Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2022 21:54
makyna017

XXX.XXX.164.143

Mám doma sedlo na zkoušku, kentaur Jupiter, u kohoutku sedí hezky ale vzadu tak jako odstává, dalo by se to nějak vyřešit a nebo se mám kouknout radši po jiném sedle ?
Prikladam fotku sedla, na koni bohužel vyfoceny nemám.

22.1.2022 22:04
evcusik

XXX.XXX.145.236

Fotka ze židle je o ničem. Pokud sedlo takto nesedí, volite špatný tvar polštářů pro konkrétního koně. Nema vás kůň spíše rovná záda?

22.1.2022 22:10
makyna017

XXX.XXX.164.143

Tady jsem našla nějaké fotky zad koníka, zítra vyfotim sedlo na koni

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2022 06:13

makyna017 napsal(a):
Mám doma sedlo na zkoušku, kentaur Jupiter, u kohoutku sedí hezky ale vzadu tak jako odstává, dalo by se to nějak vyřešit a nebo se mám kouknout radši po jiném sedle ?
Prikladam fotku sedla, na koni bohužel vyfoceny nemám.

Foto sedla na koni, jinak je to na nic.

23.1.2022 06:17

makyna017 napsal(a):
Tady jsem našla nějaké fotky zad koníka, zítra vyfotim sedlo na koni

OT - výběh nevypadá jako značka ideál. Ale třeba foceno v blátivém období a kůň má k dispozici i zpevněnou plochu nebo box. A možná blbě vidím, ale nelíbí se mi kopyto (a spěnka) na PP.

23.1.2022 12:01
makyna017

XXX.XXX.164.143

Fotka je focena asi dva dny zpátky, s bahnem bohužel nic neudělám a koník se proste rad valí je zbytečně ho čistit třeba každý den, box má, prilozim ještě fotku z léta

23.1.2022 12:14
koně

XXX.XXX.174.63

makyna017 napsal(a):
Fotka je focena asi dva dny zpátky, s bahnem bohužel nic neudělám a koník se proste rad valí je zbytečně ho čistit třeba každý den, box má, prilozim ještě fotku z léta

Nebylo asi myšleno bahno na koni,ale ta vrstva ve kterém stojí
Podle takových fotek vám nikdo nemůže poradit ,jestli sedí sedlo.
Musíte koně vytáhnout na zpevněnou plochu,Postavit ,aby byl vidět celý hřbet .Od kohoutku po bedra,aspoň. A sedlo na něj.
Když nepucujete ,aspoň mu přes sedlovou část hoďte nějaké prostěradlo,nebo něco přiléhavého, tenkého ,čistého. Aby bylo jasně vidět ,co to na něm vůbec leží a má se posuzovat
Taky by bylo dobré ,nafotit zezadu ,a zpředu .Bez dotažení,s dotažením.Aby vyniklo jak mu je komora ,páteřní kanál, délka posedlí ,polštáře.....
Než tohle nacvakáte,a povede se,aby bylo něco vidět ,je podle mě lepší pozvat někoho osobně,aby vám na to koukl

23.1.2022 12:27

makyna017 napsal(a):

Tahle je už lepší, ale stejně by mě ještě zajímala fotka v zootechnickém postoji. Viz koně.

23.1.2022 20:38
makyna017

XXX.XXX.164.143

Dnes jsem se domlouvali s jedním známým který tomu rozumí a říkal ze by bylo lepší vybrat jiné sedlo
Jinak s tím bahnem já nic neudělám, z toho sněhu a deště je to hrozné já vím, samozřejmě sedlo jsem zkoušela na betonu jenom fotku jsem poslala proste takhle z výběhu, jenom abyste viděli jak vypadají jeho záda

23.1.2022 20:50
lenacia

XXX.XXX.168.148

.... aaand the useless award goes to.....

