jelenice

XXX.XXX.225.61
Zdravím, chci se zeptat jestli je nějaká vysoká škola kde by se dalo vyučit na veterináře hospodářských zvířat nebo spíše se zaměřením na koně?
Pokud jo, tak jestli je nějaká v moravskoslezském nebo olomouckém kraji.
Markynka

XXX.XXX.225.61
Co je na tom špatného?
Uživatel s deaktivovaným účtem

jelenice
napsal(a):
Zdravím, chci se zeptat jestli je nějaká vysoká škola kde by se dalo vyučit na veterináře hospodářských zvířat nebo spíše se zaměřením na koně?
Pokud jo, tak jestli je nějaká v moravskoslezském nebo olomouckém kraji.
VFU (nebo zase VŠV?) v Brně. Jiná u nás není.
Nezzie
napsal(a):
Vzhledem k tomu, že do Košic zdrhly profesoři z Brna...např. MVDr. Žert. Tak bych asi radši ty Košice . Podle místních vet ( starší ročníky) se VFU pohoršilo, hlavně velká zvířata.
Žert už je dávno v důchodu, ale je pravda, že na klinice koní se to hodně zhoršilo.
Nicméně celková úroveň vzdělání v Brně a Košicích se absolutně nedá srovnat, ten propastný rozdíl ani Žert nezachrání.
Nezzie
napsal(a):
Vzhledem k tomu, že do Košic zdrhly profesoři z Brna...např. MVDr. Žert. Tak bych asi radši ty Košice . Podle místních vet ( starší ročníky) se VFU pohoršilo, hlavně velká zvířata.
Já neměla na mysli kvalitu. Ale řada lidí půjde opravdu radši do Brna, než aby žila na východě Slovenska - co vím ze svého okolí.
Vidíte 😅 jsem stolet za opicema.
Ale třeba osobně, když jsem řešila skrz nemoc koně, kam s ním....tak mi víceméně bylo Brno vymluveno ihned, ještě než jsem nad ním začala přemýšlet.
Osobně znám veterinářku ( mladou ), která byla zaměřena na drobná zvířata a poté se praxi trhla na velká. A oboji zvládá na 110%. Takže VFU samozřejmě pořád výchovava dobré vety. Ale asi je to hodně i o přístupu studenta