Zdravím, jak jsem doma nemocná, tak koukám po "novinkách". Někam jsem si založila Furminátor. Myslíte, že tohle je podobné? Máte a používáte tohle někdo?
https://www.horseandme.eu/kartac-na-odstraneni-chlupu-fager/
https://www.horseandme.eu/odstranovac-chlupu-a-sterka-unicorn-2v1-usg--light-green/
Jana48

XXX.XXX.168.34
Já mám furminátor z druhé ruky a super, taky mi u používání koně pěkně cvičí. Oproti striphairu super, ten se mi neosvědčil.
Dotaz
napsal(a):
Mám zkušenost s pilkou na železo - tedy s jejím listem. Fungovalo to bezvadně. Ale svaly pod tím nezatínají a člověk musí být trochu opatrný.
Za komára nebylo než starý plátek z pilky na železo i na trimování psů. A právě že si ráda něco funkčního koupím. Furminátor je oproti staré pilce supr záležitost...
Pipilota
napsal(a):
Za komára nebylo než starý plátek z pilky na železo i na trimování psů. A právě že si ráda něco funkčního koupím. Furminátor je oproti staré pilce supr záležitost...
Já jsem nějaký měla a moc mě to nenadchlo - malá plocha, neusté čištění po pár tazích. Ale třeba jsem měla nějaký blbý typ.
Já mám furminátor z aliexpressu. Jelikož funguje tak jak má tak se musí chlupy sundavat celkem často. Ale rozdíl ve stavu srsti je myslím značný.
Já kombinuji furminátor a magic brush.
Já Furminator originál někde mám založený. Používám ho jen při přelínávání. On se nemá používat denně. Jsem z něj nadšená tak středně, rozhodně je to pomocník. Na poníkovi i velkém koni. Už nezměřím kolik cm jsem měla - dělá se právě v různých šířkách a asi to bylo 7 či 9 cm. No pořídím ho znovu.
Jinak asi jako všichni ostatní ty kartáče různě střídám podle stavu koně. A zvažovala jsem i vysavač (ale zase elektrika...).
Pipilota
napsal(a):
Já Furminator originál někde mám založený. Používám ho jen při přelínávání. On se nemá používat denně. Jsem z něj nadšená tak středně, rozhodně je to pomocník. Na poníkovi i velkém koni. Už nezměřím kolik cm jsem měla - dělá se právě v různých šířkách a asi to bylo 7 či 9 cm. No pořídím ho znovu.
Jinak asi jako všichni ostatní ty kartáče různě střídám podle stavu koně. A zvažovala jsem i vysavač (ale zase elektrika...).
To je pravda, používá se v době přelínání, vždy se koník pořádně tímhle projede... A znova použít až třeba za týden.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.96
Mam furminator z equace klasickéj, pak striphair.
Furminator po dvou letech ale funkční práce se ohobloval na tupo, nevim jak 🙈 tak sem ho vzala domu kralikovi.
Striphair funguje a suprové se omývá. Podle mě je nezničitelný. Na porad. Je to tisícovka sice, ale odchlupuji tím erary na staji a svého koně každý jaro a mooc mě to baví. Je super i na nohy a hlavu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mam furminator z equace klasickéj, pak striphair.
Furminator po dvou letech ale funkční práce se ohobloval na tupo, nevim jak 🙈 tak sem ho vzala domu kralikovi.
Striphair funguje a suprové se omývá. Podle mě je nezničitelný. Na porad. Je to tisícovka sice, ale odchlupuji tím erary na staji a svého koně každý jaro a mooc mě to baví. Je super i na nohy a hlavu.
Tak že by jste si zajela i k nám?
Jsem zrovna déle nemocná a už si představuji jak poníci pouští chlupy....