Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2022 14:46
samaraa

XXX.XXX.150.106

Dobrý den,
prosím jakou máte pojistku, popřípadě u koho na pojištění koní jako OSVČ?
Chceme mít zájmové kroužky u koní a zvířat pro děti.
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2022 19:15

samaraa napsal(a):
Dobrý den,
prosím jakou máte pojistku, popřípadě u koho na pojištění koní jako OSVČ?
Chceme mít zájmové kroužky u koní a zvířat pro děti.
Děkuji.

Měli jsme klasickou odpovědnostní pojistku u Kooperativy.

19.2.2022 22:35
kareina

XXX.XXX.243.18

Mám u České pojišťovny, teď už asi Generali? Dělal mi ji kdysi známý. Před třemi lety se nám stal úraz, chtěla jsem z pojistky pro paní něco vytáhnout, ale řekl mi, že sice jsem krytá, ale musela by se se mnou soudit. Takže jsem jí moc nepomohla.

21.2.2022 10:30

kareina napsal(a):
Mám u České pojišťovny, teď už asi Generali? Dělal mi ji kdysi známý. Před třemi lety se nám stal úraz, chtěla jsem z pojistky pro paní něco vytáhnout, ale řekl mi, že sice jsem krytá, ale musela by se se mnou soudit. Takže jsem jí moc nepomohla.

Proč soudit? Jednou jste obě uznaly, že jste jí odpovědná za škodu... Kdoví zda z toho ten zprostředkovatel nemá nějaké nepříjemnosti (krácení provize), že vás od toho zrazoval. Pojištění odpovědnosti za škody způsobené se vztahuje na oprávněné nároky poškozených, oprávněnost může posoudit likvidační odborník pojišťovny, ale to se nijak nedotýká vaší odpovědnosti vůči poškozenému, pokud on vznese nárok (nevznesl, máte štěstí), jste povinna buď hradit nebo se hádat u soudu, ale soud není podmínka plnění od pojišťovny, to je nějaká levota. Být vámi si přečtu pojistné podmínky a řádně to s dotyčným pojišťovákem (a nebo babou na přepážce) proberu, protože se také může stát, že když vás dá poškozený k soudu, budete muset platit násobný obnos, a pojišťovna ve finále zaplatí pouze doložené nároky poškozeného, ale nic ji nezavazuje platit i soudní výlohy, takže na to pozor.

21.2.2022 11:21
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No mě by hodně zajímalo jakou máte tu pojistku. Můžu požádat o její název a rok uzavření?

Nejspíš Vás nějak slovně někdo ovlivnil, aby jste nehlásila pojistnou událost z nějakých svých důvodů...

Přidejte reakci

Přidat smajlík