Koupě bazaroveho sedla - jde se nějak pojistit, že mi prodejce poslal to správné?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Topek

9.3.2022 11:30
Topek

XXX.XXX.245.44

Chci přes bazoš koupit sedlo, cena je 14 000. Existuje nějaký fígl, jak se "pojistit", aby prodejce poslal opravdu to nabízené sedlo? Dobírka nic neřeší, nelze balík robalit před zaplacení. A prodejce je z druhého konce republiky...

9.3.2022 12:47
kallisto

XXX.XXX.217.242

Těžko.

Máte-li na sedlo za 14.tis, budete mít i na cestu si to sedlo prohlédnout osobně, pokud jde o to ho vidět.

Pokud jde o zkoušení, pak jedině sepsat smlouvu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2022 12:58

většinou se mi nic obdobného nestalo..i při posílání z ciziny, jednou sedlo nepřišlo, ale ebay peníze vrátil
a teď při koupi těchto bot z Bazoše, platba v půlce února...a boty stále nikde, prodávající komunikuje na emailu, ale stále jen výmluvy, že půjdu na Policii(i když to bude k ničemu) ví, ale stále boty slibuje, dokonce mi i vrátila prý peníze- ale na jiný účet.
vím, že mi to mohlo být jasné, protože jsou levné, ale inzerát to udává- levně...
https://zvirata.bazos.cz/kone-potreby/?hledat=de+niro&rubriky=zvirata&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hledat&kitx=ano

maximálně si můžete ověřit při kliknutí na jméno prodejce, jaké má reference, nebo zapátrat podle jména na internetu, ale také riskuju platbou předem a většinou vše v pořádku. nechat si poslat další fotky, foto čísla sedla, a.t.d.

9.3.2022 13:29

Lze nechat převzít na místě důvěryhodnou osobou (známí, rodinní příslušníci...) a nechat si to pak poslat od nich. Jen pokud by vás podobná varianta samotnou nenapadla.

Topek

10.3.2022 06:40
Topek

XXX.XXX.245.44

Děkuji všem za postřehy. Kdybych si pro něj jela sama, cena se při dnešních cenách benzínu zvedne o 3 tisíce a na cestě strávím přes 8 hodin Bohužel ani známe v té oblasti žádné nemám. Reference prodejce taktéž nemá. Nezbývá než to risknout, vzít sedlo na dobírku a doufat. Na internetu jsem našla tip, že mám ihned po zaplacení před svědky rozbalit a pokud bude něco v nepořádku, ihned kontaktovat policii, která může výplatu dobírky pozastavit. Tak třeba se to bude hodit i někomu dalšímu.

10.3.2022 07:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

Topek napsal(a):
Děkuji všem za postřehy. Kdybych si pro něj jela sama, cena se při dnešních cenách benzínu zvedne o 3 tisíce a na cestě strávím přes 8 hodin Bohužel ani známe v té oblasti žádné nemám. Reference prodejce taktéž nemá. Nezbývá než to risknout, vzít sedlo na dobírku a doufat. Na internetu jsem našla tip, že mám ihned po zaplacení před svědky rozbalit a pokud bude něco v nepořádku, ihned kontaktovat policii, která může výplatu dobírky pozastavit. Tak třeba se to bude hodit i někomu dalšímu.

Podívejte se, jestli prodává i další věci a jestli prodává i jinde. Taky koukněte, na cenu ostatních prodávaných věcí. A třeba na Sbazar.cz je napsané i jak dlouho tam je.
Dívám se na to u dražších věcí, jestli by prodejci stálo za to, přijít o příjem z prodeje dalších věcí, při problémech a zablokování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík