Registrace spolku, jezdeckého klubu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jana48

23.2.2022 20:08
jana48

XXX.XXX.168.34

Zdravím, snažila jsem se dohledat v minulých diskuzích, ale nejsem z toho úplně moudrá.
Momentálně mám na "svém" - pronajatém pozemku pět koní a dva poníky. Hospodářství samozřejmě registrované mám. Řeším ale, že ke koním mi občas chodí děti různých věkových kategorií, vypomůžou, pod dozorem si zajezdí. Napadlo mne, jestli je třeba založit jezdecký klub pod ČJF, abych měla děti registrované, kvůli úrazovému pojištění klubu. Nejde u nás o žádnou výdělečnou činnost. Nebo se na to vykašlat a chtít jen aby měly děti klasickou úrazovku? Na web ĆJF jsem samozřejmě koukala, vše si pročetla.
Jak to máte v takovém případě ošetřené Vy? S rodiči dětí se znám, nemají s tím, že k nám děti chodí žádný problém, ale stát se může cokoli.
Díky moc za Vaše postřehy!

23.2.2022 20:15
lenacia

XXX.XXX.173.255

možná kecám, ale není potřeba na zapsaný spolek mít licencovaného instruktora?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2022 06:30

Abyste mohla založit klub pod ČJF, musíte být osoba podnikající nebo si založit právnickou osobu (spolek, s.r.o. ...).
Klub pod ČJF založit můžete i bez instruktora, taktéž v něm můžete mít zaregistrované děti a bude se na ně vztahovat pojištění ČJF.
Pojištění ČJF je symbolické, dostanete nula nula prd. Pokud poškozený vznese vyšší nárok, pojištění se na něj nebude vztahovat tak, aby ho pokrylo - je to jen úrazovka do určité výše, podmínky si můžete počíst v pojistných podmínkách, na které se odkazuje ČJF v informaci o dotyčném pojištění.
Musíte se zajistit proti vyšším nárokům sama. První stupeň je vlastní úrazovka dětí (doporučuji zkontrolovat, zda se vztahuje na jezdectví), druhý stupeň je vaše pojištění odpovědnosti, pokecejte s pojišťovákem, jak naformulovat hlášení škody, aby šlo z vaší občanské odpovědnosti a nebo si (značně) připlaťte a pojistěte si přímo "provozování jízd na koni", kde ovšem může pojišťovna opět vyžadovat z vaší strany kvalifikaci (ale nevím, zda to chtějí všechny).

Jana48

2.3.2022 11:22
Jana48

XXX.XXX.168.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Abyste mohla založit klub pod ČJF, musíte být osoba podnikající nebo si založit právnickou osobu (spolek, s.r.o. ...).
Klub pod ČJF založit můžete i bez instruktora, taktéž v něm můžete mít zaregistrované děti a bude se na ně vztahovat pojištění ČJF.
Pojištění ČJF je symbolické, dostanete nula nula prd. Pokud poškozený vznese vyšší nárok, pojištění se na něj nebude vztahovat tak, aby ho pokrylo - je to jen úrazovka do určité výše, podmínky si můžete počíst v pojistných podmínkách, na které se odkazuje ČJF v informaci o dotyčném pojištění.
Musíte se zajistit proti vyšším nárokům sama. První stupeň je vlastní úrazovka dětí (doporučuji zkontrolovat, zda se vztahuje na jezdectví), druhý stupeň je vaše pojištění odpovědnosti, pokecejte s pojišťovákem, jak naformulovat hlášení škody, aby šlo z vaší občanské odpovědnosti a nebo si (značně) připlaťte a pojistěte si přímo "provozování jízd na koni", kde ovšem může pojišťovna opět vyžadovat z vaší strany kvalifikaci (ale nevím, zda to chtějí všechny).

Díky moc, moc mi to pomohlo.
Jde mi primárně o to, že se děti i když výhradně pod dozorem pohybují občas v prostorách firmy, kde je zázemí (kuchyňka, sedlovna, klubovna,wc) a tak řešíme, aby nevznikl problém hlavně kvůli tomu. Hodím řeč s právníkem a pojišťovákem 🙂

2.3.2022 11:24

pokecat s odborníkem je vždycky nejlepší

Přidejte reakci

Přidat smajlík