Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

4.3.2022 08:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253

Ahoj,

stehuji koníka na pastviny a premyslim, ze bych na podzim nezadekovala (zdravy kun, 12let), v te staji je to tak na pul s dekama u koní. Deku dostal v boxovych ustajeni, jelikoz nebylo ve vybehu seno, aby nestal jako d*bil celej den ve vybehu v zime a zahral se aspon dekou. Tady kam jde, bude mit nonstop zradlo celorocne, takze nevidim duvod deky, kdyz se zahraje senem. Co si o tom myslite?
Je realne, aby, kdyz bude od 1.4. - 24/7 venku, aby do zimy dobre nasrstil? Dekuji za odpovedi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.3.2022 10:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Realné to je, zvykne si
Já dekuju, protože se kobyla ve výběhu moc nehýbe, je čistší (i z boxu) , není na ježdění mokrá, po ježdění jí zůstanou svaly v teple, když venku fičí a pak pro můj dobrý pocit, že se o tu potvoru starám...dávat deku má více hledisek než jen aby koník byl v teple. je důležité se zamyslet proč dávat deku a jestli bude mít na pastevku dohled, když deka bude šejdrem nebo se rozepne...
Taky si říkám, když jí dám tu deku, nebude tolik žrát aby se zahřála...mám dost pupkatýho koně...a před jarem potřebujem trochu ubrat.

4.3.2022 10:56
koně

XXX.XXX.174.63

Přemýšlet můžete ,proč ne?
Ale řešila bych situaci až skutečně na podzim. Podle toho jak kůň bude vypadat .Jak bude spokojený ve stádě.Jestli se dostane k senu, a bude ho dost.A do přístřešku třeba. Bude li nasrstěný a pěkně nakrmený
Pak bych ho nechala bez deky.A sledovala.
Bude li projevovat diskomfort ,bude nespokojený ,bolavý a hubnout ,zadekovala bych znova.
V opačném případě jupí, nechala bych nahou ,bahnitou kouli
Myslím,že tohle nejde dopředu plánovat

4.3.2022 11:43
evcusik

XXX.XXX.145.236

Možné to je, realitu ověříte na podzim. To vám poví už jen kůň sám, jestli je OK a nebo není a je to na deku :)

7.3.2022 08:53
Arbora

XXX.XXX.149.42

Vyhodila som svojho exdostiháka na 24/7 (z vonkajšieho boxu, dekovaný) na konci října a bez problémov to zvládol. Nevidím dôvod, prečo by to nezvládol kôň, ktorý sa na zimu bude pripravovať celú pastevnú sezónu.

Ale, možné to samozrejme je, preto je fajn mať pre prípad potreby pripravené deky, sledovať fyzickú a psychickú pohodu koňa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík