Klíště

XXX.XXX.18.167
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jezdím přibližně 1 rok a už nějakou dobu pracuji s kavaletami tak mě zajímá jak bych měla správně nad kavaletami v klusu sedět? Vysedat, pracovní klus nebo být ve stehenním sedu?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Klíště
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jezdím přibližně 1 rok a už nějakou dobu pracuji s kavaletami tak mě zajímá jak bych měla správně nad kavaletami v klusu sedět? Vysedat, pracovní klus nebo být ve stehenním sedu?
To by vám měl říct trenér. Za mě stehenní sed jako příprava na skákání. Určitě ne pracovní - nepohodlné (a poněkud beze smyslu) pro jezdce i koně. Což mi připomnělo trénink kamarádky - měla překlusat kavalety právě v tom stehenním sedu a moc se jí to nedařilo. Trenérka volala - nevysedej! Odpověď - já nevysedám, mně tam jenom spadl zadek!
Uživatel s deaktivovaným účtem

No a pak je otázka, zda se kavaletami zde nemyslí bariéry na zemi - ty se potom jezdí všemi třemi způsoby. Pokud jsou to skutečně kavalety (zvýšené bariéry), potom podle mě v lehkém sedu, neb kůň potřebuje volný hřbet pro větší rozsah pohybu.
Jinak souhlas, tohle musí určit trenér podle toho, co chce, aby jezdec či kůň procvičovali a posilovali.