížečka, která se čtenářovi vejde pohodlně do kabelky/batohu. Autorka je zároveň i ilustrátorkou, takže o obrázkovou část není nouze. www.konskeknihy.cz/po-hlave-do-oxeru--lida-slavikova/

Základní anatomie koní (Dr. Christina Fritz) - jak již název napovídá, najdete zde základní věci ohledně anatomie koní. Není tak detailní jako veterinární knihy, ovšem je velmi pěkně ucelená a neměla by chybět v knihovně. Je tam dobře popsaný pohybový aparát, kardiovaskulární systém, trávicí systém,.... Najdete tam tipy a přehledné tabulky. Za mne velmi pěkný počin i s věcmi, které člověk může využít v praxi. www.konskeknihy.cz/zakladni-anatomie-koni/

Kdo má rád staré publikace, pak mu jistě udělá radost další zdigitalizovaná kniha:
Nauka o vozatajském materiálu (Služební knihy branné moci) www.konskeknihy.cz/nauka-o-vozatajskem-materialu--1926/

Knihám zdar

21.9.2022 11:30

mortis, raději mi řekněte kdy konečně vyjde https://www.konskeknihy.cz/horse-speak--sharon-wilsie/, začátkem roku, uprostřed, koncem.....zjistila jsem, že na mobilu v google lens je i překladač , a jsem tak nažhavená si to koupit i v angličtině, takže jsem si koupila druhý díl a na první si počkám v češtině, ale prosím, přichvátněte nebo prasknu, jak se těším, a moc prosím začněte i na dalších dílech...

21.9.2022 11:31

objednáno... za měsíc dáme "Mastersona"

docela těžké čtení

21.9.2022 11:39
Bella04

XXX.XXX.133.197

Cokoliv od Sharon Wilsie je fajn, primlouvam se s Verun. Pro anglictinare - nedavno vyslo - Essential horse speak: continuing the conversation, k sehnani pres amazon (na konskeknihy ne).

21.9.2022 12:58

Bella04 napsal(a):
Cokoliv od Sharon Wilsie je fajn, primlouvam se s Verun. Pro anglictinare - nedavno vyslo - Essential horse speak: continuing the conversation, k sehnani pres amazon (na konskeknihy ne).

OT: hihi i Bella se přimlouvá (mám kobylu Belu- Anabelu)

tady vyřešíte ten Amazon, jsou tam i předešlé díly
https://shop.nechsenest.cz/essential-horse-speak--continuing-the-conversation---sharon-wilsie/

21.9.2022 15:05
Bella04

XXX.XXX.133.197

Dik za tip Verun, vetsi polovicka tim zabije Jeziska :-) (teda... to zni...)

22.9.2022 13:37
mortis

XXX.XXX.173.140

mortis, raději mi řekněte kdy konečně vyjde https://www.konskeknihy.cz/horse-speak--sharon-wilsie/, začátkem roku, uprostřed, koncem.....zjistila jsem, že na mobilu v google lens je i překladač , a jsem tak nažhavená si to koupit i v angličtině, takže jsem si koupila druhý díl a na první si počkám v češtině, ale prosím, přichvátněte nebo prasknu, jak se těším, a moc prosím začněte i na dalších dílech...

To chcete po mně celkem moc :D

22.9.2022 13:55
mortis

XXX.XXX.173.140

Aby toho prý nebylo málo, tak tu máme další novinky:

Jane Savoie - Není to jen o výhrách (https://www.konskeknihy.cz/neni-to-jen-o-vyhrach--jane-savoie/), která se věnuje psychologii jezdce.

Příběhy statečných koní pro statečné děti - Tereza Bělinová - příběhy jednotlivých koních a jejich útrapy. Kniha má motivovat především děti, které se potýkají se zdravotním problémem či jsou již v rekonvalescenci. V tomto případě jde výtěžek z prodeje na podporu těchto dětí.

Knihám zdar!

PS: Letos píšu Ježíškovi o knihovnu

22.9.2022 16:20
Pipilota

XXX.XXX.95.119

"PS: Letos píšu Ježíškovi o knihovnu "

ale kam tu knihovnu postavit?

22.9.2022 16:24
mortis

XXX.XXX.173.140

Pipilota napsal(a):
"PS: Letos píšu Ježíškovi o knihovnu "

ale kam tu knihovnu postavit?

Hm, pravda... Tak já zkusím rovnou napsat o větší dům

22.9.2022 20:38

v rohu ložnice je rohová květinová stěna...plná knih (kytky se venčí na parapetu, ale musí už do bytu, takže kam s knihama? ) , na sušičce je stoh knih, pod polštářem se mi válí aktuální čtení a na cestě je ten Masterson a Wilsie....takže já taky nutně musím mít větší dům....nebo si vydindám tu knihovnu...no.

Mortis: dobře, umírním se.... kdy teda vyjde to horse speak...aspoň přibližně,,,sím sím

23.9.2022 07:14

Na knihy jsou perfektní poličky těsně u stropu (na stěně pod stropem). Tam nikdy nic nepřekáží, nevyužitý prostor. A kočka si o to nebrousí drápky.

29.9.2022 13:00
mortis

XXX.XXX.173.140

v rohu ložnice je rohová květinová stěna...plná knih (kytky se venčí na parapetu, ale musí už do bytu, takže kam s knihama? ) , na sušičce je stoh knih, pod polštářem se mi válí aktuální čtení a na cestě je ten Masterson a Wilsie....takže já taky nutně musím mít větší dům....nebo si vydindám tu knihovnu...no.

Mortis: dobře, umírním se.... kdy teda vyjde to horse speak...aspoň přibližně,,,sím sím

Já to nevím

29.9.2022 13:06
mortis

XXX.XXX.173.140

Mysleli jste si, že už je na chvilku klid? No, není....

Nakladatelství Gregor vydalo Historie selské jízdy (http://eshop.foto-gregor.com/k66-historie-selske-jizdy.html)

a je

dotisk Jak se stát lepším jezdcem - Kristýna Šmídová (https://shop.nechsenest.cz/jak-se-stat-lepsim-jezdcem---kristyna-smidova/), který by měl být obohacen o něco málo stran oproti původnímu vydání. Ale nemám srovnání, takže netuším.

22.11.2022 22:41
mortis

XXX.XXX.173.140

Po kratší odmlce je tu další kniha, tentokrát od nakladatelství Brázda - Kniha o koních pro mladé jezdce (Isabelle von Neumann-Cosel) (www.konskeknihy.cz/kniha-o-konich-pro-mlade-jezdce--isabelle-von-neumann-cosel-/). Předpokládám, že to bude možný tip pro rodiče začínajících jezdců. Dle ukázek vypadá kniha slibně .

Knihám zdar (a hlavně ve zdraví!)

2.12.2022 01:41
mortis

XXX.XXX.173.140

Máme tu prosinec a s ním se nesou nové tituly, které by vás mohli zaujmout. Případný tip pro Ježíška :D

Utrpení v tichosti - Jochen Schleese (www.konskeknihy.cz/utrpeni-v-tichosti--jochen-schleese/) - kdo se zabývá sedly, pak by měl jistě zpozornět a vlastně i všichni, kdo sedlají ksvé koně. Je to celkově druhá kniha vydaná v češtině, co se týče sedel (první byla od nakladatelství Harmony a to ještě pouze westernová sedla). Autor tam rozebírá i anatomii žen a mužů, takže bychom se mohli dočkat velmi zajímavé a podrobné publikace na toto téma :)

Nakladatelství Brázda si přichystalo na prosinec celkově dvě novinky:
1) Trénink hřbetu koně - na lonži - Kirsten Jung (www.konskeknihy.cz/trenink-hrbetu-kone-na-lonzi/) - další kniha na téma lonžování koně
2) Jak se dorozumět s koněm - Andrea a Markus Eschbach (www.konskeknihy.cz/jak-se-dorozumet-s-konem/) - dětská kniha

Moudrost koní - Golliher Grant (www.konskeknihy.cz/moudrost-koni--golliher-grant/) - osobně nevím, co si o této knize myslet, zda to bude podobné jako např. Tao koně či to autor pojme jiným způsobem. V nakladatelství Jota každopádně koňská kniha vyšla poprvé.

Chlapec, krtek, liška a kůň: kreslený příběh - Charlie Mackesy (www.konskeknihy.cz/chlapec--krtek--liska-a-kun--kresleny-pribeh--charlie-mackesy/) - ten kdo má první knihu od tohoto autora, by měl zpozornět :) (údajně dělali kreslený film, tak snad bude taky někde ke shlédnutí)

Určitě tímto nekončíme, nějaká vlaštovka by měla přiletět i od Kristýny Šmídové, zatím je ticho po pěšině.

Knihám zdar!

2.12.2022 07:51

Chlapec, krtek, liška a kůň

Kniha, která mě velmi zasáhla, ačkoliv jí přečtete asi tak za deset minut. Kdo má rád styl alá Malý princ, velmi vřele doporučuji.

3.12.2022 15:30

Ježíšek mi naježí Trénink hřbetu koně....když to stihne pod větev.

5.12.2022 02:08
mortis

XXX.XXX.173.140

Chlapec, krtek, liška a kůň

Kniha, která mě velmi zasáhla, ačkoliv jí přečtete asi tak za deset minut. Kdo má rád styl alá Malý princ, velmi vřele doporučuji.

Sice jsem Malého prince nečetla, ale Chlapec, krtek, liška a kůň je moc pěkná kniha :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík