Jak zabránit vyhazování koně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Stříšková

14.1.2022 21:05
Stříšková

XXX.XXX.168.181

Dobrý den,
chtěla bych se vás zeptat na vaše zkušenosti s vyhazováním koní.
Konkrétně můj kůň vyhazuje vždy když přijdeme na louku a chceme cválat.
Už jsem zkoušela mnoho způsobů jak tomu zabránit ale nic nepomohlo...
Je možné že je to jeho nadváhou?
Nebo tím že se rozeběhnou ostatní koně?

14.1.2022 21:47
xanti

XXX.XXX.24.166

A co všechno jste zkoušela?

Co znamená Vaše nadváha a co je to za koně?

Tady může být špatně řada věcí, a pravděpodobnost, že je problém z Vaší strany, je tak 95 %.

Kdo si to dneska k čertu pořizuje koně? Pokud je to opravdu pravda a zadavatelé opravdu mají své koně....dotazy tohoto typu jsou tu co týden a už je to zas dokola-zkontrolovat zdraví koně-zkontrolovat výstroj-najit si trenéra-necválat a neklusat venku, dokud se jezdecky nedostanu na úroveň, abych to zvládla...

Kam to dnešní jezdectví spěje???
Pevně doufám, že jste troll.

14.1.2022 21:49
kallisto

XXX.XXX.134.47

Energie, adrenalin, naučené místo kde často cvalate, reakce na váš sed, pobidku či ruku při přechodu do vyššího chodu, nepadnouci vystroj, zdravotní problém.

Cokoliv z toho.

Případně cokoli dalšího.

Těžko soudit ze dvou vět. Nevíme nic o koni, jezdci, managementu, zdravotním stavu.

14.1.2022 22:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dělá to všem nebo jen vám? Pokud všem, je vada v něčem zmíněném víše. Pokud jen vám, neumíte se s koněm domluvit.
Pokud má kůň nadváhu, zhubněte ho. Tlustý kůň je velká špatná. On se cítí blbě, vy máte nohy od sebe, takže nějaký korektní sed nehrozí, natož se s nohama bůhví kde, udržet v sedle.
Určitě mu nepasují cajky, kupované na normálního koně, hrozí celá řada nemocí, proti kterým je vyhazování procházka rozkvetlým sadem. Atd., atp.
Dejte sem fotku napište něco o koni a co a kolik dáváte krmení.
Pak se tu můžeme zkusit nějak domluvit.

14.1.2022 22:12
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Mně nepřijde nenormální, že si kůň vyhodí, když je s ostatními a bude se cválat na otevřeném prostoru v lotu.

15.1.2022 08:58
koně

XXX.XXX.174.63

xanti napsal(a):
A co všechno jste zkoušela?

Co znamená Vaše nadváha a co je to za koně?

Tady může být špatně řada věcí, a pravděpodobnost, že je problém z Vaší strany, je tak 95 %.

Kdo si to dneska k čertu pořizuje koně? Pokud je to opravdu pravda a zadavatelé opravdu mají své koně....dotazy tohoto typu jsou tu co týden a už je to zas dokola-zkontrolovat zdraví koně-zkontrolovat výstroj-najit si trenéra-necválat a neklusat venku, dokud se jezdecky nedostanu na úroveň, abych to zvládla...

Kam to dnešní jezdectví spěje???
Pevně doufám, že jste troll.

Jeho nadváha
Asi je tak tlustý,že se na volné ploše prostě rozkutálí ...

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2022 09:22

Dotaz napsal(a):
Mně nepřijde nenormální, že si kůň vyhodí, když je s ostatními a bude se cválat na otevřeném prostoru v lotu.

Já bych se bez toho obešla Já vím, že vždycky se říkalo, že jednou si vyhodit z radosti je dovolené, ale i tak je mi milejší, když si prďáky odbude kůň ve výběhu a pod sedlem se už chová disciplinovaně. Jsem paní v letech a padat se mi nechce.

15.1.2022 11:17
koně

XXX.XXX.174.63

Stříšková napsal(a):
Dobrý den,

A jak jste tomu zkoušela zabraňovat? Že to nemělo efekt?
Každopádně je celkem normální ,když koně vidí otevřené prostory ,tak je lákají.Jezdíte li tam pravidelně a vždycky cváláte ,těší se ,má to naučené.Pokud jsou tam i jiní koně,veselí se o to více.
A vy ,zkoušíte li mu to občas zakázat , ho nějak tahat zpátky, či tak něco,si prostě vykoledujete odpor
Vyhodí si jednou,spíš tak pro radost ,aby se mu lépe rozběhlo? A pak už normálně cválá?
Nebo kozluje natvrdo a propracovaně ,zadní přední .S jasným cílem ,zbavit se jezdce?

15.1.2022 14:25

Stříšková napsal(a):
Dobrý den,

Vaše zkušenosti? Kůň je pravidelně přiježďovaný? Chodí do výběhu s kamarády? Není zbytečně překrmován - vlastně asi je, když je tlustý? Sedí cajky? Nic ho nebolí?

