Dovoz nemocných koní z Irska

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2022 08:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nemám vůbec paměť na jména. Je to stejná ženská, co kvůli ní bylo tolik problémů nebo je to další zmetek?
https://cnn.iprima.cz/veterinarni-inspekce-se-zabyva-dovozem-koni-z-irska-zvirata-jsou-podvyzivena-a-nemocna-56689?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

3.2.2022 08:46
koně

XXX.XXX.174.63

sisi58 napsal(a):
Nemám vůbec paměť na jména. Je to stejná ženská, co kvůli ní bylo tolik problémů nebo je to další zmetek?
https://cnn.iprima.cz/veterinarni-inspekce-se-zabyva-dovozem-koni-z-irska-zvirata-jsou-podvyzivena-a-nemocna-56689?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Ano původní Sejpková.Ale je na neschopnosti ,ta neví a neviděla
Špiříkovou ke které cobíky uklidila jako k první ,po profláknutí svého jména kvůli hříběcí ,tam zatím nezmiňují .
Ale podnět veterinářům dala další "chovatelka" do party . Zaplatila prý za kamion ,jel k ní ,ale její nebyl. Překvapivě plný chudáků nemocných a podražených.Asi jí trklo,že na tomto materiálu nevydělá,možná se jí ani investice nevrátí .Tak rozjela šetření
Doufám,že sem ty chudáky už přestanou tahat.

3.2.2022 08:53
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Já když slyším koně z Irska - hned se mi otevírá kudla v kapse. (a moc se omlouvám slušným chovatelům, ale jejich koně se dají poznat už z KVH - ti zbylí mají různá trápení po zbytek života)

No tady je vidět jak naše úřady umí pracovat! Tolik problémů a zodpovědnému člověku se nic nestane (jo ale na náměstí v Praze to se bude řešit prd). U krav by si nikdo nedovolil mít zaměněnou identitu... U koní to trvá roky a nic se zase nestane. Tedy kromě toho, že slušným chovatelům zase přibude nějaká starost navíc, jako očkování atd.

3.2.2022 09:34
kallisto

XXX.XXX.217.242

koně napsal(a):
Ano původní Sejpková.Ale je na neschopnosti ,ta neví a neviděla
Špiříkovou ke které cobíky uklidila jako k první ,po profláknutí svého jména kvůli hříběcí ,tam zatím nezmiňují .
Ale podnět veterinářům dala další "chovatelka" do party . Zaplatila prý za kamion ,jel k ní ,ale její nebyl. Překvapivě plný chudáků nemocných a podražených.Asi jí trklo,že na tomto materiálu nevydělá,možná se jí ani investice nevrátí .Tak rozjela šetření
Doufám,že sem ty chudáky už přestanou tahat.

Ta je v Brně, ne?

3.2.2022 09:51
lenacia

XXX.XXX.173.255

Paní z Tachovska přitáhla hříběcí hadejte kam.... Na Tachovsko, ale hádám že to je tabu říkat.

3.2.2022 10:01
Pipilota

XXX.XXX.46.93

lenacia napsal(a):
Paní z Tachovska přitáhla hříběcí hadejte kam.... Na Tachovsko, ale hádám že to je tabu říkat.

Tabu to není, psalo se i v Jezdectví i s tím kolika lidem to zkazilo sezónu. Jen se konkrétně nejmenovalo (protože soudy máme takové jaké máme - a když to není zadokumentováno od toho že pacient č. 1 je kůň z kamionu toho a toho...)

3.2.2022 10:03
Pipilota

XXX.XXX.46.93

kallisto napsal(a):
Ta je v Brně, ne?

No oni jsou tihle koně už roztahaní po celé ČR. Kdo taky vezme kamion koní? Jo v Horní Dolní se to s patřičnou pohádkou dá. (začasto Sudety)

3.2.2022 10:44
koně

XXX.XXX.174.63

kallisto napsal(a):
Ta je v Brně, ne?

Sejpková původně Rakovník.Po profláknutí Špiříková Brno,ta už taky .Tak si našly další kolegyni v Tachově

3.2.2022 10:50
lenacia

XXX.XXX.173.255

koně napsal(a):
Sejpková původně Rakovník.Po profláknutí Špiříková Brno,ta už taky .Tak si našly další kolegyni v Tachově

Ta s nima jede už několik let.
Všichni to tu o ní ví. Přitáhla hříběcí právě i sem... I dle článku věděla že se falšují identity koní... Ale teď si hraje na svatou když jí přivezli herky za 300k....

