Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253
Ahojky všem,
chci si koupit westernovou beznánosníkovou uzdečku, ke které si koupím nějaké hnědé prostě obyč otěže a moc ráda bych na ní používala klasické anglické 18mm jednou lomené stihlo 13.5cm.
Uzdečka bude full.
Jde mi o to, zdali ty lícnice budou na té westernové dosahovat normálně k udidlu, když to nebude westernové a vůbec nechápu, jak se tam to udidlo zapíná...
Nikdy jsem neměla v ruce NIC westernového.
Chci jí jako letní uzdečku k vodě, na špacíry delší (kdy kvůli silnicím nebo delším trasám nechci jet na hackamore parellce ani na Rambo Micklemce, aby se zbytecne nepotil, když může mít letní hodobóžo uzdečku) ...
Poradí někdo?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tady na té konkrétní uzdečce jsou ta ozdobná kolečka dole na lícnicích (nevím, jestli se tomu taky nadává konča jako u sedla) šroubovací - zevnitř je malý šroubek, který jde skrz ty dva pruhy kůže. Takže s malým šroubovákem udidlo přehodíte.
Jindy jsou lícnice western uzdečky u udidla svázané řemínkem, jiné mohou mít normálně přesku jako anglické.
Jak vidíte v horní části lícnic, jsou normálně nastavitelné jako na anglické uzdečce, tj. výšku udidla si dorovnáte buď stávajícími dírkami a nebo si tam můžete přicvaknout další, pokud nebudou dodané stačit. Některé uzdečky mohou mít nastavení výšky udidla řešené jinak. Nejjednodušší je vědět, jak dlouhé lícnice potřebujete, a před nákupem si to nechat od prodejce ověřit (nebo si to v kamenném obchodě ověřit sama).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253
paráda děkuji moc za radu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253
lenacia
napsal(a):
Vám klasická anglická uzdečka magicky nedosáhne lícnicemik udidlu, když sundáte nánosník?
mám Rambo Miklemku uzdecku za 5tisic, nebudu nicit a ani by to neslo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253
lenacia
napsal(a):
to jako nevíte jak vypadají jiné uzdečky?
co to tady jedete nechci si kupovat anglickou a sundavat z ní nánosník. Líbi se mi ta co jsem dávala do příspěvku a jelikož je westernová, nevím jak se tam připíná udidlo. To je celé a jelikož třeba na heapcu mají všude psáno velikost QUARTER HORSE, zajímalo mě, zdali někdo kdo western jezdí ví, že u fullky westernové nejsou lícnice zkracovány na hlavy amričanů, ale zachovalá fullka pro EU.
Jelikož je to od fuirmy BUSSE, předpokládám, že to bude klasik fullka, ale jen jsem se zeptala. U koní jsem od mých 8let každý den, což je 25let praxe + SŠ i VŠ mám zemědělskou, věřte, že jsem měla v ruce tolik Anglických uzdeček za celý svůj život, že se Vám o nich ani nezdálo. ale světe div se, westernovou nikdy...

Já se taky po 25 letech u koní dostala k westernovým věcem jen díky tomu, že jsem dělala instruktora v jedné stáji, kde se ty cajky používaly (aby se klienti měli čeho držet). :-)
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
co to tady jedete nechci si kupovat anglickou a sundavat z ní nánosník. Líbi se mi ta co jsem dávala do příspěvku a jelikož je westernová, nevím jak se tam připíná udidlo. To je celé a jelikož třeba na heapcu mají všude psáno velikost QUARTER HORSE, zajímalo mě, zdali někdo kdo western jezdí ví, že u fullky westernové nejsou lícnice zkracovány na hlavy amričanů, ale zachovalá fullka pro EU.
Jelikož je to od fuirmy BUSSE, předpokládám, že to bude klasik fullka, ale jen jsem se zeptala. U koní jsem od mých 8let každý den, což je 25let praxe + SŠ i VŠ mám zemědělskou, věřte, že jsem měla v ruce tolik Anglických uzdeček za celý svůj život, že se Vám o nich ani nezdálo. ale světe div se, westernovou nikdy...
quarter se udává obvykle jako menší full
westernová uzdečka jen místo přezek používá šroubky s konči, případně kůži.
Třeba mojí kobyle jednou full sedí a podruhé jí nesedí. Stejně tak u ohlávek.
Já svou první westernovou uzdečku držela v ruce a nandavala na ni udidlo až když mi přišla moje vyrobená na míru. A světe div se, jaderná fyzika je těžší
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253
lenacia
napsal(a):
quarter se udává obvykle jako menší full
westernová uzdečka jen místo přezek používá šroubky s konči, případně kůži.
Třeba mojí kobyle jednou full sedí a podruhé jí nesedí. Stejně tak u ohlávek.
Já svou první westernovou uzdečku držela v ruce a nandavala na ni udidlo až když mi přišla moje vyrobená na míru. A světe div se, jaderná fyzika je těžší
děkuji za vstřícnější odpověď, je to milé slečno ano jaderná fyzika je těžší, ale jako finančně gramotný člověk, co musí běhat kolem koní, práce, dětí, miláčka, králíka a všeho co miluje, nemám čas běhat tam a zpátky do krámu nebo na poštu a vracet uzdečky, teď vím, že si vezmu lícnici z uzdečky kámošky anglické, dojedu do Equáče, přiložím si to na tu co chci, případně vyberu jinou krásnou westernovou, a že na stáj si mám vzít od manžela malý šroubovák, což je světe div se, velmi příjemné, než když bych se nezeptala, objednala, pak to měl o cenťák blbě a mě to rozčilovalo a ještě jsem v tom bordelu u koní v garáži hledala šroubovák...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
děkuji za vstřícnější odpověď, je to milé slečno ano jaderná fyzika je těžší, ale jako finančně gramotný člověk, co musí běhat kolem koní, práce, dětí, miláčka, králíka a všeho co miluje, nemám čas běhat tam a zpátky do krámu nebo na poštu a vracet uzdečky, teď vím, že si vezmu lícnici z uzdečky kámošky anglické, dojedu do Equáče, přiložím si to na tu co chci, případně vyberu jinou krásnou westernovou, a že na stáj si mám vzít od manžela malý šroubovák, což je světe div se, velmi příjemné, než když bych se nezeptala, objednala, pak to měl o cenťák blbě a mě to rozčilovalo a ještě jsem v tom bordelu u koní v garáži hledala šroubovák...
já utahuju čajovou lžičkou, nebo korunou, kreditkou či jinou pevnou kartou, spodní částí mastiček... kdy na to přijde tak ono se to dá utáhnout i ormálně prsty a nehty...
Jen dodám že k uzdečkám bez nánosníku se k udidlu dává podbradní řemínek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253
lenacia
napsal(a):
já utahuju čajovou lžičkou, nebo korunou, kreditkou či jinou pevnou kartou, spodní částí mastiček... kdy na to přijde tak ono se to dá utáhnout i ormálně prsty a nehty...
Jen dodám že k uzdečkám bez nánosníku se k udidlu dává podbradní řemínek.
děkuji pak je to úplně na pohodku

joo, přesky jsou přesky. Na těch uzdečkách, co jsem znala, jsme se museli nejprve prokopat k šroubku tunou do betonu zatvrdlého mazu, slintů, zbytků krmení a chlupů, a pak teprve zjišťovat, zda a jak to rozděláme :-)
napsal(a):
joo, přesky jsou přesky. Na těch uzdečkách, co jsem znala, jsme se museli nejprve prokopat k šroubku tunou do betonu zatvrdlého mazu, slintů, zbytků krmení a chlupů, a pak teprve zjišťovat, zda a jak to rozděláme :-)
Jako... Pokud to člověk nechce pro tu 'estetiku' a chce jen 'pohodlnější' uzdečku bez nánosníku, raději bych volila tu možnost koupě klasické a nánosník prostě sundat...
Přezky sou přezky
lenacia
napsal(a):
Jako... Pokud to člověk nechce pro tu 'estetiku' a chce jen 'pohodlnější' uzdečku bez nánosníku, raději bych volila tu možnost koupě klasické a nánosník prostě sundat...
Přezky sou přezky
To je pravda, v jedne staji jsem jezdila jen na anglickém natylniku a licnicich a fungovalo to uplne normalne :) az budu mit nekdy vlastniho kone, klidne se k tomu zas vratim.

