Holkaodkoniaponiku

XXX.XXX.51.53
Mám dobré ustájení, ale situace poslední doby mě donutili přemýšlet, jestli koně nepremistit.
Mám koně 40 km od baráku a teď jsem byla v situaci, kdy jsem za ním musela kvůli veterinarnimu ošetření jezdit po práci každý den. A dospěla jsem k závěru, že je to fakt daleko a jestli by nebylo lepší zkusit sondovat něco blíž
1) na cestě za koněm strávím i autem skoro hodinu půl tam i zpět
2) podražilo ustájení a i s naftou se dostávám s náklady na koně celkem vysoko
3) plánujeme rodinu a nedokážu si představit ještě tolik času trávit na cestě s prckem...i kdyby měl kůň stát a já se tam měla otočit aspoň na kukacku.
Především matky - byl by tohle pro vás relevatni důvod ke změně, být dobrého, ustájení? Já si to pořád nějak neumím srovnat, vím, že dobrých stáji je málo, ale zas když si představím kombinaci děti vs. kolik měsíčně do.kone strcim vs. četnost návštěv při takové dálce, tak mi z toho vychází, že snad ani nemá pak toho koně smysl mít (i když bych ho stejně nedala:D)...cas je neskutečně cenná komodita a samozřejmě welfare koně nadevse, ale kdyz si vezmu ty tisíce, co do koně vrátím a vidět ho jednou týdně když se postesti...nebo.to nedává smysl co říkám? Mám být vděčná za to, co mám?
Samozřejmě se nikam hned nehrnu, zatím spíš jen sonduji a malují terén, kdyby se někde vyskytlo něco obstojneho...
Potřebovala jsem se svěřit, děkuji, tohle moje nekoňařské okolí nepochopí:D
Uživatel s deaktivovaným účtem

40 km je už opravdu hodně. Měla jsem koně 20 km daleko a (ač bez dětí) bylo to pro mě taky hrozně z ruky. O cenách PHM nyní nemluvě, to se sakra prodraží. Ale, jak píšete, daleko nejdražší je ten čas na cestě. Pokoukala bych po něčem blíž. Já mám teď koně v ustájení ve vsi, kde zároveň bydlím a je to prostě neskutečná úleva. Zejména, když kůň potřebuje ošetřovat apod.
GinaH.

XXX.XXX.91.1
20 km, když se dá jet část po dálnici nebo po rychlejší silnici, 15 km prdelkami
Prostě tak aby cesta vyšla max na 15 minut i s cestou z domu do auta. Měla jsem stáj i dál, ale to pak nešlo jezdit tam denně. Když si nasčítáte kolik projezdíte (kór když bude benzín za 50 Kč) a kolik ztratíte času ... Naštěstí v mém okolí jsou koně v každé vesnici, takže s hledáním ustájení až takový problém není.
Tema tu bylo nedavno, zkuste pohledat. Ja nemam kone, jen chodim jezdit, a strop je pro me pul hodiny. Jezdeni i s cestou mam za 3 hodiny, coz slo delat vicekrat tydne i s ditetem po sestinedeli (dite bylo vzdy hlidano doma, ke konim jsem ho nevozila).
Jinak uplne mininko v aute spi, ale nase dite cca od 6 mesicu musime vozit jen v casech jeho spani, jinak place. Tedy kratke cesty do 15 minut zvlada i vzhuru, ale ty delsi ne.
Ahoj,
pro mě s dítětem (i před tím bez něj - kromě koní jsem měla i "jiný život" - ten teď tedy zmizel a je dítě ;-)) je také strop 30 min. dojezdu ke koni (jedna cesta, takže hodina tam i zpět celkem) - pak se , jak je uvedeno v příspěvku výše, můžu vejít i s vyjížďkou nebo tréninkem s koněm do 3 hodin nepřítomnosti doma (kdy dítě hlídá otec) a to je tak optimální "strop" pro dítě i "hlídače". A takto u koně můžu být i 5x (někdy i 6x) týdně. Ty 3 hodiny někdy i jen 2,5 dle "stupně dopravy" nebo jdu na kratší vyjížďku a zbytečně se nevykecávám ve stáji, za den otec ani dítě opravdu hlídáním nestrádají a naopak si to užijí. Kdybych měla dojíždět 3 hodiny jedna cesta celkem (plus ty 2 hodiny na místě s koněm, takže celkem 5 hodin pryč), tak by to bylo opravdu tak 1x max. 2x týdně...
E.