Natáliesch

XXX.XXX.9.195
Dobrý den, mám otázku – od kolika roků byste doporučili důchod pro koně?
America

XXX.XXX.61.65
Když už se mu nebude chtít, dá to najevo. Záleží na koni
Uživatel s deaktivovaným účtem

Natáliesch
napsal(a):
To by měl poznat majitel koně sám. Na to nejsou tabulky jako třeba na auta. Navíc záleží na tom, v jaké je kůň kondici a jak je zdravý - srdce, plíce, pohybový aparát...
Natáliesch
napsal(a):
Ono záleží ,co kdo si představuje pod pojmem důchod,vymezit přesně .
Uvedu příklady
Důchod jako že koně přendáte z aktivního sportu ,čímž myslím skutečně sportu, kdy cíleně celou sezónu třeba skáče ofiko parkury( nikoli jednou ročně hobby Z mínus někde v Horní Dolní,nebo Hubertku) někam na jakože pastevko .A nikdo se ho do smrti už nevšimne ?To je taková pomalá smrt ,nikoli důchod.
Nebo důchod ,kdy kůň chodil třeba 15let pořád pod začátečníky v jezdecké škole .Teď už je psychicky i tělesně odrovnaný ,tak ho šlehnete zas, na jakože pastevko. Ale tam ,protože je pro začátečníky a vy chcete ,aby si vzali s heslem "někomu ještě poslouží ,ale mě už nestačí " bude ještě v sezoně nosit klienty ven na vycházky.Dokud nepadne .
Nebo máte starého koně ,s kterým jste většinu života provozovala venčení, vaše cviky a postoje ze země ,jakože napojení ,v rámci přirození ,a takové ty vymoženosti .A vylezla jste na něj občas ,někde v uzavřeném prostoru .Protože ten vztah stále nebyl tip top .V takovém případě je vlastně kůň v důchodu pořád Protože si dělá,jen co sám uzná za vhodné a kolem něj běháte víc vy.
Zkuste upřesnit jakého koně,jeho dosavadní zatížení ,jeho zdravotní stav a věk a podle toho by se dalo spíš určit ,co dál