3.2.2022 10:53
Pipilota

XXX.XXX.46.93

lenacia napsal(a):
Všichni to tu o ní ví. Přitáhla hříběcí právě i sem... I dle článku věděla že se falšují identity koní... Ale teď si hraje na svatou když jí přivezli herky za 300k....

Ví tady někdo jak se takový náklad (koně) asi daní?
A co na to FÚ?

3.2.2022 10:58
koně

XXX.XXX.174.63

lenacia napsal(a):

Mě právě udivuje,že to takhle vytáhla.Nahoře v příspěvku píšu.
Myslí si,že bude mít polehčující okolnost ?
Chovatelka jedna
I ve zprávách říkali,že tenhle kamion nebyl první .A úhyn z těch nákladů 50 nebo 60 ročně by tak něco znamenal .A proč 4 do Polska ? Proč s tím vylezla až teď?
Taky to asi nebude nejostřejší tužka v penále ,ta pani

3.2.2022 11:08
jesie

XXX.XXX.224.171

Já mám info přímo od veterinářů,že po nich šli nějakou dobu,protože samozřejmě ty nemocná zvířata prodaná troubům někdo léčit musí. Takže jestli už konečně se něco hne,bylo by to super!

S paní Sejpkovou jsem mluvila osobně před lety,nijak se netajila tím,že to nakoupí a rozfrcá po kamarádkách do stájí a ani neví,kolik toho dohromady má natož jaký je zdravotní stav.

Paní Špiříková byla dost nadějný trenér,jeden čas se věnovala Achal-Teke,byla mi sympatická...ale peníze jsou peníze,o tom žádná.

Pak ještě na Chomutovsku dávala koby na obsedání a prodej,jméno si už nepamatuji,ale byla to nějaká vesnice - Tatinná?

Tohle se táhne minimálně 5-6 let....

3.2.2022 11:12
Pipilota

XXX.XXX.46.93

koně napsal(a):
Mě právě udivuje,že to takhle vytáhla.Nahoře v příspěvku píšu.
Myslí si,že bude mít polehčující okolnost ?
Chovatelka jedna
I ve zprávách říkali,že tenhle kamion nebyl první .A úhyn z těch nákladů 50 nebo 60 ročně by tak něco znamenal .A proč 4 do Polska ? Proč s tím vylezla až teď?
Taky to asi nebude nejostřejší tužka v penále ,ta pani

Ony vlastně úřady reagují až na podnět od někoho. A nebýt toho že se nakonec aktéři mezi sebou pohádají - zas by se jakože nic nevědělo... Jenže zabaveno nejspíš nebude, protože kdo by to živil a platil veterinu (jo tak možná by paní u které nyní chudáci stojí chtěla nějakou platbu za péči od nějakého úřadu - ale to pak vlastně platíme z daní všichni a jak se ví kasa je nyní prázdná a dno hodně daleko - takže nic)

Ještě jsem se v ČR nedoslechla o tom, že by úřady někomu takové koně "osladili" tak, až by z toho sám držení koní zrušil. Mám o pár vsí vedle paní co "zachraňuje zvířátka" a to tak, že se jí tam nekontrolovatelně a opakovaně množí (i s nemocemi). A ještě se ta paní ohání tím, že KVS kontrolou prošla...(mě to hlava nebere: že připustí krypťák poncl haflu se stát může, ale aby dvakrát - a bez pokut? - velikost přístřešků žalostná, ohrady průchozí a lidi na to volají policii že jí zdrhá hřebec... a nic)

3.2.2022 11:24
koně

XXX.XXX.174.63

Pipilota napsal(a):
Ony vlastně úřady reagují až na podnět od někoho. A nebýt toho že se nakonec aktéři mezi sebou pohádají - zas by se jakože nic nevědělo... Jenže zabaveno nejspíš nebude, protože kdo by to živil a platil veterinu (jo tak možná by paní u které nyní chudáci stojí chtěla nějakou platbu za péči od nějakého úřadu - ale to pak vlastně platíme z daní všichni a jak se ví kasa je nyní prázdná a dno hodně daleko - takže nic)

Ještě jsem se v ČR nedoslechla o tom, že by úřady někomu takové koně "osladili" tak, až by z toho sám držení koní zrušil. Mám o pár vsí vedle paní co "zachraňuje zvířátka" a to tak, že se jí tam nekontrolovatelně a opakovaně množí (i s nemocemi). A ještě se ta paní ohání tím, že KVS kontrolou prošla...(mě to hlava nebere: že připustí krypťák poncl haflu se stát může, ale aby dvakrát - a bez pokut? - velikost přístřešků žalostná, ohrady průchozí a lidi na to volají policii že jí zdrhá hřebec... a nic)

To myslím .Musely se mezi sebou nějak nepohodnout .Když jim to léta frčelo .
Asi došlo konečně na stará pořekadla ,ucho se utrhlo a na ně se voda už akorát vaří
U nás zachraňují nejvíc ty ,co sami houno ví a ,houno mají a vůbec ničemu nerozumí .Bohužel umějí patřičně barvitě psát dojímavé příběhy na sítě a jejich touha je ,se zviditelnit.
Lidi takovým plačkám přispívají ,mají dobrý pocit.Ale pro slzy nad příběhem už jim uniká,že většině těch, s velkým humbukem zachráněných a udržovaných ,by bylo líp ,kdyby už byli nahoře,za duhou

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2022 11:25

Problém je v tom, že zvířata, která by případně KVS navrhla odebrat, má na starosti obec. A která obec má podmínky a peníze na to, starat se o tak velká zvířata, jako je kůň? Proto se to raději dlouhodobě "přehlíží". Peníze nade vše.

3.2.2022 12:12
canka

XXX.XXX.249.200

jesie napsal(a):
Já mám info přímo od veterinářů,že po nich šli nějakou dobu,protože samozřejmě ty nemocná zvířata prodaná troubům někdo léčit musí. Takže jestli už konečně se něco hne,bylo by to super!

S paní Sejpkovou jsem mluvila osobně před lety,nijak se netajila tím,že to nakoupí a rozfrcá po kamarádkách do stájí a ani neví,kolik toho dohromady má natož jaký je zdravotní stav.

Paní Špiříková byla dost nadějný trenér,jeden čas se věnovala Achal-Teke,byla mi sympatická...ale peníze jsou peníze,o tom žádná.

Pak ještě na Chomutovsku dávala koby na obsedání a prodej,jméno si už nepamatuji,ale byla to nějaká vesnice - Tatinná?

Tohle se táhne minimálně 5-6 let....

Opravdu v Tatinné?Tak je to přeci jen pravda...ještě za Andrei Koudelkové?

3.2.2022 12:17

To je klasika, i na psech se to krásně dá pozorovat, že ten, kdo nic neví, si spíš "zachrání" zvíře (koupí z množky), než ten, kdo ví. A to platí u všech zvířat. Člověk, který tomu rozumí, si prostě dobrovolně na triko potenciální kasičku nevezme, protože svoje snahy raději vloží do zvířete (péčí a financemi klidně i několika zvířat) s potenciálem. To bohužel.

3.2.2022 12:46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je klasika, i na psech se to krásně dá pozorovat, že ten, kdo nic neví, si spíš "zachrání" zvíře (koupí z množky), než ten, kdo ví. A to platí u všech zvířat. Člověk, který tomu rozumí, si prostě dobrovolně na triko potenciální kasičku nevezme, protože svoje snahy raději vloží do zvířete (péčí a financemi klidně i několika zvířat) s potenciálem. To bohužel.

Ale tak třeba u těch psů existuje dost lidí, kteří zachraňují opravdu z přesvědčení (u koní takové lidi neznám). Ale financují to ze svého a rozhodně o tom (sobě) nepějou básně po netu.

3.2.2022 12:50
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ale tak třeba u těch psů existuje dost lidí, kteří zachraňují opravdu z přesvědčení (u koní takové lidi neznám). Ale financují to ze svého a rozhodně o tom (sobě) nepějou básně po netu.

Nejspíš protože je to finančně lépe zvládnutelné. Z jedné normální výplaty malou smečku psů zafinancují snadněji než stejný počet koní. A to přesto že koně žerou hlavně seno a ne maso... A co si budeme, koně jsou sen (a přitahují i moře psych. narušených lidí - proto asi i to zachraňování tolik frčí)

3.2.2022 12:57

Pipilota napsal(a):
Nejspíš protože je to finančně lépe zvládnutelné. Z jedné normální výplaty malou smečku psů zafinancují snadněji než stejný počet koní. A to přesto že koně žerou hlavně seno a ne maso... A co si budeme, koně jsou sen (a přitahují i moře psych. narušených lidí - proto asi i to zachraňování tolik frčí)

Souhlas.

3.2.2022 13:18
Dotaz

XXX.XXX.17.27

canka napsal(a):

Ano, přímo ona je tam měla na výcvik.

3.2.2022 13:42

A stejně si myslím, že takový člověk, co zachraňuje psy, nekoupí prostě psy z množky nebo psy dovezené bůhvíodkud, protože tenhle byznys prostě odmítá podpořit.

