Kobyla a společnost býka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kacka66

13.1.2022 12:59
kacka66

XXX.XXX.5.46

Dobrý den,
vlastním kobylu kříženec, doma je sama (bez druhého koně), ale napadlo mě, když odjíždím třeba na 10 dní/týden pryč, aby se doma nenudila😁 , že bych ji dala do ohrady ke kravám, telatům, kde je ale plemený býk (je ovšem k nám velice hodný).
S krávama ještě nebyla, měla by zde vše potřebné jen se bojím, jak na sebe budou reagovat s býkem.
Pastva je rozsáhlá, kdyby byl problém může odejít úplně jinam.
Zkusit to, máte někdo radu, když ani krávy nejsou zvyklé na koně?

13.1.2022 13:05
Dotaz

XXX.XXX.235.225

To je snaha o nějaký flame?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2022 13:06

kacka66 napsal(a):
Dobrý den,
vlastním kobylu kříženec, doma je sama (bez druhého koně), ale napadlo mě, když odjíždím třeba na 10 dní/týden pryč, aby se doma nenudila😁 , že bych ji dala do ohrady ke kravám, telatům, kde je ale plemený býk (je ovšem k nám velice hodný).
S krávama ještě nebyla, měla by zde vše potřebné jen se bojím, jak na sebe budou reagovat s býkem.

Máme. Dalšího koně. Krávy koňskou společnost NIKDY nenahradí.

13.1.2022 13:07

Dotaz napsal(a):
To je snaha o nějaký flame?

Obávám se, že ne.

13.1.2022 13:12

Dneska si fakt koně může pořídit kdejakej blb...

13.1.2022 13:15
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máme. Dalšího koně. Krávy koňskou společnost NIKDY nenahradí.

Ani jedna kravka.

13.1.2022 13:19
xanti

XXX.XXX.27.178

Doufám, že tak aktivní Hlas zvířat ovlivní další legislativní kroky k tomu, aby držení koně v samotě bylo trestným činem.
Fakt se modlím, aby tenhle den přišel. Pokud je kůň asociál, může mít vlastní výběh, padock, ale držení koně v samotě JE TRÝZNĚNÍ.

Už mě fakt se*** tyhle opicoláskaři, kterým dělá sobecky strašně dobře, že jim kůň leze do pr****, protože nemá jiné vyžití.

Omlouvám se, ale je to dnes a denně, co se nějaký neumětel chlubí, že má koně v samotě. Jako takových asociálů od přírody mezi koňmi fakt není.. Fakt tyhle lidi nesnáším.

Jinak na co máte koně doma, když jedete na 10 dnů pryč a nemáte za sebe záskok? Samotnou kobylu bych fakt nedávala do stáda krav, obzvlášť když je tam býk, koledujete si o úraz.

Já mám fakt začínám mít pocit, že i přes to, že kde kdo žehrá na komerční ustájení, tak těm koním je tam častokrát daleko lépe než u kdekoho doma....

13.1.2022 13:28

xanti napsal(a):
Doufám, že tak aktivní Hlas zvířat ovlivní další legislativní kroky k tomu, aby držení koně v samotě bylo trestným činem.
Fakt se modlím, aby tenhle den přišel. Pokud je kůň asociál, může mít vlastní výběh, padock, ale držení koně v samotě JE TRÝZNĚNÍ.

Už mě fakt se*** tyhle opicoláskaři, kterým dělá sobecky strašně dobře, že jim kůň leze do pr****, protože nemá jiné vyžití.

Omlouvám se, ale je to dnes a denně, co se nějaký neumětel chlubí, že má koně v samotě. Jako takových asociálů od přírody mezi koňmi fakt není.. Fakt tyhle lidi nesnáším.

Jinak na co máte koně doma, když jedete na 10 dnů pryč a nemáte za sebe záskok? Samotnou kobylu bych fakt nedávala do stáda krav, obzvlášť když je tam býk, koledujete si o úraz.

Já mám fakt začínám mít pocit, že i přes to, že kde kdo žehrá na komerční ustájení, tak těm koním je tam častokrát daleko lépe než u kdekoho doma....

Hlas zvířat teď řeší "týrané" koně v Praze, to je mediálně mnohem zajímavější než případ neználka z Horní Dolní.

13.1.2022 13:29

Hlas zvířat teď řeší "týrané" koně v Praze, to je mediálně mnohem zajímavější než případ neználka z Horní Dolní.

Hlavně pod petici "nedržte koně v samotě" se těžko podepíšou přispěvatelky emimina v tak hojném počtu.