23.1.2022 21:02

makyna017 napsal(a):
Dnes jsem se domlouvali s jedním známým který tomu rozumí a říkal ze by bylo lepší vybrat jiné sedlo
Jinak s tím bahnem já nic neudělám, z toho sněhu a deště je to hrozné já vím, samozřejmě sedlo jsem zkoušela na betonu jenom fotku jsem poslala proste takhle z výběhu, jenom abyste viděli jak vypadají jeho záda

Sedlo jsem zkoušela na betonu...znamená co? Očividně nerozumíte našim připomínkám. A já nerozumím vašemu příspěvku, existuje něco jako interpunkce. A kopyta na předních nohách se mi pořád nelíbí.

23.1.2022 22:31
etnies86

XXX.XXX.245.26

pokud vzadu odstává pravděpodobně sedět nebude a radši bych pořešila jiné.
přípomínky k bahnu chápu, ale třeba je v nájmu nebo nemá možnost. ptala se na sedlo ne v čem jí stojí kůň, že to není pro koně ideál určo ví

Doris23

24.1.2022 09:49
Doris23

XXX.XXX.122.57

Ifauna je neuvěřitelná slepičárna. Slečna se ptá na sedlo a hned "ko-ko-ko-dááák bahno", "ko-ko-ko-dák kopyta" a tak je to skoro u všech příspěvků. Fakt ráj přechytralých kvočen.

24.1.2022 10:10

Doris23 napsal(a):
Ifauna je neuvěřitelná slepičárna. Slečna se ptá na sedlo a hned "ko-ko-ko-dááák bahno", "ko-ko-ko-dák kopyta" a tak je to skoro u všech příspěvků. Fakt ráj přechytralých kvočen.

Váš příspěvek byl ovšem ze všeho nejpřínosnější!
Ko ko ko kolegyně

24.1.2022 10:37
Arbora

XXX.XXX.80.73

Doris23 napsal(a):

tak schálne, čo vidíte z tej fotiek, čo jej viete poradiť?

24.1.2022 10:50
xanti

XXX.XXX.27.178

Doris23 napsal(a):

Vy toho ais taky úplně nebudete moc vědět.

Ta připomínka k terénu byla pravděpodobně směrována k tomu, že pokud chci koně předvádět, jak stojí, chodí, sedí mu sedlo atd. atd., tak musí mít dokonale hladký a rovný povrch a na něj ho postavit a vyfotit, a k tomu právě ten beton může dobře posloužit.
Jinak uvidíte prd a hodnotit se nedá nic.

GinaH.

24.1.2022 11:02
GinaH.

XXX.XXX.91.1

Otevřu přispěvek o sedlu, x reakcí a žádná z nich fotka sedla na koni, jen fotka sedla na židli a koně ve výběhu zepředu.

Na zabití času při brouzdání internetem dobrý.

Pro zadavatelku: první zkouška sedla, když ho posadíte na koně, je jestli sedí - tzn nehoupe se zepředu dozadu. Polštáře musí pěkně přiléhat ke hřbetu po celé jejich délce, nesmí odstávat ani vepředu ani vzadu ani dělat most.

Když posadím sedlo na koně a vidím, že na první dobrou nesedí, nemá smysl řešit komoru, lopatku, podbřišník ani nic jiného - nesedí.

24.1.2022 13:03
makyna017

XXX.XXX.89.175

Děkuji za tento názor, sedlo jsem zkoušela tak ze kůň stal všemi nohami stejně na betonu, bohužel fotku nemám, chtěla jsem se jen zeptat jestli je špatně když vzadu trochu sedlo odstává, na to už jsem našla odpově, a tu v bahně jsem poslala jenom abyste viděli jak stavba těla kone vypadá, hřbet kone na první fotce je focen na tvrdém povrchu, bohužel jsem nepocitala s tím, ze mi tu budete vyčítat jak kůň vypadá a ze nemá v pořádku kopyta, od toho je snad kovář aby mi to řekl ale nu což…
S tím bahnem nic neudělám, nejsem matka příroda abych zařídila to ze nebude pršet… jiný výběh k dispozici bohužel nemám.

GinaH.

24.1.2022 13:31
GinaH.

XXX.XXX.91.1

Pro svého koně v podstatě jste matka příroda, je to váš majetek a otrok, máte v rukou celý jeho osud, kontrolujete, co žere, jak a kdy pracuje, jak a kde žije. Ve finále to jste vy, kdo rozhoduje i o jeho životě a smrti, protože ne každý majitel je ochoten zaplatit všechny veterinární náklady atd.

Samozřejmě máte zcela v rukou i to, zda stojí celý den v bahně nebo ne. Je to vaše věc, jak a kde ho máte ustájeného a zda to bahno je kompromis za něco jiného nebo prostě jen nevíte, že lze mít koně v zimě i na zpevněném povrchu.

24.1.2022 13:41
xanti

XXX.XXX.27.178

JÁ bych tak přísná nebyla. Je bahno a bahno. A pak je taky bahno a bahno smíchané s močí a trusem.

Nevím. V tomhle bych nebyla tak přísná. To bahno záleží do jaké je míry, jakého je charakteru, jestli tam koně stojí 24 hodin denně nebo ne, jestli mají koně možnost z něj vylézt nebo ne...

Tohle je opravdu indivindy. A ruku na srdce - k těch stájí, kde bahno není, moc neexistuje, ať máte koně v ustájení nebo doma.

Jinak - třeba moje kobyla, když byla na echt pastevku, i když se mohla pást na celkem OK travičce, která se nebořila, i když mohla žrát seno na zpevněném, kam chodila odpočívat? Do místa, kde měla bahna skorem až po karpy. Proč? To nevím. Jen chci říct, že koně až tak nesvéprávní nejsou, ideální ale je, když mají alespoň trochu na výběr.

24.1.2022 13:43
kallisto

XXX.XXX.217.242

makyna017 napsal(a):
Děkuji za tento názor, sedlo jsem zkoušela tak ze kůň stal všemi nohami stejně na betonu, bohužel fotku nemám, chtěla jsem se jen zeptat jestli je špatně když vzadu trochu sedlo odstává, na to už jsem našla odpově, a tu v bahně jsem poslala jenom abyste viděli jak stavba těla kone vypadá, hřbet kone na první fotce je focen na tvrdém povrchu, bohužel jsem nepocitala s tím, ze mi tu budete vyčítat jak kůň vypadá a ze nemá v pořádku kopyta, od toho je snad kovář aby mi to řekl ale nu což…
S tím bahnem nic neudělám, nejsem matka příroda abych zařídila to ze nebude pršet… jiný výběh k dispozici bohužel nemám.

Prostě fotka sedla na koni, bez dečky, kůň stojí rovně na rovném. Fotky zepředu, zezadu, pohled do komory, volně loženého sedla, pak přitažené podbřišníkem, případně se zatížením jezdcem.

Fotky samotných zad a sedla na židli je k ničemu. Co to je trochu odstává? To co se vám zdá jako odstává je třeba normální, a nebo taky ne, nebo je mu to sedlo široké, nebo máte blbě nasedláno. To prostě bez těch správných fotek netušíme.

24.1.2022 13:54
lenacia

XXX.XXX.173.255

Nevíme jak odstáv, kde odstává, vzadu je široký pojem.
Sedlo bez dečky na koni má být ideálně nafocené jak bez tak i se zapnutým podbřišníkem.
Třeba u westernu se občas může stát, že sedlo může vzadu odstávat, ale western není Anglie, a správně by neměl dostávat ani western. Pak totiž přišli frajeři, kteří si přečetli o tom, že sedlo může vzadu mírně odstávat, jenže co bylo myšleno v rámci milimetrů oni si převedli do centimetrů, a když odstává až moc, tak připnou zadní podbřišník, který to v jejich očích srovnal....

