Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2022 18:41
wilik

XXX.XXX.127.55

Dobrý den, prosím o vaše zkušenosti koňařek, které měli nebo mají malé děti.
Mám pětiměsíčního chlapečka plně kojeného. Hrozně mě štve, že nemám tolik času na svého koně kolik bych si přála.
Jak jste to dělali, když jste měli takhle malé děti?
Zatím to dělám, tak že buď tatínek vozí hodinku max hodinu a půl kočárek a já mezitím trošku něco udělám, anebo mamka jede s kočárkem za mnou ke koním, ale vždy to je maximálně hodina práce…
Hrozně mi chybí to, abych si mohla vyjet na nějakou delší vyjížďku.
Kdy se to zlepší?
Kdy budu moct aspoň jednou dvakrát týdně vyjet na nějakou další vyjížďku?
Jsem z toho hotova 😅 takhle stíhám max vylonzovat, projet se po louce, nebo nějaký popracovani v kruhovce či na louce.

23.2.2022 18:53
evcusik

XXX.XXX.145.236

Šátek/nosítko pomůže při kydání, procházce, lonžování. A do sedla? To záleží prostě miminko od miminka, kolik dovolíbýt bez mámy a možnosti hlídačů.

U mě se to u obou dětí víc srovnalo kolem roku.

23.2.2022 19:00
koně

XXX.XXX.174.63

Hlídače ochotné zdá se máte.
Tak miminu odstříkejte a nechte doma připravené mléko a můžete vyrazit,ne?
Já to řešila,že v momentě,kdy jsem odtrhla dítě ,a bylo zrovna hlídání ,jsem okamžitě pádila a jela .Předtím s dítětem v kočáru , opucovala a všecko připravila,abych jen hodila cajky a neztrácela čas
A od 5ti měsíců už klidně lze přikrmovat ,ne? Tak by zrovna když budete venku mohlo hlídaní podat i připravený příkrm .Kdybyste neměla odstříkáno.

23.2.2022 19:08
evcusik

XXX.XXX.145.236

koně napsal(a):
Hlídače ochotné zdá se máte.
Tak miminu odstříkejte a nechte doma připravené mléko a můžete vyrazit,ne?
Já to řešila,že v momentě,kdy jsem odtrhla dítě ,a bylo zrovna hlídání ,jsem okamžitě pádila a jela .Předtím s dítětem v kočáru , opucovala a všecko připravila,abych jen hodila cajky a neztrácela čas
A od 5ti měsíců už klidně lze přikrmovat ,ne? Tak by zrovna když budete venku mohlo hlídaní podat i připravený příkrm .Kdybyste neměla odstříkáno.

závidím takové miminko :D do roka se to zatvrdilo, že jen mateřský mlíko ze zdroje :D

23.2.2022 19:14
grex

XXX.XXX.55.14

Dobrý den,

tak upřímně pokud trváte (vy nebo dítko) na kojení co 2 nebo 3 hodiny, tak se prostě déle než max. 1 hodina (spíš tak 45 min) neprojedete, než tento režim "kojení" ukončíte. Pokud jste ochotna dávat umělé mléko nebo odstříkávat, tak si to naopak můžete přizpůsobit, jak potřebujete nebo jak píšou už v příspěvcích výše - UM nebo odstříkané dá manžel či "jiný hlídač" dítku v době, kdy vy budete s koněm pryč i delší dobu, a ne, dítko to nebude brát nijak "úkorně". Navíc přesně od 4 měsíce můžete začít přikrmovat i něčím jiným než mlékem, takže i tohle může podávat v mezidobí "hlídač". V 5 a více měsících věku dítěte je to vlastně zcela na vás, co chcete a co ne a co pro to uděláte či "obětujete". Vlastní zkušenost. Tak ať to vyladíte tak, jak bude všem vyhovovat ;-)

E.

23.2.2022 20:39
akscha

XXX.XXX.26.89

Elektricka odsavacka (to jsme delali od 6 tydnu do cca 7 mesicu). Po prijezdu domu od koni nebo ten den vecer odsat dalsi davku a zamrazit na priste. Dite bylo hodne a sikovne, umelo pit z lahve pro kojene deti a kojeni to nikak nenarusilo (praktikovano cca 2x tydne). A nebo ty prikrmy, ale s mlekem byla větší jistota, ze zbasti celou davku a pro tatínka to bylo jednodussi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík