Roztažení vysokých bot

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.2.2022 20:43

Nemáte někdo dobrého ševce, co přímá zakázky i poštou a má roztahovák na vysoké jezdecké boty?
Nebo máte zkušenost jinou s roztažením bot?
Potřebovala bych o 1 cm, možná 1,5cm boty na lýtku rozšířit (25cm od podpatku), po poradě s ševcem, se mu do toho moc nechce, chtěla jsem buď vzadu okolo zipu gumu nebo udělat nahoře vsadku s gumou,
ale prý by se to pak celé dole vyboulilo. Aby se nemuselo do bot řezat, prý by šlo je nechat roztáhnou, ale on roztahovák nemá a ani o nikom neví.

9.2.2022 14:05
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Já si nemyslím, že u nás s jezdeckou obuví budete mít šanci.

Potřebovala jsem několikrát jen vyměnit zipy vysokých jezdeckých bot a několik na sobě nezávislých ševců to nedalo. U všech se nový zip podělal do pár dnů, u jednoho jsem dokonce skončila hned při prvním obutí po opravě. Všichni se vymlouvali, že na jezdecké boty nemají vybavení a že to jsou tak šíleně namáhané boty, že na ně nelze použít standardní postupy a na něco extra oni nemají vybavení

Moje rada je - pořiďte si nové, které vám budou sedět. Nenajdete ševce, co by byl schopný a když, tak to spíš opraví za cenu nových bot a to se nevyplatí.

9.2.2022 14:24
kallisto

XXX.XXX.217.242

Zkusila bych sedláře.

9.2.2022 16:27

Jedny v opravě mám, za výměnu zipů platím 270kč, s tím nemá švec problém, potřebuju to na jedné, ale cena je za obě, tak jsem to nechala i u druhé...zipy jsem chtěla železné, byl tam umělohmotný takový ten svinutý.
Druhé jsou Petrie, (skoro funglovky) byly záložní, ale ouha, ač stejná velikost nejsou tak poddajné (u těch v opravě je guma podél zipu( cassiny crook)
právě že mi švec poradil sedláře, já ho znám a nemá absolutně čas, takže čekám na příhodný okamžik...až se budu moct vtírrnout, jen si myslím, že to taky neklapne...

9.2.2022 18:16
lenacia

XXX.XXX.168.148

zdravím, o dobrém ševci vím, gumu by asi všít dokázal, ale netuším zda má roztahovák, je jinak ale strašně ochotnej a šikovnej.
Zda ale přijímá objednávky i poštou to taky netuším.
Zkuste mu napsat či zavolat
https://www.firmy.cz/detail/2032344-opravna-obuvi-rima-marianske-lazne.html

9.2.2022 20:30

lenacia napsal(a):
zdravím, o dobrém ševci vím, gumu by asi všít dokázal, ale netuším zda má roztahovák, je jinak ale strašně ochotnej a šikovnej.
Zda ale přijímá objednávky i poštou to taky netuším.
Zkuste mu napsat či zavolat
https://www.firmy.cz/detail/2032344-opravna-obuvi-rima-marianske-lazne.html

on by dokázal všít gumu i ten můj švec, ale se mu do toho nechce, protože nemůže zaručit výsledek...aby se to pak nekrčilo kde nemá a podobně...tak poradil to roztahování, kdy se nemusí do boty řezat.

9.2.2022 21:20
lenacia

XXX.XXX.168.148

tyhle kupované plastové asi nebudou na tohle stačit.
To chce správnej dřevěnej
https://www.sbazar.cz/MAles.bazar/detail/123503518-dreveny-napinak-na-kozacky

9.2.2022 22:08

JJ asi to bude nějaké kopyto, švec mi ten napínák ukazoval a není to nic podobného , takovej docela "stroj" . na polobotky ho má, ale co má známé další ševce není si vědom, že ho někdo má na vysoké boty. já ještě zkusím Equiservis...
kdyby měl někdo zkušenost s těmi plastovými, sem s ní....

10.2.2022 16:08
Rif Du Madon

XXX.XXX.107.68

To plastové mám do vysokých civilních bot. Aby se nelámala kůže v kotníku. Nedovedu si představit, że by zo roztáhlo lýtko o cm.
Do starých jezdeckých jsem ale měla dřevěné napináky. Bylo to celé dřevěné lýtko rozřízlé podélně napůl, to se vložilo do boty a ještě k tomu byl prostřední díl, který se tam zasunul a roztahoval ty dvě části. Podle zvolenè tloušťky te vsouvací části, šlo lýtko roztáhnout nebo jen udržet tvar boty. Sem tam to vidím na bazoši.
Natvrdo roztáhnout lze namočit, obout a vydržet. Stará kvalitní bota to zvládla.

10.2.2022 21:32

Hm, z Equiservisu mi napsali, že neroztahují, jen povolí zip, tak si s nimi ještě trochu budu psát a koukat po dřevěných napínákách...nebo zhubnu lýtko....á nebo bé je správně

11.2.2022 10:31

Já bych ještě zkusila, pokud jinak boty budou k nepoužití, je namočit (pouze tu lýtkovou část), klidně v teplé vodě, a jak kůže povolí, natáhnout je na kůl vhodné velikosti (obvod lýtka atd.). Během vysychání promazávat. Ale je to jen teorie, mňo. A záleží na tom, jak jsou (vám) drahé :-) Zničit by se tím přímo neměly, ale je možné, že změní tvar nebo se poškodí lakování atp.

11.2.2022 11:08

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych ještě zkusila, pokud jinak boty budou k nepoužití, je namočit (pouze tu lýtkovou část), klidně v teplé vodě, a jak kůže povolí, natáhnout je na kůl vhodné velikosti (obvod lýtka atd.). Během vysychání promazávat. Ale je to jen teorie, mňo. A záleží na tom, jak jsou (vám) drahé :-) Zničit by se tím přímo neměly, ale je možné, že změní tvar nebo se poškodí lakování atp.

Skoro fungl nové Petrie? Švec říkal, že včelím voskem a roztáhnout....
kdo by uvažoval o koupi, protože to asi tak skončí 38velikost, lýtko 36, délka 44

11.2.2022 12:39
Rif Du Madon

XXX.XXX.19.214

Ten zip vidím jako problém u roztahování. Síla která je potřebná na roztažení kůže, asi poškodí zip.

12.2.2022 03:50
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Po sádle se kůže taky vytahuje, tak možná zkusit to a nějaký ten, aspoň plastový, roztahovák a třeba ten jeho střed nějak "vyztužit" - třeba prkýnem/prahem/nějakým špalíkem?
http://www.horsestyle.cz/roztahovaky-do-vysokych-bot-horze/

12.2.2022 03:56
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Jinak tady třeba mají dřevěný napínák, ale stojí 3600,-.
http://www.f3cz.com/conf/obrazek.php?obr=ALGAM
http://www.f3cz.com/eshop/index.php?kat=7

12.2.2022 07:43
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Jo ty z prvního inzerátu, ty jsem měla. Tam se dá dávat postupně širší střed a roztahovat. Ale fakt nevím, co udělá zip.

Přidejte reakci

Přidat smajlík