3.2.2022 13:50
lenacia

XXX.XXX.173.255

Jakožto někdo kdo skutečně má psych. problémy, se kterými mi skutečně pomhla hlavně Sára... tak asi záleží na typu té poruchy... Tohle není záchrana, tohe je suverénní kšeftařský handlování s 'tinkery'.
Jen tak mimochodem... dělal někdo matematiku?
16 hajter, 300 tisíc zřejmě i s dopravou.... to máte 19k za koně (i s dopravou z Irska)...
A prodávají se s pehledem za 70-80K kůň....

3.2.2022 13:59
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Jako překvapení KVS, kdy bude zjišťovat, jestli jde o organizovanou skupinu, zase překvapilo mne. Po těch letech, kdy se to tu řeší, to je teda objev...

Paní "chovatelka" roky evidentně neměla problém s tím, jak se k ní koně přepravují - tedy několik dní bez jídla (dle reportáže).
Jediné, co jí vadí, že nedostala za své peníze dostatečně kvalitní zboží, tak stavu koní akorát využila. Kdyby přišly o trochu lepší kusy, držela by pusu.

3.2.2022 14:01

A stejně si myslím, že takový člověk, co zachraňuje psy, nekoupí prostě psy z množky nebo psy dovezené bůhvíodkud, protože tenhle byznys prostě odmítá podpořit.

To netvrdím, zachraňují se většinou ti, co už množkám neslouží a byli by vyhozeni do lesa apod.

3.2.2022 14:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

Problém je v tom, že zvířata, která by případně KVS navrhla odebrat, má na starosti obec. A která obec má podmínky a peníze na to, starat se o tak velká zvířata, jako je kůň? Proto se to raději dlouhodobě "přehlíží". Peníze nade vše.

Ovšem od Vránkové ty bílý kladrubáky, ty odebral stát. Odvezli se, prodali v aukci a tichučko.
Někdo si na nich pěkně namastil kapsu. Napapaní, klidní, pošetření koně, v nejlepších letech. U těch stát problém s odebráním neměl.
Pokud má někdo na dvorku takové chudinečky, jako ti strakáči, mají mu být odebráni a náklady má stát vymáhat po majiteli dvorku. Pokud nemá peníze, tak exekuce na majetek. Když
mohou sebrat za dluh dopravnímu podniku byt a zadlužit děcka kvůli popelnicím, tak proč ne babu kvůli koním? A ještě bych ji hnala před soud za týrání.

3.2.2022 14:15
Pipilota

XXX.XXX.46.93

sisi58 napsal(a):
Ovšem od Vránkové ty bílý kladrubáky, ty odebral stát. Odvezli se, prodali v aukci a tichučko.
Někdo si na nich pěkně namastil kapsu. Napapaní, klidní, pošetření koně, v nejlepších letech. U těch stát problém s odebráním neměl.
Pokud má někdo na dvorku takové chudinečky, jako ti strakáči, mají mu být odebráni a náklady má stát vymáhat po majiteli dvorku. Pokud nemá peníze, tak exekuce na majetek. Když
mohou sebrat za dluh dopravnímu podniku byt a zadlužit děcka kvůli popelnicím, tak proč ne babu kvůli koním? A ještě bych ji hnala před soud za týrání.

Protože poníci prostě nejsou zajímavý... a to na žádným konci republiky. Je jedno jestli patří kolotočářům, nebo takovým dovozcům.

Ale pořádné pokuty z více stran by se moc hodili. Jak je možné, že stavební úřad umí dát pokutu ta přístavek kurníku, finančák umí zakleknout atd. Jen u koní nic.

Coudas

3.2.2022 14:23
Coudas

XXX.XXX.87.254

Maj to nalozit na kamion zpatky a odvezt na jatka, bez nahrady skody bl.be, co to ma na dvore. Neregistrovany, nevyrizeny papiry na prepravu, nikdo se k tomu nehlasi, cau babi. Pri ptaci chripce se taky nikdo nepta a zlikvidujou to. Tak proc nezlikvidovat potencionalni zdroj nakazy Movu v CR. Myslim, ze tohle by byla stopka dostatecna.

3.2.2022 14:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pipilota napsal(a):
Protože poníci prostě nejsou zajímavý... a to na žádným konci republiky. Je jedno jestli patří kolotočářům, nebo takovým dovozcům.

Ale pořádné pokuty z více stran by se moc hodili. Jak je možné, že stavební úřad umí dát pokutu ta přístavek kurníku, finančák umí zakleknout atd. Jen u koní nic.

Nezaklekávají ani u psů.
Kauza množitelky retrívrů Mileny Růžičkové, jejíž druh dokonce střílel na reportérky Blesk tlapek v Odrovicích na Brněnsku. Měla kolem 100 psů a prodávala štěňata. Jednak nevěřím, že platila poplatky obci a druhak nevěřím, že byly nějaké odvody za prodaná štěňata.
A dodnes nic ani od obce, ani od finančáků ani od policie.

3.2.2022 14:39

Tak jako finančák by si taky smlsnul, soustavná činnost, pochybuju, že má živnost a podává přiznání.

3.2.2022 14:42
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Coudas napsal(a):
Maj to nalozit na kamion zpatky a odvezt na jatka, bez nahrady skody bl.be, co to ma na dvore. Neregistrovany, nevyrizeny papiry na prepravu, nikdo se k tomu nehlasi, cau babi. Pri ptaci chripce se taky nikdo nepta a zlikvidujou to. Tak proc nezlikvidovat potencionalni zdroj nakazy Movu v CR. Myslim, ze tohle by byla stopka dostatecna.

Jsem za taková radikální řešení. Jen bych to nikam nevozila, ale odstřelila hned na dvoře a naložit do kafilerie. Platit bude ten kdo to má na svém pozemku, pokud neprokáže jednoznačně komu zvíře patří. A stejně by se mělo naložit i se psy z množíren. Zní to hrozně, ale čím jsou tyhle kusy zvířat liší od zvířat posílaných na porážku? Tím že ta zvířata na porážku jsou řádně krmená a v dobrém zdraví - proto jsou zabita a jiná jsou falešně piplaná.

3.2.2022 15:06
evcusik

XXX.XXX.145.236

Asi tak, problém bude legislativní. Ale minimálně u velkých zvířat, které živoří a není moc naděje na umístění (a nebo rychle/levné uzdravení a umístění), nechat na náklady obce zvíře uspat+kafina a následně vymáhat tuto položku po majiteli. To mi připadne jako důstojné řešení pro zvíře.

Druhá strana věci, nechápu že po mnozirnach (i psích) nešlape finančák.

Věřím, že spoustu lidí by to odradilo, kdyby se na to šlo "přes prachy", když to nejde přes mozek.

3.2.2022 15:15

To by se ouředníci museli snažit, neblázněte. Museli by se probírat účetnictvím...

Mimochodem, od zdroje z finanční kontroly mám, že kontroly chodí po malých slušných podnikatelích, kteří mají doklady v pořádku, a dobře se v tom hledají chyby. Takoví snaživí hodní drobní živnostníci potom dostávají pokuty. Velké firmy s právním zastoupením přechází finančák a kouká jinam, stejně tak zahraniční firmy, které obchodují na našem trhu, protože je u nich to účetnictví nepřehledné. Dále potom cizojazyční živnostníci jako různá ta bistra, krámky s oděvy nebo zapadlé večerky, neb půlka dokladů je v hieroglyfech, a finančák to prostě nebude luštit, překládat, dokazovat a přehrabovat. Tak to je.

Opět se setkáváme se situací, kdy se jde jednodušší cestou. A až bude tlak veřejnosti moc velký, tak se to prostě zakáže, protože kontrolovat to je moc složité, vidím to v jasných barvách.

3.2.2022 15:38
Pipilota

XXX.XXX.46.93

To by se ouředníci museli snažit, neblázněte. Museli by se probírat účetnictvím...

Mimochodem, od zdroje z finanční kontroly mám, že kontroly chodí po malých slušných podnikatelích, kteří mají doklady v pořádku, a dobře se v tom hledají chyby. Takoví snaživí hodní drobní živnostníci potom dostávají pokuty. Velké firmy s právním zastoupením přechází finančák a kouká jinam, stejně tak zahraniční firmy, které obchodují na našem trhu, protože je u nich to účetnictví nepřehledné. Dále potom cizojazyční živnostníci jako různá ta bistra, krámky s oděvy nebo zapadlé večerky, neb půlka dokladů je v hieroglyfech, a finančák to prostě nebude luštit, překládat, dokazovat a přehrabovat. Tak to je.

Opět se setkáváme se situací, kdy se jde jednodušší cestou. A až bude tlak veřejnosti moc velký, tak se to prostě zakáže, protože kontrolovat to je moc složité, vidím to v jasných barvách.

Jak smutná pravda...

ALE občan jako "zaměstnavatel" by to po svém úřadu měl chtít. Zas jako chápu všechny OSVČ, že za současného stavu v ČR do toho nepůjdou už jen ze strachu z následné kontroly u něj... (jo já sama jsem to už vzdala a jsem raději zaměstnanec, než živnostník).

Coudas

3.2.2022 15:47
Coudas

XXX.XXX.87.254

Pipilota napsal(a):
Jak smutná pravda...

ALE občan jako "zaměstnavatel" by to po svém úřadu měl chtít. Zas jako chápu všechny OSVČ, že za současného stavu v ČR do toho nepůjdou už jen ze strachu z následné kontroly u něj... (jo já sama jsem to už vzdala a jsem raději zaměstnanec, než živnostník).

Ani ne tak ze strachu že OSVČ jako z pomsty na majetku a zvířatech.

3.2.2022 15:50
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Coudas napsal(a):
Ani ne tak ze strachu že OSVČ jako z pomsty na majetku a zvířatech.

Taky tak...

3.2.2022 17:23
jesie

XXX.XXX.215.38

canka napsal(a):

Ano,mám ještě schovaná videa a fotky,když jsme tam byli na jednoho coba se podívat ke koupi …. A co jsem dnes slyšela,tak ten statek je aktuálně v exekuci a KVS se tam chystá ….

3.2.2022 19:15
canka

XXX.XXX.215.25

Já v Tatinné před x lety měla ustajenou kobuši právě..a tehdá bylo ještě vše ok..pak jsem se dozvěděla o finančních problémech,kdy statek byl psaný na rodinnou firmu,tam to neklaplo a šlo to do exekuce...statek koupila obec Bitozeves(absolutně nechápu,kde na to obec vzala - za statek s pozemky v aukci chtěli tuším kolem 5 -6 miliónů).Nyní co vím,tak tam areál využívá paní z Bítozevse jako dětský jezdecký klub....

S Andreou se znám,byli jsme troufám si říct kamarádky a pak se to nějak poondilo...každopádně jí koně živili - výcvik a podobně,ale že se propůjčila pomáhat prodávat týhle ženský koně,takový chudáky,tak to mě teda dostalo..

3.2.2022 19:16
canka

XXX.XXX.215.25

Dotaz napsal(a):
Ano, přímo ona je tam měla na výcvik.

A víte o tom něco bližšího?Jak na sebe přišli?

3.2.2022 19:24
Dotaz

XXX.XXX.235.225

canka napsal(a):
A víte o tom něco bližšího?Jak na sebe přišli?

To nevím. Jen se mi kdysi líbila jedna kobylka IC, když Vrbice začínaly, a ta byla na výcviku u paní Koudelkové, sledovala jsem album a stránky Vrbic, kde z výcviku byly fotky. Na stránkách Vrbic byla paní označena. Na fotkách měla v té době dítě v šátku. Už je to pár let. Na svých stránkách zveřejňovala ze své kruhovky více koní z Vrbic.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2022 20:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.53

canka napsal(a):

Andrea brala kone do treninku. Na muj dotaz jestli maj ason testy na pssm mi rekla ze valach to nepotřebuje do chovu neni a vidim ze je zdravej.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2022 20:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.53

jesie napsal(a):
Ano,mám ještě schovaná videa a fotky,když jsme tam byli na jednoho coba se podívat ke koupi …. A co jsem dnes slyšela,tak ten statek je aktuálně v exekuci a KVS se tam chystá ….

Statek neni v exekuci. Statek prevzala obec a jeho provoz vede nekdo jiny. Nekrachuje kvs se tam nechysta a konim nic neni

4.2.2022 01:41
jesie

XXX.XXX.215.38

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Statek neni v exekuci. Statek prevzala obec a jeho provoz vede nekdo jiny. Nekrachuje kvs se tam nechysta a konim nic neni

….jak myslíte 😉….

4.2.2022 01:43
jesie

XXX.XXX.215.38

Dotaz napsal(a):
To nevím. Jen se mi kdysi líbila jedna kobylka IC, když Vrbice začínaly, a ta byla na výcviku u paní Koudelkové, sledovala jsem album a stránky Vrbic, kde z výcviku byly fotky. Na stránkách Vrbic byla paní označena. Na fotkách měla v té době dítě v šátku. Už je to pár let. Na svých stránkách zveřejňovala ze své kruhovky více koní z Vrbic.

Tak já tam byla v době,kdy měla dítě už chodici…mohli mu být tak 2 roky….

