Prosím poraďte - ustájení u domu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2022 13:46
olinas

XXX.XXX.65.224

Dobrý den,
řeším teď jedno velké dilema a vůbec nevím, jak se rozhodnout.
Momentálně mám své dva koně ustájené u svého strejdy, který ale bude všechno rušit a koně si budu muset dát jinam. V okolí jsou celkem dost drahé stáje, pro 1 koně by se to ještě dalo, ale platit tohle za 2...
A opravdu prodat koně nechci, navíc v tom ustájení mají celkem dost malé výběhy na to, kolik tam mají koní.
Teď jsem se byla podívat na stáj, která je hodně blízko a je levnější a kde mají 4 koně a pozemky o velikosti cca 9 000 m2, tak si poslední dobou říkám, jestli by nebylo lepší si je vzít domů.
My sice nemáme taky velké pozemky, ale říkám si, že by to vyšlo celkem na stejno, koně bych měla aspoň doma na očích. Pozemky pro koně bychom mohli mít něco kolem 3500 m2, s tím, že by se celoročně dokrmovali senem, a výběh by se rozdělil na 2 části, postavil by se velký uzavíratelný box, jinak hnojiště máme vyřešené.
Počítám s tím, že bláto prostě bude, alespoň u přístřešku bychom to zpevnili a taky počítám s tím, že se bude muset každý den vybírat.
Budu ráda za vaše názory.

20.2.2022 14:08
koně

XXX.XXX.174.63

Zkuste pohledat tady ,v jiných vláknech.
Koně nastěhovat domů, a k tomu nemít skorem žádné pozemky je nápad mnoha lidí. Je to tu pravidelně.
Váš popis typu bychom mohli , by se rozdělil ,by se postavil ,máte to tedy rozmyšlené
Pozemek této velikosti dopředu zpevněněte. Ne "mohl by se" ,zpevněte ho rovnou a co největší část .Jinak se vám budu koně topit v bahně ,nebo dusit v prachu ,pro změnu.
Pohledejte ,ať nemusím všecko vypisovat.Tohle mi přišlo nejdůležitější ,jinak to má ještě spousty dalších ALE

.

20.2.2022 17:08
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jenže dva koně nejsou stádo.
Taky je potřeba předem vědět kdo člověka doma vystřídá, nebo zastoupí (nemoc, dovolená).
Co na to sousedi? Koně jsou velkým předmětem sporů...
Ony investice do vlastního se zdají lepší než placení ustájení. Ale většinou na to člověk nemá hned. Ale například zpevněné povrchy jsou potřeba hned (ne až má jeden kůň nějak doživotně pochroumanou šlachu jak se natáhl v blátě a druhý je dušný z toho prachu v létě, nebo z toho že zateklo pod plachtu se senem... (jo ve stáji vědí proč a za co ty peníze chtějí)

20.2.2022 20:17
kallisto

XXX.XXX.134.159

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2022 08:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

olinas napsal(a):
Dobrý den,
řeším teď jedno velké dilema a vůbec nevím, jak se rozhodnout.
Momentálně mám své dva koně ustájené u svého strejdy, který ale bude všechno rušit a koně si budu muset dát jinam. V okolí jsou celkem dost drahé stáje, pro 1 koně by se to ještě dalo, ale platit tohle za 2...
A opravdu prodat koně nechci, navíc v tom ustájení mají celkem dost malé výběhy na to, kolik tam mají koní.
Teď jsem se byla podívat na stáj, která je hodně blízko a je levnější a kde mají 4 koně a pozemky o velikosti cca 9 000 m2, tak si poslední dobou říkám, jestli by nebylo lepší si je vzít domů.
My sice nemáme taky velké pozemky, ale říkám si, že by to vyšlo celkem na stejno, koně bych měla aspoň doma na očích. Pozemky pro koně bychom mohli mít něco kolem 3500 m2, s tím, že by se celoročně dokrmovali senem, a výběh by se rozdělil na 2 části, postavil by se velký uzavíratelný box, jinak hnojiště máme vyřešené.
Počítám s tím, že bláto prostě bude, alespoň u přístřešku bychom to zpevnili a taky počítám s tím, že se bude muset každý den vybírat.
Budu ráda za vaše názory.

Nejdřív hodně nastudujte, viz odkazy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík