Dobrý den,
chtěla bych si vydelat peníze na kone, nemyslím to, že si chci kupovat kone třeba do roka, ,ale třeba do 3-4 let, vím co to obnáší ke koním chodím docela dlouho a že samotný kůň stojí z toho všeho nejmíň to též vím,měsíčně kůň stojí ve stáji, kde chodím takových 5-6000 Kč měsíčně se vším všudy s kočárem krmením, ustájením atd.
Takže nějak drahé tam není vím, že může dostat nějakou nemoc a že to taky stojí dost peněz, takže bych stala jen o nějaké tipy, jak bych si mohla nějaké ty peníze vydělat a u sousedů co se týče práce (odhazování listí, venčení psa) nemám šanci, protože to nepotřebuji.
Předem děkuji za odpovědi.a ještě je mi 12
Uživatel s deaktivovaným účtem

barunko legálně NIJAK.

Dotaz
napsal(a):
Nebylo to tady už i se stejným jménem?
Ano, už je to tady potřetí.

Blue6
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych si vydelat peníze na kone, nemyslím to, že si chci kupovat kone třeba do roka, ,ale třeba do 3-4 let, vím co to obnáší ke koním chodím docela dlouho a že samotný kůň stojí z toho všeho nejmíň to též vím,měsíčně kůň stojí ve stáji, kde chodím takových 5-6000 Kč měsíčně se vším všudy s kočárem krmením, ustájením atd.
Takže nějak drahé tam není vím, že může dostat nějakou nemoc a že to taky stojí dost peněz, takže bych stala jen o nějaké tipy, jak bych si mohla nějaké ty peníze vydělat a u sousedů co se týče práce (odhazování listí, venčení psa) nemám šanci, protože to nepotřebuji.
Milá Barunko, už píšeš potřetí (je ti 12, tak si dovolím ti tykat). Prostě musíš počkat. Hele, konkrétní příklad - moje dlouholetá kamarádka měla svého prvního koně (až) v 15 letech. Malovala obrázky, chodila na brigády uklízet, denně byla u koně a pomáhala ve stáji, aby splatila část ustájení (žila jenom s ovdovělou matkou a tak si rozhodně nemohla vyskakovat). Při tom všem dálkově dostudovala střední školu, aby měla maturitu a mohla dělat trochu slušně placenou práci. Teď je ve svém a koně ji živí, ale to je už jiný příběh.
Ahoj Baru. Já Ti napíšu něco, co slyšet nechceš :D ale jako jinak velký fanoušek smělých plánů radím opust myšlenku. I kdyby sis teď brigádu našla, tak se upracuješ a utrápíš a stejně na koně nenašetříš, jelikož ono našetřit třeba i "jen'" 50 000 dá fušku....dám Ti radu - uprav si cíle. Třeba: až nastoupím do první práce, koupím si koně. Jelikož už budu mít vlastní peníze, abych uživila sebe i koně, podle toho zvolím povolání atakdále....a dobu mezi tím a teď věnuj vlastnímu sebevzdělávání. Můžeš si vydělat na nějaké jezdecké hodiny nebo dokonce na nějaká soustředění, můžeš si postupně kupovat věci na vlastního koně (čištění, ohlávku apod.), které jednou využiješ...tohle všechno jako když u svého budoucího koně najdeš. Opravdu. Teď je nejlepší doba na to poznat co nejvíce koní a nasbírat co nejvíce zkušeností, abys pak věděla, jakého koně si vybrat.
A za pár let, až Ti bude 16 a více, můžeš na brigádu o letních prázdninách třeba na sběr ovoce, vyděláš si daleko více než v ČR a třeba budeš mít i štěstí a naučíš se jazyk. Možností je mnoho.
JInak chválím píli a co radí lenancia, mi nepřijde úplně mimo :)
Držím palce, ale neboj, dočkáš se. Já si svého koně pořídila ve třiceti a jsem za to ráda, že jsme se nesplašila dřív. Nemohla bych pořádně studovat, cestovat nebo si zkusit žít v zahraničí.
Blue6
napsal(a):
Dobrý den,
Já nechápu proč stále živíš vcelku nereálnou myšlenku vlastního koně. V tvém věku.
Hledej pronájem nebo ještě lépe jen poloviční pronájem. Kůň bude víc tvůj než v oddíle nebo v kroužku a bude tě to stát "jen" příspěvek na ustájení, který má větší šanci na úspěch u rodičů, když si sama něco přidáš ze svého z brigádek či z prasátka. Navíc v tvém věku ti i tento pronájem musí schválit rodiče, samotnému dítěti nikdo normální koně nepronajme. O prodeji ani nemluvě.
https://www.mamamia.com.au/boy-sells-lemonade-to-buy-a-pony/
ony se zázraky dějí.... ne všem ale občas

Blue6
napsal(a):
Dobrý den,
A nemělo by 12leté dítě v tuto dobu už spát? Ráno přece vstává do školy.

Nezzie
napsal(a):
Já mám za to, že v předposledním příspěvku slečna psala že ji bude 15let v zimě. Že proto nemůže na brigádu přes léto, že je jí 14.
Ale teď je jí 12 - teda píše.

kallisto
napsal(a):
I kdyby to vyřešilo brigády a nějaký přísun peněz, koně ji nikdo neprodá a prodat ani nemůže, bez souhlasu rodičů.
A hlavně nebude mít na jeho provoz. Kvalitní ustájení pod 6 000 nesežene. A to jsem možná z levného kraje.

napsal(a):
A hlavně nebude mít na jeho provoz. Kvalitní ustájení pod 6 000 nesežene. A to jsem možná z levného kraje.
Nač by scháněla kvalitní, sežene co nejlevněší přeci...