Také se nám líbila kobylka,říkali ji Meruňka ,ale po té co jsme viděli vše naživo,tak jsem rychle vycouvali…

4.2.2022 15:36
Pipilota

XXX.XXX.46.93

https://nasregion.cz/kralovehradecti-kriminilaste-obvinili-postarsi-par-z-provozovani-mnozirny-psu-254359/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_req_id=umw7y4MRJww-202202041416&dop_id=15317177

Tak podle tohoto článku je jasné, že se zase lidi co týrají zvířata bát nemusí... Jen mě zarazilo, jak za péči o ty psy město utratilo víc jak 1 milion. Jak tohle vymohou z těch "chovatelů"???

4.2.2022 17:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pipilota napsal(a):
https://nasregion.cz/kralovehradecti-kriminilaste-obvinili-postarsi-par-z-provozovani-mnozirny-psu-254359/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_req_id=umw7y4MRJww-202202041416&dop_id=15317177

Tak podle tohoto článku je jasné, že se zase lidi co týrají zvířata bát nemusí... Jen mě zarazilo, jak za péči o ty psy město utratilo víc jak 1 milion. Jak tohle vymohou z těch "chovatelů"???

Nevymohou. Nikomu se nechce. A to je horší, než kdyby nemohli.
Stačil by jediný případ, kdy byly vymáhány a opravdu vymoženy peníze za péči o zvířata. Klidně i exekučně.
Takto platí péči celá ves a vydělává množitel či ten, co zvířata týrá.
A aby toho nebylo málo, trestem je podmínka a velmi málo-kdy i zákaz chovu.

5.2.2022 20:26
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Koně byli odebráni pro nedobrou péči, stará se o ně stát a jsou nyní na prodej. Není mi jasné, proč u jiných je to jinak? Nebo tohle teda je další krok u zabavení? Moc mi není jasné, proč tito koně jsou v nabídce a jiní ne.
https://www.facebook.com/uzsvmcz/posts/2143579992448043

https://www.nabidkamajetku.cz/Home/Detail/81751
https://www.nabidkamajetku.cz/Home/Detail/81746
https://www.nabidkamajetku.cz/Home/Detail/81741

6.2.2022 08:12
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Dotaz napsal(a):
Koně byli odebráni pro nedobrou péči, stará se o ně stát a jsou nyní na prodej. Není mi jasné, proč u jiných je to jinak? Nebo tohle teda je další krok u zabavení? Moc mi není jasné, proč tito koně jsou v nabídce a jiní ne.
https://www.facebook.com/uzsvmcz/posts/2143579992448043

https://www.nabidkamajetku.cz/Home/Detail/81751
https://www.nabidkamajetku.cz/Home/Detail/81746
https://www.nabidkamajetku.cz/Home/Detail/81741

Tohle je hodně zajímavé. Nevím proč to tak je. ALE líbí se mi, že se věci dějí ve prospěch těch zvířat - dává se jim šance na lepší budoucnost (ale netuším kolik vlastně bude stát platit za péči o ně a jestli to pokraje jejich prodej).
No jestli je to jenom o tom, že v jednom kraji mají schopné úředníky a v druhém kraji líné úředníky - tak to je fakt k pláči.

6.2.2022 08:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pipilota napsal(a):
Tohle je hodně zajímavé. Nevím proč to tak je. ALE líbí se mi, že se věci dějí ve prospěch těch zvířat - dává se jim šance na lepší budoucnost (ale netuším kolik vlastně bude stát platit za péči o ně a jestli to pokraje jejich prodej).
No jestli je to jenom o tom, že v jednom kraji mají schopné úředníky a v druhém kraji líné úředníky - tak to je fakt k pláči.

Podle reakcí soucitných lidí, kteří chtějí pomáhat, je to jen a jen o úřednících.
U nás KVS funguje. Jinde úředníci odsouhlasí zvířata v příšerných podmínkách.
Ano, je to o lidech.

6.2.2022 08:56
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Pokud je to o lenosti úředníků, mělo by se to dát celkem snadno napravit.
Taky y mě zajímalo o jaké úředníky jde (jako kdo je v tom hybnou silou - KVS, někdo z obce s rozšířenou působností, někdo z kraje?). Podle jakého předpisu, metodiky jedná?
Opravdu mě tohle zajímá. Protože jak je možné, že v jedné vsi KVS hodně přivře oči, nebo se zapomene přeměřit prostor atd. aby ta kontrola dopadla bez tučné pokuty či rázného doporučení zredukovat počet zvířat chovaných na ploše, natož nějaké zabavování... (já chápu, že se nechce rozjíždět kolotoč kdy se zvířata "hodí na hrb" nejbližší obci s rozšířenou působností - ALE jak to že někdo provozuje hladomorny s mizernou evidencí hospodářských zvířat a prochází mu to? Nebo dokonce dováží takové "problémy" ze zahraničí a roky je vše OK?)

6.2.2022 09:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pipilota napsal(a):
Pokud je to o lenosti úředníků, mělo by se to dát celkem snadno napravit.
Taky y mě zajímalo o jaké úředníky jde (jako kdo je v tom hybnou silou - KVS, někdo z obce s rozšířenou působností, někdo z kraje?). Podle jakého předpisu, metodiky jedná?
Opravdu mě tohle zajímá. Protože jak je možné, že v jedné vsi KVS hodně přivře oči, nebo se zapomene přeměřit prostor atd. aby ta kontrola dopadla bez tučné pokuty či rázného doporučení zredukovat počet zvířat chovaných na ploše, natož nějaké zabavování... (já chápu, že se nechce rozjíždět kolotoč kdy se zvířata "hodí na hrb" nejbližší obci s rozšířenou působností - ALE jak to že někdo provozuje hladomorny s mizernou evidencí hospodářských zvířat a prochází mu to? Nebo dokonce dováží takové "problémy" ze zahraničí a roky je vše OK?)

Taky by mě to zajímalo.
Předpisy, pro práci veterinářů u KVS, by měly být všude stejné.
A zákon na ochranu zvířat proti týrání mluví taky velmi jasně.

6.2.2022 13:03

sisi58 napsal(a):
Taky by mě to zajímalo.
Předpisy, pro práci veterinářů u KVS, by měly být všude stejné.
A zákon na ochranu zvířat proti týrání mluví taky velmi jasně.

To sice ano, ale... znám situace, kdy majitel utýral koně hlady a ...nic.

6.2.2022 14:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

To sice ano, ale... znám situace, kdy majitel utýral koně hlady a ...nic.

Neznám okolnosti. Možná ohlašovatelům majitel koně hrozil kulovnicí. Proč by to jinak nechali být?

6.2.2022 14:36

sisi58 napsal(a):
Neznám okolnosti. Možná ohlašovatelům majitel koně hrozil kulovnicí. Proč by to jinak nechali být?

Protože lhostejnost, neschopnost, liknavost? Je to 2, 3 roky zpátky - v TV, tuším že v Černých ovcích (ale na tom nezáleží) proběhl dokument - "chovatel" nechává volně v krajině a v obci pobíhat stádo ovcí. Lidem likvidují zahrádky, nekontrolovatelně se množí, uhynulá zvířata se válí u potoka. Proběhlo hlášení na obec, veterinární správu, plemenáře, hygienu, vše bez úspěchu.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2022 18:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.215

Protože lhostejnost, neschopnost, liknavost? Je to 2, 3 roky zpátky - v TV, tuším že v Černých ovcích (ale na tom nezáleží) proběhl dokument - "chovatel" nechává volně v krajině a v obci pobíhat stádo ovcí. Lidem likvidují zahrádky, nekontrolovatelně se množí, uhynulá zvířata se válí u potoka. Proběhlo hlášení na obec, veterinární správu, plemenáře, hygienu, vše bez úspěchu.

Na takovyho zavolat kamose s puskou a postřílet to nebo na ne vypustit psy. A bylo by.

16.2.2022 08:19
Arbora

XXX.XXX.80.73

Kuafix, keby tí de*ilní ľudia nekupovali zvieratá ako mäso v regáli, nikdy by nemohli existovať takéto množky. A tá citácia v texte to len podtrhuje. „Štěňátko mi pozvracelo hračky roční holčičky, pokakalo mi puzzle,“ dodala další poškozená žena.

16.2.2022 12:36
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Arbora napsal(a):
Kuafix, keby tí de*ilní ľudia nekupovali zvieratá ako mäso v regáli, nikdy by nemohli existovať takéto množky. A tá citácia v texte to len podtrhuje. „Štěňátko mi pozvracelo hračky roční holčičky, pokakalo mi puzzle,“ dodala další poškozená žena.

Hele mě v reportáži zaujal obhájce co to považuje za svoje profesní selhání, že si jde baba sednout. ALE on by měl vnímat úspěch, že si jde sednout jen na rok za týrání. Ještě by si měla jít sednout za nějaké daňové úniky ke kterým při tomhle pravidelně dochází. Nebo vlastně ne - za ty nezaplacené daně by jí měli spočítat doplatek i s úroky a s pokutou ...
To si totiž myslím, že mají psi s koňmi společného, ty daňové úniky či neplacené clo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík