SpokojenýkůňPRE

XXX.XXX.107.108
Dobrý den,
nemáte někdo zkušenost s novými sedly od Wintec?
Popř. typ na sedlo, které jezdce krásně podrží (ideálně i se zadními opěrkami).
Cenově ideálně do 30000, využití jen rekreační.
SpokojenýkůňPRE

XXX.XXX.107.108
?
Eli345

XXX.XXX.107.108
Dobře, moc děkuji.
Já mám naopak se sedly wintec jen ty nejlepší zkušenosti. Šířku komory i docpání polštářů (systém vkládacích vložek easy fit solution) si vyřeším sama ve stáji, nemusím nikoho shánět a opakovaně platit za docpání a úpravy sedla. Samozřejmě nepadnou úplně každému koni, ale na většinu teplokrevných hřbetů se přizpůsobit dají. V syntetickém materiálu vidím taktéž jen výhody, drží mnoho let beze změny, netřeba mazat a stresovat se, když s ním na vyjížďce člověk zmokne. Sto lidí, sto chutí, chce to vyzkoušet. Měla jsem více modelů, aktuálně jezdím ve Wintec pro dressage new.
Eli345

XXX.XXX.107.108
Děkuji moc za reakci, budu muset vyzkoušet! :-)
Ja mela drezurni wintec a s klasickým kozenym sedlem se to neda srovnat co se sedu tyce. Divne tvarované posedli, pro me nevyvazene. Ani operky na suchy zip to nezachranily. A ze by bylo teda 2x lehci kdyz teda syntetika to se taky rict neda.
Ja uz bych do něj nesla, ale samozřejmě nekomu sedět může.
Eli345

XXX.XXX.107.108
Dívala jsem se, že Kentaur má hezké sedla do 35000 Kč. A pak mě zaujalo sedlo Zaldi Royal Event.
Otázka jak je to s napasováním.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Občas se tu zmíní i tuším polská sedla s dobrou kvalitou MAG nebo podobně? Vzpomeňte si někdo....
Edit: už mi to naskočilo DAW MAG
Eli345

XXX.XXX.107.108
Děkuji!
Dívala jsem se na Equiservis, že jezdí pasovat sedla. Do této částky mají celkem výběr. Tak s nákupem nového sedla by se mi to oplatilo.
Eli345

XXX.XXX.107.108
Super
GinaH.

XXX.XXX.91.1
Co myslíte, že se stane s koženým sedlem, když zmokne na vyjížďce? Rozpadne se? ;)
Samozřejmě kožené sedlo musíte pravidelně mazat a když jedete do deště, je lepší si vzít takovou tu jezdeckou pláštěnku a na koně bederku a nechat přikryté bočnice ... pak na něj skoro nespadne ani kapka. Ale když vás zastihne venku déšť a sami jste v tričku a sedlo promokne fest, stane se přesně to, co s jinou koženou věcí: NIC. Dojedete domů, osušíte sedlo a necháte ho vyschnout a druhý den namažete.
Vyzkoušeno mnohokrát.
Eli345

XXX.XXX.107.108
Já s kůží pracuji, takže na ni nedám dopustit. Ale vyrobit si sedlo netroufnu.