Zdravím,
chtěla jsem se zeptat Vás, kdo pracuje v téhle pozici, jak jste platově ohodnoceny?
A co vše je náplní Vaši práce?
Jak jste spokojeny?
Dostala jsem nabídku pracovat u koní v Brně, 8 hodin denně + jednou měsíčně víkendy, a plat bych měla cca 16 000 čistého (měla bych to jen stejně na pár měsíců kvůli škole), tak uvažuji, jestli to nevzít.
Děkuji.
Happyhippo

XXX.XXX.27.178
Pokud není tento plat + možnost ubytování "zdarma", tak je to sprostá almužna.
Čistého mi to vychází na cca 84 Kč/hod, což je hodně málo no. A v ceně není žádné ubytování, nic... Nechápu že za tak náročnou práci platí tak směšně málo.. Zvažovala jsem nad tím, protože jsem měla vždycky brigády, které jsem úplně nesnášela, tak jsem chtěla zkusit dělat v prostředí, kde by mě to aspoň bavilo, i když je to dřina, ale koukám na platy jinde, a nabízí kolem 20 tis. čistého, tak to asi fakt nemá cenu
olinas
napsal(a):
Čistého mi to vychází na cca 84 Kč/hod, což je hodně málo no. A v ceně není žádné ubytování, nic... Nechápu že za tak náročnou práci platí tak směšně málo.. Zvažovala jsem nad tím, protože jsem měla vždycky brigády, které jsem úplně nesnášela, tak jsem chtěla zkusit dělat v prostředí, kde by mě to aspoň bavilo, i když je to dřina, ale koukám na platy jinde, a nabízí kolem 20 tis. čistého, tak to asi fakt nemá cenu
Reknu to takhle - prostě zkouší kdo se chytí ( u nás dokonce takto lákají lidi z pracáku a i postižené, aby na ně měli dotace)...
Mnohem lepší je jet na letní tábor ke koním...
A jak říkával staříček - zadarmo dělat, to radši zadarmo ležet... ale není ženské co by neměla dost práce doma!
olinas
napsal(a):
Kdyby to byla jen brigáda na chvíli,proč ne?
Pokud neprojedete na pohonných hmotách víc,než vyděláte
Rozhodně jestli vás koně baví ,budete venku a práci si tak nějak zorganizujete.Získáte zkušenosti, a to je k nezaplacení.
8 hodin nebývá tak úplně jen 8hodin a pouze jeden pracovní víkend, taky není pravidlem.
Samozřejmě ,potřebujete li si skutečně jen vydělat ,zvolte jinou práci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Práce: místování na 8 hodin, kolik těch boxů je? někdy je práce placená od boxu ne od hodiny.bude zaměstnavate za vás odvádět soc. zdrav. nebo to budetet mít dohodu o provedení práce, činnosti, brigáda...
Náplň: dle dohody, ale jinak to bývá...ráno nakrmit, pustit koně(odvést, vystřídat ve výbězích) vymístovat, nastlat, dát seno, ve výbězích doplnit vodu, seno(pokud nedělá ustajovatel mechanizací) zamést, pohrabat(uklidit ve stáji, futrovně, šatně a okolo, nikde žádná povalující se sláma ) Pak sbírat ve výbězích koblihy, pohrabat vyježděnou jízdárnu okolo stěny, vyplejt rohy.
Pokud bydlíte doma u rodičů a budete jen přispívat na domácnost a zbytek si necháte jako kapesné a práce vás baví, zkuste si to. Ona je to otročina.
PS: mladší dcera si hledá v Brně podnájem, alespoň 1+1(budou tam dva), s cenou počítáme okolo 13tisíc...teď jsou ve 3+1 za cca 22 tisíc (je jich tam 6)
Uživatel s deaktivovaným účtem

bfmlpsvz
napsal(a):
já bych neřekl že to není nekfalifikovaná práce.právě že bude mít koně na očích tak dokáže vidět změnu chování koně.a je na ní jestli to pozná včas a řekne majitelům ten kůn se mně dneska ráno nezdál.pohlídejte si ho
No jo ale vysvětlete to zaměstnavatelům. Kvalifikovaný je člověk plynně hovořící a píšící cizím jazykem, člověk s vyhl. 50 nebo člověk, který umí kreslit v CADu. A né člověk, který vozí hnůj, a vlastně se od něj žádná prohlášení "kůň se mi nezdá" ani nečekají (leckdy ani nejsou vítána).
Nekvalifikovaná práce je z definice práce, na kterou neexistuje či není nutná oficiální kvalifikace. Tudíž třeba takový manažer obchodu je taky nekvalifikovaná práce, protože ji může dělat kde kdo, neboť neexistuje (nemusí existovat) podmínka nějaké získané oficiální kvalifikace. Oproti tomu skladník je kvalifikovaná práce, protože potřebuje mít školení na práci ve výškách; uklizečka je taky kvalifikovaná práce (v některých firmách), protože potřebuje mít školení na nakládání s chemickými látkami. Pracant na stavbě může být kvalifikovaná práce, protože se může vyžadovat školení lešenářů. Elektrikáři byli zmíněni, ale těch profesí je spousta, jeřábníci a vazači, obsluha vysokozdvižných vozíků, technik požární ochrany, bezpečák, často topenáři, ostraha a další.
Manažer letových plánů nejspíš bude kvalifikovaná práce, kdežto manažer tanečnic u tyče (nebo třeba firemní ekolog nebo energetik, ať nesaháme po extrémních protikladech) spíš nebude. Stejně tak paní uklizečka, která umývá podlahy hadrem namočeným ve vodě, nebude kvalifikovaná práce, kdežto uklizečka, která umývá okna profesionálními prostředky a stojí u toho na plošině ve čtvrtém patře, kvalifikovaná práce bude.
S angličtinou se to má tak, že někdo potřebuje člověka, který mluví anglicky, což si ověří pohovorem, pak hledá člověka bez kvalifikace, ale se znalostí jazyka. Nebo hledá člověka s kvalifikací, pak hledá někoho, kdo má přímo certifikát nebo třeba dokončenou univerzitu se zkouškou z AJ.
Kvalifikace je ten papír. Jednoduše řečeno, pokud člověk umí kreslit v CADu (ať už je to cokoli), tak nemá kvalifikaci. Pokud člověk má certifikát o tom, že umí kreslit v CADu (vystudoval příslušnou školu, má osvědčení....), pak kvalifikaci má.
Tudíž stájník může být kvalifikovaná pracovní pozice, pokud zaměstnavatel pro uzavření pracovního poměru požaduje nějakou kvalifikaci (osvědčení, doklad o dosažení nějaké úrovně, vysvědčení atp.). Tento požadavek může být založen na zákoně/vyhlášce/nařízení, ale taky nemusí a zaměstnavatel si ho stanoví např. vnitřní směrnicí.
Laicky se kvalifikovanou prací rozumí taková práce, která vyžaduje nadstandardní vědomosti, dovednosti nebo vzdělání. V této definici panuje představa, že manažer je (vždy) kvalifikovaná práce a uklizečka (nikdy) není. Osobně znám spoustu šikonvých a pečlivých uklizeček, ale jen málo šikovných a pečlivých manažerů.
Vzhledem k tomu, že od ošek se standardně požaduje toliko držet ústa a krok, nevidím důvod, proč by to měla být kvalifikovaná práce. Resp. kvalifikovaná oška se obvykle nazývá zootechnik(čka).
A čo toľko plačete?
Ako dočasný privýrobok, prečo nie? Aj skúsenosť je dobrá, pozitívna, či negatívna.
8 hodín je nič a jeden víkend tiež, po zime si trošku precvičí kondičku.
Bože, ja som popri vysokej škole robila na klinike ošetrovateľku, robili sa 24 hodinové smeny a každý 4. deň, bežne som po nočnej išla na prednášky, alebo nejaký výjazd na družstvo a mala som aj vlastné kone. A žijem, plat bol pri nástupe snáď aj 330 euro!
Sú stajne, kde má nekvalifikovaný ošetrovateľ, ktorý ale pracuje na živnosť a teda odvody si platí sám 1200 euro. Ale robí 12 hodín, dlhý a krátky týždeň.
Ak chcete viac peňazí, hľadajte bohatých ľudí, len na tých zase treba mať nervy.