Však my kdysi potřebovali narychlo uzdečku na oslíka, tak jsme vzali kus řemínku, naměřili podle hlavy, a udidlo zašili do konců kůže. K tomu čelenka (podhrdelník s oslíma ušima netřeba ) a tradá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253
Arbora
napsal(a):
Nezvažovali ste k vode biotanovú uzdečku? Ľahká na údržbu, voda jej neublíži. A má normálne pracky
no to me prave desi, jestli se roztrhne, kdyby se neco stalo, jinak to byl muj favorit, chci to k rybniku a na delsi prochazky, v okoli jezdime bez udidla
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253
lenacia
napsal(a):
Přezky sou přezky
pro estetiku to chci také právě, kdyz neco kupuju, chci aby to fungovalo, zaroven to bylo hezke, ale je fakt, ze jste mne vsichni odradili od tech sroubku, to by bylo neco pro me takže jeste pockam co pani s biothanem, ktery je taky jako letni vandrovka moc hezky a kdyby to bylo naprd, pujdu do sklepa pro starou anglickou a neresim.
Za bezdaky snad nebudeme
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253
Arbora
napsal(a):
Jasne, roztrhne sa úplne normálne, najčastejšie niekde okolo šitia.
tak super, vyresino, lehka, letní, omyvatelna
nevím proč, ale nekdo mi cpal, že biothane se taky nedá přervat, jako provázky, super, moc moc díky

Starou anglickou když pěkně namažete a vyleštíte kování, bude jak nová :-)

Biothan je dobrý, roztrhne se stejně jako kůže - v šití nebo v přezce. Jen nedoporučuju biothanové otěže, mně hrozně vadí, že pruží. Ale na údržbu bezkonkurenční.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253
tak jsem posilala odkazy mužíčkovi mému a mám to vyresene dostane tu starotu ze sklepa, v biothane by byl pry jako bu*erant a westernovou mi nebude kazdej den utahovat a zase za nejakou super kvalitni westernovku co ma normalni zapinani se mi nechce vyhazovat prachy, kdyz to nevyuzijeme celorocne a pocita se s tim, ze se treba zlikviduje, mno aspon vim do budouciho zivota, ze westernaci nemaji zivot lehký, kdyz potrebuji k nasazeni udidla, sroubovák

Jaký je rozdíl mezi kůží a biothanem, že by z koně dělal bu*eranta?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253
napsal(a):
Jaký je rozdíl mezi kůží a biothanem, že by z koně dělal bu*eranta?
já jsem chtěla barevnou
takže prdím na esthétique a dostane zbytek toho s cim jsem ho kupovala, usetreny penizky aspon
jinak ale dekuji moc za info o biothane, protoze se to hodi do budoucna, je lehoucky, umyvatelny, neumrela zadna krava pri tom a je bezpecny, coz je to podstatne
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253
lenacia
napsal(a):
Víte že... Ehm... Biothane, může být i černý nebo hnědý...
ale to se mi nelíbí bohužel
paní to tam dávala na fotografii
neříkám, jejímu koníkovi to slušelo, ale já měla v plánu barvičky
takže si to všechno dobře rozmyslím a do té doby, vyndám starou anglii
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ale to se mi nelíbí bohužel
paní to tam dávala na fotografii
neříkám, jejímu koníkovi to slušelo, ale já měla v plánu barvičky
takže si to všechno dobře rozmyslím a do té doby, vyndám starou anglii
pripadne az bude nekdy cas, sjedu do nejakych westernovych potreb si to osahat a podivat se na to upínání a jejich druhy, pripadne z biothanu necham udelat neco co mi bude ladit ke vsemu, ale kdyz jsem zamilovana do svetle a tmave zelene, je to bída no...

Mně se teda biothane nelíbí tak nějak povšechně, to já zase ráda stáhnu krávu, abych neměla na koni umělotiny. Na druhou stranu uznávám, že pro mě v hnědé barvě je jako extra nepěkný. To už raději tu barvu, třeba červenou, to má něco do sebe, zase mi nesedí třeba na modro nebo červeno nabarvená kůže (nalakovaná na takovou tu "umělou" modrou apod.).
Zadavatelka už zmizela.
Ale my co máme nějaké uzdečky téměř bez přezek ,tak lze provléct, i bez toho plechového konča nebo kožené kytičky ,jen kůže .Nemáme šroubovací.
Tady je u čelenky podložené končo ,u lícnice přezka .Dole pro udidlo jen ty samotné kůžičky.Na jedné straně jsem trošku prostrčila pro ilustraci .
Je tedy fakt,že operace provlékání maličkých kůžiček a následné trochu zapletení už nepudí člověka,aby vůbec někdy měnil udidlo