Též bych nekritizovala bahno. Všichni víme, jak to v zimě je... já už zažila vybagrovaná a zpenvněná zimoviště, která se stejně stala tankodromem, a zrovna nejblíže u stájí samozřejmě největší bahenní lány....
Jen nerozumím tomu, co je v roce 2021, kdy má fotoaparát snad i brambora z kauflandu, tak náročného na tom vyfotit koně na rovném suchém place s tím zatraceným sedlem

24.1.2022 15:23
makyna017

XXX.XXX.89.175

Bych to vyfotila ale sedlo jsem měla jen nachvilku na zkoušku, v ten den jsem to zapomněla vyfotit, teď u sebe už sedlo nemám, nenechala jsem si ho, pan který tomu rozumí mi pomohl a vyberu jiné…

24.1.2022 17:38

makyna017 napsal(a):

Já vám nevyčítám, jak kůň vypadá. (neumíte číst - přesněji řečeno nerozumíte psanému textu). Ani nemůžu, protože jste nedala kvalitní fotku. Ad kopyta - připadají mi přerostlá. Je fajn, když jako majitel máte představu, jak má kopyto správně vypadat. I kováři jsou různé úrovně.

27.1.2022 12:03
Duckula

XXX.XXX.217.155

Tak jen můj skromný laický názor - Kentaur Jupiter pravděpodobně nebude tomuhle koníkovi sedět, pže sedí spíš na A1/1. Je pro kohoutkaté, hubenější koně, to ten Váš není.

27.1.2022 12:33
makyna017

XXX.XXX.164.143

Už jsem sedlo vrátila, zkusím jiné…
Mně se ani nějak nezdálo ze by bylo třeba úzké nebo tak, přece jenom byla to komora 3 trochu širší a páteřní kanál byl také širší a seděl hezky, akorát tvar polštářů neseděl, ale ano mate pravdu toto sedlo moc nesedí na kone tohoto typu, zkusím spíše Kentaur Seneca 🙂

27.1.2022 12:56
lenacia

XXX.XXX.173.255

Sedlo, které sedí hezky nemůže 'akorát nesedět tvarem polštářů'.l
Trojku komoru kentaur Seneca s3m vlastnila... Ta vám na tohohle koně sedět zřejmě taky nebude.

27.1.2022 14:49
makyna017

XXX.XXX.164.143

Každý máme na toto jiný názor, chápu ze z fotek koník vypadá jako cvalik ale on opravdu není, jediné co ma je břicho a zadek, ma úzké lopatky a docela kohoutek avšak páteřní kanál potřebuje širší, myslím ze velikost a tvar polštářů hraje taky velkou roli, měli jsme na zkoušku dvě sedla stejná komora, stejne posedlí, avšak každé mělo jiné polštáře a jak to bylo znát 🙂
Znám paní co ma kentaur senecu na chlaďase, a říká ze na něj sedí super a je to fajn sedlo, myslím že za zkoušku nic nedám, bez toho se fakt nedozvím jestli sedlo je na takového kone nebo ne🙂

28.1.2022 09:51

Tak když říkáte, že je na chlaďase netypický, tak mu asi taky nebude sedět to, co ostatním typickým chlaďasům (záda jako stůl).... No ale vyzkoušejte to s tím zkušeným člověkem - a budete vědět.

Jinak já mohu doporučit vojenská sedla. Nám na belgičku vojna seděla fajn, je to sedlo ze železa, žádný elastický plastík, a váhu rozkládá po pořádné ploše. Pokud bude sedět, je to super a na couračky do terénu, když se na tom člověk naučí sedět, velká paráda. Ostatně na norikovi se asi žádné velké skákání odehrávat nebude.

28.1.2022 10:12
makyna017

XXX.XXX.164.143

Já na Norikovi ani skákat nechci
Děkuji za typ🙂

28.1.2022 12:15

Resp. netuším, co je to za plemeno, asi se to tu neříkalo, to mi tam jen tak naskočilo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík