Prilbaa

XXX.XXX.159.94
Zdravím,
jsem rekreacni jezdec a vybírám si novou přilbu, zvazuju, že si koupim dostihovou, údajně je hodně pohodlna (ale zatím osobně nevyzkouseno), a uz jsem i viděla, že si ji někdo pořídil speciálně kvůli absenci ksiltu.
Což o to, já bych taky radši bez kšiltu - na jednu stranu si ale říkám, že když má helma kšilt, tak tam přece má nějakou funkc, na druhou stranu, dostihy patří k nejvíc nebezpečným koňský sportům tak proc jsou ty dostihové přilby bez ksiltu...
Co si o tom myslíte? Jak důležité je tam ten kšilt mít?
Jezdíte někdo rekreačně v dostihové helme a jak jste spokojeni?
Jezdím v dostihovce, protože mi jako jedna z mála pasuje na hlavu (nesnáším štelovací kolečka). Je supr pohodlná, kryje i zátylek, v zimě je v ní teplo. Štít na ní chybí jen proti sluníčku, ale když si koupíte potah s větším štítem než mají dostihové potahy, odstíní.
Manželovi jsem dostihovou koupila po té, co rozmlátil třetí casco helmu. Po pádu v lehké skořepině ho vždy bolela hlava. Po prvním pádu v dostihové, řekl, že supr a už se o hlavu nebojí a přestal padat :) Ale abych to nezakřikla...
Máme helmy Charles Owen, J3 a Pro II.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jo, já ji mám speciálně kvůli absenci kšiltu - potřebovala jsem helmu pod různé kostýmy ;-)
Rekreačně v ní nejezdím, protože prostě mám ráda ty staré semišové helmy. Ale když si ji vezmu na hlavu, ani o ní nevím, resp. vím o ní stejně, jako o té semišce :-)
Ovšem (a doufám, že to pořád platí) - není nastavovací. Koupíte si ji (doufám) na svou velikost, a čepici v zimě na zahřátí pod ní prostě už nenarvete Ale to v mém případě platí i o těch semiškách, prostě já si nastavovací helmy nekupuji, takže mám dvě velikosti, a když v zimě potřebuji čepičku, tak si vezmu tu větší helmu :-)
Kšilt je dobrý, jak už řečeno, když prší (a ještě víc, když nosíte brýle, to byste pak nejradši měla před čelem vytaženou pergolu). Nemá člověk hned mokrý xicht.
No a dostihová helma prostě jak píše Rif splňuje trochu jiná kritéria (resp. splňuje nějaká kritéria) na rozdíl od helem z Decathlonu.
Mimochodem, na jedné semišce mám naražený klobouk - takhle do sněhu a deště je to supr věc, můžu převřele doporučit A navíc helma není pod kloboukem vidět. Spousta lidí byla už překvapená, když jsem jim to ukazovala
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Jo, já ji mám speciálně kvůli absenci kšiltu - potřebovala jsem helmu pod různé kostýmy ;-)
Rekreačně v ní nejezdím, protože prostě mám ráda ty staré semišové helmy. Ale když si ji vezmu na hlavu, ani o ní nevím, resp. vím o ní stejně, jako o té semišce :-)
Ovšem (a doufám, že to pořád platí) - není nastavovací. Koupíte si ji (doufám) na svou velikost, a čepici v zimě na zahřátí pod ní prostě už nenarvete Ale to v mém případě platí i o těch semiškách, prostě já si nastavovací helmy nekupuji, takže mám dvě velikosti, a když v zimě potřebuji čepičku, tak si vezmu tu větší helmu :-)
Kšilt je dobrý, jak už řečeno, když prší (a ještě víc, když nosíte brýle, to byste pak nejradši měla před čelem vytaženou pergolu). Nemá člověk hned mokrý xicht.
No a dostihová helma prostě jak píše Rif splňuje trochu jiná kritéria (resp. splňuje nějaká kritéria) na rozdíl od helem z Decathlonu.
Mimochodem, na jedné semišce mám naražený klobouk - takhle do sněhu a deště je to supr věc, můžu převřele doporučit A navíc helma není pod kloboukem vidět. Spousta lidí byla už překvapená, když jsem jim to ukazovala
Tuhle klasiku jsem prvně viděla před lety ve Veroně na Fieracavalli. Známá si tam kupovala právě westernový klobouk, do kterého jí vsadili tu helmovou skořepinu, normálně se zapínáním. Tam běžná služba a výrobek, u nás tehdy k nesehnání. Pro westerňáky rekreanty ideální, chrání tě helma a vzhled klobouku.
Tak jsem asi rarita, ale já právě ten "kšilt" u helmy nesnáším, asi mám divnou hlavu:-), ale mám pocit, že mi kšilt brání ve výhledu, zvlášť ve stehenním sedu.
Takže dostihová přilba za mě super, ale jak píší děvčata - nemá možnosti "štelování", takže je nutné vyzkoušet, která velikost padne.
deauville
napsal(a):
Tak jsem asi rarita, ale já právě ten "kšilt" u helmy nesnáším, asi mám divnou hlavu:-), ale mám pocit, že mi kšilt brání ve výhledu, zvlášť ve stehenním sedu.
Takže dostihová přilba za mě super, ale jak píší děvčata - nemá možnosti "štelování", takže je nutné vyzkoušet, která velikost padne.
Taky mi překáží kšilty. Teď jsem objevila Casco Spirit a konečně vidím :D
ono, i normální helmy často nemají tu možnost štelování.... a co sem tak četla, tak je lepší mít helmu co vám sedí, což dává smysl, přičemž současně dává i smysl u dětí či na jízdárnách mít helmy štelovací.
Za mě je určitě lepší nějakou helmu zkrátka mít...
Já mám též helmu bez kolečka, čepici pod ní síce nenarvu ale lyžařská kukla, případně multifunkční šátek se tam vejde v pohodě a nefičí.