America

XXX.XXX.61.65
Zdravím všechny, zakládám téma jelikož jsem nikde nenašla odpověď na mou otázku
Sháním na náš pomalu vznikající zookoutek mulu, už tady máme dva koně, tak aby měli třetího do party
Určitě bych ji využila i pro sebe jako parťáka a soumara, když vyrážíme s koňma na puťák. Koukala jsem na bazoš, ale všude jsou muliska jen do 110 kvh, ale já bych ráda, aby měla aspoň 145kvh :)
Vycestovat pro ni do zahraničí? Nebo existuje nějaká "farma" kde jsou k prodeji?
Zatím dělám jen průzkum
Moc neporadím konkrétně, ale když jsem byla na veletrhu Fieracavalli před lety, tam se to jimi jen hemžilo, od těch malých co známe my, až po ty krásné velké ušaté. Využití jezdecké, pracovní. Takže větší určitě jsou, ale kde je vzít, netuším
America

XXX.XXX.61.65
Jooo ty velké ušaté, to je vončo. Zkusím napsat ještě na fb, díky za reakce
Uživatel s deaktivovaným účtem

Někdo tu bude mít určitě už i Poitouské osly, můžete se podívat po nich.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.96
Zkuste oslovit osli stezku na Svarove u Prahy, mohli by mít přehled 😊
Já mulu nedoporučuji. Dost jsem se o ně zajímala, protože jsem tlustá a nemocná a ony dost unesou a mají mít pohodlnější chody. ALE jsou to fakt jiná zvířata než koně. Jsou jinak krmitelne a snadno se schvati. Potřebujete kováře znalého k nim. Povahou jsou jinde...
Zaměřte se nejdříve na nějaké bližší seznámení s nimi.
Jinak hřebci velkých oslů v Česku jsou.
America

XXX.XXX.61.65
Pipilota
napsal(a):
Já mulu nedoporučuji. Dost jsem se o ně zajímala, protože jsem tlustá a nemocná a ony dost unesou a mají mít pohodlnější chody. ALE jsou to fakt jiná zvířata než koně. Jsou jinak krmitelne a snadno se schvati. Potřebujete kováře znalého k nim. Povahou jsou jinde...
Zaměřte se nejdříve na nějaké bližší seznámení s nimi.
Jinak hřebci velkých oslů v Česku jsou.
No na první pohled mi přišly jako fajn zvířátka, zeptám se tedy jestli nevíte o někom kdo by muly měl a byl by ochoten mne s nimi seznámit a popovídat mi o nich. Jsem z ms kraje
Já znám osobně pár maličkých mul co jsou kříženci poníků a běžných malých oslíků (máme takhle po okolí, co se kdy přihodilo - oni oslí hřebci hodně utíkají když je v povětří cítit říji a umí ledaco překonat). Oni když stávkují, tak se prostě nechají být. Jsem od Olomouce, tak to asi moc nepomůže.
Ale k načtení je dobrý Equichannel, mají rozsáhlý archiv. A jinak se eptat na oslí farmě u Prahy (vím že u Prahy měli z Německa velkou mulu lidi co dělají kaskadéry pro film, kontakt nemám). Zkusit se poptat i po FB.
Já vnímám jako velkou nevýhodu, že se snadno schvátí. Proto je lepší když stojí v hladomorně a mají řízený přístup k objemovému žrádlu. To je v jedné ohradě s běžnými koňmi špatně řešitelné (ba nemožné!). Šlo by to třeba s poníky, nebo tažáky po schvácení. A je to o dost pracnější pro lidi, než když jsou běžně koně v ohradě s trávou a přikrmuje se senem neomezeně, nebo zas třeba jen 3x denně když mají co pást atd.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Poituskeho osla a větší muly měli tuším v zooparku Vyškov u Brna