15.1.2022 18:06
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych se bez toho obešla Já vím, že vždycky se říkalo, že jednou si vyhodit z radosti je dovolené, ale i tak je mi milejší, když si prďáky odbude kůň ve výběhu a pod sedlem se už chová disciplinovaně. Jsem paní v letech a padat se mi nechce.

Tak jasně, že vyjižďka na disciplinovaném a 100% ovladatelném koni je příjemnější, ale není to podle mě něco u koně nenormálního se takhle chovat v popisované situaci.

15.1.2022 20:28

Dotaz napsal(a):
Tak jasně, že vyjižďka na disciplinovaném a 100% ovladatelném koni je příjemnější, ale není to podle mě něco u koně nenormálního se takhle chovat v popisované situaci.

Však to taky netvrdím. Ale asi jsem rozmazlená a zvyklá na koně, kteří se chovají slušně.

17.1.2022 06:42

Jsme včera vzali poníky jen na ruce na procházku (z pastviny venku poprvé od Nového roku), a byli víc ve vzduchu než na zemi

17.1.2022 07:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jsme včera vzali poníky jen na ruce na procházku (z pastviny venku poprvé od Nového roku), a byli víc ve vzduchu než na zemi

Koně už to tak dělají. Jsou to prostě koně!

17.1.2022 08:21
xanti

XXX.XXX.27.178

sisi58 napsal(a):
Koně už to tak dělají. Jsou to prostě koně!

Mně napadlo to samý a taky jsem začala googlit obrázky :D

Jinak se musím přiznat, že mám taky (stejně jako Kometa) slabost pro koně, co nevyhazujou :D

17.1.2022 08:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Umí to i olympionici :)
https://www.worldofshowjumping.com/Olympic-Games/Photo-special-Colourful-horse-inspection-kicks-off-Olympic-action-for-the-jumpers.html

Tak ta vodička s tím peřím ve vlasech, to koukám, že její kůň je v pohodě.

17.1.2022 09:06

xanti napsal(a):
Mně napadlo to samý a taky jsem začala googlit obrázky :D

Jinak se musím přiznat, že mám taky (stejně jako Kometa) slabost pro koně, co nevyhazujou :D

Ta první fotka je skvělá! Takový štuclík a jak si to umí užít! Ten výraz v očičku mluví za vše.

17.1.2022 09:06
lenacia

XXX.XXX.173.31

Hehe... Byla sem fotit koníka, co má být k prodeji. Jezdí ho malé holčiny...
Majitelka "Teď ho jen vyfoť, že ho normálně jezdí desetileté slečny."....
První fotka vteřinu po té větě: kůň vzepnutý na zadky a holčina na něm.

Nikdy před tím prý nepředvedl.

17.1.2022 09:08

sisi58 napsal(a):

Však co, kůň má hřívu, slečná má hřívu. Když je kůň zvyklý, neřeší.

17.1.2022 09:09

lenacia napsal(a):
Hehe... Byla sem fotit koníka, co má být k prodeji. Jezdí ho malé holčiny...
Majitelka "Teď ho jen vyfoť, že ho normálně jezdí desetileté slečny."....
První fotka vteřinu po té větě: kůň vzepnutý na zadky a holčina na něm.

Nikdy před tím prý nepředvedl.

No jo, všechno je v životě poprvé.

17.1.2022 09:28
lenacia

XXX.XXX.173.31

Však co, kůň má hřívu, slečná má hřívu. Když je kůň zvyklý, neřeší.

Navíc, kůň u člověka snese takový kraviny celkem v pohodě. Protože ho zná.
Ale zajímalo by mě, jak by se tvářila moje koby třeba na vestu z pravé ovčí kůže 😂...
Ona se totiž může potento i z beránka na posedlí... Nevím proč, ale nemá ráda ovčí kůže

17.1.2022 09:39

lenacia: není divu, je to prostě zdechlina. Není první ani poslední, naši koně se na pravou ovčinu taky tváří. Beránek by asi moc neřešili (moc chemie, nevypadá to už moc jako zvířátko), ale když si přitáhnu z domova ovčinu na sedlo/místo sedla na nějakou akci (to je celý hřbet z ovce), tak to jsou oči navrch hlavy a funěního okolo :-)

17.1.2022 09:59
lenacia

XXX.XXX.173.31

lenacia: není divu, je to prostě zdechlina. Není první ani poslední, naši koně se na pravou ovčinu taky tváří. Beránek by asi moc neřešili (moc chemie, nevypadá to už moc jako zvířátko), ale když si přitáhnu z domova ovčinu na sedlo/místo sedla na nějakou akci (to je celý hřbet z ovce), tak to jsou oči navrch hlavy a funěního okolo :-)

Moje řešila i beránka na nanosnik. :D
Ale ona mi stropila scénu i kvůli sněhulákovi 🤣

17.1.2022 12:31
bassrock

XXX.XXX.251.2

sisi58 napsal(a):

Tak to ona Dani Waldman takhle i jezdí závody, takže předpoládám, že její koně to vůbec nerozhodí

Přidejte reakci

Přidat smajlík