13.1.2022 13:31
xanti

XXX.XXX.27.178

Kdyby za to byly postihy, tak tyhle asociály nikdo nevyrábí a není potřeba je pak separovat, protože neumí koňskou řeč. Stačila by pokuta 50 000 a problém napravit, to by si všichni tihle "loukost" chovatelé dobře rozmysleli....a mezi začátečníky by se to šířilo velice rychle, jakmile jde o prachy, tak se lidé učí velmi rychle.

13.1.2022 13:31

Hlavně pod petici "nedržte koně v samotě" se těžko podepíšou přispěvatelky emimina v tak hojném počtu.

Jakože ty koně na Staromáků zachraňují z emimina? No potěš koště! Tam je to dozajista jeden odborník vedle druhého.

13.1.2022 13:32
xanti

XXX.XXX.27.178

Jakože ty koně na Staromáků zachraňují z emimina? No potěš koště! Tam je to dozajista jeden odborník vedle druhého.

Byla jste někdy na emiminu? Jako já neříkám, že tam chodí samé blbky, to ne....ale stačí jít do diskuze "zvířata"...tam mám pocit, že chodí jen panelákovci. Tam je pak velmi jednoduché šířit osvětu.

13.1.2022 13:36

Nahlídla jsem tam jednou. A rada, jak skvělý pes je čivava, protože se dá venčit na podložku a stačí ji vzít OBČAS ven, mi stačila, abych si udělala obrázek.

13.1.2022 13:48

To asi přímo ne, ale kdosi už poznamenal na povozech, že ty koně zachraňují hlavně podpisy těch "maminek", co kolem ubohých koníšků stojících na dlažbě chodí a nic o tom netuší. Tak jsem pouze parafrázovala.

Oni měli protipovozníci například stánek před dvěma lety i na výstavišti v Lysé, krafala jsem tam s nějakou aktivistkou, ale mlela nesmysly, tak jsem jí řekla, že pokud budu chtít, podepíši to online, vtiskla mi letáček a tiše jsem se jí zbavila. Ale byli tam hrozně agilní a každého k tomu stolečku hned vlekli Věřím, že zrovna ti lidé, kteří šli na výstavu prostě jen vyvětrat děti, jim to podepsali.

13.1.2022 14:05
xanti

XXX.XXX.27.178

To asi přímo ne, ale kdosi už poznamenal na povozech, že ty koně zachraňují hlavně podpisy těch "maminek", co kolem ubohých koníšků stojících na dlažbě chodí a nic o tom netuší. Tak jsem pouze parafrázovala.

Oni měli protipovozníci například stánek před dvěma lety i na výstavišti v Lysé, krafala jsem tam s nějakou aktivistkou, ale mlela nesmysly, tak jsem jí řekla, že pokud budu chtít, podepíši to online, vtiskla mi letáček a tiše jsem se jí zbavila. Ale byli tam hrozně agilní a každého k tomu stolečku hned vlekli Věřím, že zrovna ti lidé, kteří šli na výstavu prostě jen vyvětrat děti, jim to podepsali.

Oni tuhle svoloč pustili na výstavu v Lysé? Kterou organizuje Cyril Neumann, po kterým teďka pěkně veřejně šlapou? :D

Takhle to ale chodí. Je to jako s cirkusama. Teď neříkám, že jsme zastánce cirkusů se zvířaty, ale pokud by tam zůstali koně a psi a mikrokozy a byly dodrženy podmínku chovu, tak proč prostě ne. No a tihle šílenci jim tam naběhnou před prodejní kasu a cpou tam do hlavy blbosti nevzdělaným maminkám a hlavně ty bludy blejou na děti. To je asi nejhorší, tohle jednostranné vymývání mozku někoho, kdo si teprve tvoří pohled na svět. To je prostě hnus. Teď jsme poslouchala dávný rozhovor na Youtube U kulatého stolu s Kateřinou Šonkovou, která těmhle dělá ambasadorku. Jako ty její kecy a důvody, proč nemají být zvířata v cirkuse byly stejně trapný jako to co pouští do světa ten právník z Hlasu zvířat. Nic konkrétního, jen bludy a hraní na city, že je to v dnešní době pro ta zvířata nedůstojné, že je to přežitek a že jsme moderní společnost, do které to nepatří, a že ta zvířata trpí (už neřekla jak, pokud ta zvířata opravdu trpí a já neříkám, že ne, tak jediný, co byla schopná říct, bylo fakt jen to, že je to pro ně ponižující. O chovu a welfare neměla ani šajnu).

Jenže plno lidí už dnes neumí přemýšlet mozkem a matky a děti jsou hodně snadnej cíl.

13.1.2022 14:28

Nedává C.N. dokupy pouze ta vystoupení? Teď jsem v nějakém jeho komentáři k výstavě četla o večerní show, o lusitánech a tak. Tak hádám, že sestavuje tento program.

Jinak souhlas.

Coudas

13.1.2022 14:34
Coudas

XXX.XXX.87.254

Jestliže o samotě "může" být 1% koní, pořád je to 800 koní.

Kůn sám mezi kravama a u bejka je blbost z hlediska bezpecnosti toho kone, lidi, a stejně bude stát asociálne stranou, pohádky a filmy se v reálnem živote nekonaj.

13.1.2022 14:42
xanti

XXX.XXX.27.178

Coudas napsal(a):
Jestliže o samotě "může" být 1% koní, pořád je to 800 koní.

Kůn sám mezi kravama a u bejka je blbost z hlediska bezpecnosti toho kone, lidi, a stejně bude stát asociálne stranou, pohádky a filmy se v reálnem živote nekonaj.

Jenže řadu těch asociálů i z toho 1% vyrobily lidi. A tohle bych neomlouvala. Říkám, že i samotář může být v maštali v přítomnosti jiných koní, ale na samotce. Dokud se to neošetří vyhláškou, tak se na tohle bude každej vymlouvat, že on zrovna má toho jednoprocentního.

Jinak Bugyrro, myslím, že CN do toho do určité míry zasahuje, neb každý rok před akcí verbuje svoje studenty z ČZU na dobrovolničinu během výstavy.

13.1.2022 15:03

eljan: jo, já sleduju stránky Hipologie, jak tam verbuje, ale spíš myslím, že jim tam dělá odbornou garanci (a děcka si tam mají možnost udělat praxi), ale za to, které stánkaře pozvou, opravdu on nemůže (a že to v posledních letech stojí za zdrávas).

13.1.2022 15:08
xanti

XXX.XXX.27.178

No, já to myslela taky tak :) O úrovni výstavy nechci povídat, to je jiná věc, nechci nikomu kazit prožitky minulé a budoucí :D

Coudas

13.1.2022 15:32
Coudas

XXX.XXX.87.254

xanti napsal(a):
Jenže řadu těch asociálů i z toho 1% vyrobily lidi. A tohle bych neomlouvala. Říkám, že i samotář může být v maštali v přítomnosti jiných koní, ale na samotce. Dokud se to neošetří vyhláškou, tak se na tohle bude každej vymlouvat, že on zrovna má toho jednoprocentního.

Jinak Bugyrro, myslím, že CN do toho do určité míry zasahuje, neb každý rok před akcí verbuje svoje studenty z ČZU na dobrovolničinu během výstavy.

Veřejně o tom už nebudu polemizovat. Každý má svou pravdu.

Coudas

13.1.2022 16:11
Coudas

XXX.XXX.87.254

"Dokud se to neošetří vyhláškou, tak se na tohle bude každej vymlouvat, že on zrovna má toho jednoprocentního."

Máte na to zákon, na co další vyhlášku, pokuty odstupňované od fyzické osoby po podnikatele. Ale to by ti superkoňáci taky nejdřív museli dodržovat základní administrativní povinnosti, že, kupříkladu kůň v ÚEK, prúkaz kině, přihlášené hospodářství už od 1 koně, černá plemenitba atd atd atd. Nevymáhá se ani tento základ pořádnými tresty, tak třeba začněte s peticí tam, třeba se taky někdo chytí za nos a budou mit ti, jak jste je to nazvala, bububu už jen při pořizování koně. Nehledě na to, že s 1% začal někdo tady na ifauně, takže se nikdo na jednoprocentního nevymlouvá.

13.1.2022 16:13
xanti

XXX.XXX.27.178

Zákon na zákaz držení koně v samotě není.

Coudas

13.1.2022 16:29
Coudas

XXX.XXX.87.254

xanti napsal(a):
Zákon na zákaz držení koně v samotě není.

Zákon o týrání zvířat. Zákaz držení stádového zvířete v izolaci. Paragraf jistě doplní znalci.

22.1.2022 14:00
GabrielaGG

XXX.XXX.68.226

kacka66 napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý den,

Určitě to problém není, mít koníka se stádem krav včetně plemenného býka. Ja tak měla svého koně 4 roky. Býk před koněm ustupoval, krávy taktéž. Koník si s telatama "hrál", běhal s nimi. Jediný problém jsem viděla v tom, že ja z krav měla strach, takže mi trvalo i nekolik desitek minut než jsem našla ke koni pro mě bezpečnou cestu :D koník byl ve stadu 40 krav na 80ha. A byl spokojený, zdraví. Neříkám, že to je ideál. Ale jde to. Myslím, že můj kůň se měl velice dobře. Je v dobré fyzické i psychické kondici. Toť má zkušenost.

nene

22.1.2022 16:44
nene

XXX.XXX.106.41

Coudas napsal(a):
"Dokud se to neošetří vyhláškou, tak se na tohle bude každej vymlouvat, že on zrovna má toho jednoprocentního."

Máte na to zákon, na co další vyhlášku, pokuty odstupňované od fyzické osoby po podnikatele. Ale to by ti superkoňáci taky nejdřív museli dodržovat základní administrativní povinnosti, že, kupříkladu kůň v ÚEK, prúkaz kině, přihlášené hospodářství už od 1 koně, černá plemenitba atd atd atd. Nevymáhá se ani tento základ pořádnými tresty, tak třeba začněte s peticí tam, třeba se taky někdo chytí za nos a budou mit ti, jak jste je to nazvala, bububu už jen při pořizování koně. Nehledě na to, že s 1% začal někdo tady na ifauně, takže se nikdo na jednoprocentního nevymlouvá.

Zákony a vyhlášky nejsou to, co lidi přesvědčí něco ne/dělat. Naopak, bývá to ta nejhorší cesta, cesta unifikace plus cesta pro lobby. Pokud se má něco dodržovat, musí na tom panovat společenská shoda (ne že dělám to, protože musím, ale protože to považuji za správné), protože pak ti, kdo to dodržovat nebudou, budou pod tlakem okolí (ne ve smyslu, že jim koně někdo vezme, ale ve smyslu, že je společnost zavrhne). To jediné funguje. Zákony ne. Natož pak nějaké hlášení na KVS...

22.1.2022 17:08

GabrielaGG napsal(a):
Dobrý den,

Určitě to problém není, mít koníka se stádem krav včetně plemenného býka. Ja tak měla svého koně 4 roky. Býk před koněm ustupoval, krávy taktéž. Koník si s telatama "hrál", běhal s nimi. Jediný problém jsem viděla v tom, že ja z krav měla strach, takže mi trvalo i nekolik desitek minut než jsem našla ke koni pro mě bezpečnou cestu :D koník byl ve stadu 40 krav na 80ha. A byl spokojený, zdraví. Neříkám, že to je ideál. Ale jde to. Myslím, že můj kůň se měl velice dobře. Je v dobré fyzické i psychické kondici. Toť má zkušenost.

A víte, že u koní, kteří jsou v úzkém kontaktu se skotem, je výrazně vyšší výskyt sarkoidů?

Coudas

22.1.2022 17:34
Coudas

XXX.XXX.87.254

A víte, že u koní, kteří jsou v úzkém kontaktu se skotem, je výrazně vyšší výskyt sarkoidů?

Nevšimla jsem si.

22.1.2022 19:54
GabrielaGG

XXX.XXX.68.226

Děkuji za doplnění, to určitě zadavatelka také ocení, další info o chovu společně se skotem.
Nicméně, já o tom dříve ani neslyšela a ani nic takoveho koník nemá.

23.1.2022 12:49
Nezzie

XXX.XXX.69.243

Jen se vložím k těm sarkoidum...po přestěhování dvou koní, na pastvu kde bývaly dříve krávy se u jednoho opravdu sarkoidy objevily. Do té doby s nimi nikdy problém nebyl.

23.1.2022 21:14

GabrielaGG napsal(a):
Dobrý den,

jj, několik let jsem vídávala koně se pást s šarolačkama (Dvorce u Třeboně)

24.1.2022 06:24

nene napsal(a):
Zákony a vyhlášky nejsou to, co lidi přesvědčí něco ne/dělat. Naopak, bývá to ta nejhorší cesta, cesta unifikace plus cesta pro lobby. Pokud se má něco dodržovat, musí na tom panovat společenská shoda (ne že dělám to, protože musím, ale protože to považuji za správné), protože pak ti, kdo to dodržovat nebudou, budou pod tlakem okolí (ne ve smyslu, že jim koně někdo vezme, ale ve smyslu, že je společnost zavrhne). To jediné funguje. Zákony ne. Natož pak nějaké hlášení na KVS...

Však to tady všichni nejprve odsoudili z hlediska selského rozumu, a argument se zákonem přišel až jako poslední, jako dovětek, že názor většiny má navíc oporu v legislativě.

Nicméně slušnému člověku bude vadit i ten rozpor s legislativou. Já bych si třeba uměla představit některé záležitosti ve svém životě určitým způsobem změnit, ale protože by to bylo v rozporu s legislativou, neudělám to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík