Zoelestrange

XXX.XXX.88.52
Krásný večer přeji.
Cca za půl až jeden rok bych si chtěla pořídit koníka. Mít koně doma u nás nepřipadá v úvahu, tak už teď trochu procházím různá ustájení v Praze a okolí. Tak mě napadlo napsat i sem. Budu moc ráda, když se podělíte, pokud máte koníka utajeného v praze, nebo hodinku a kousek od Prahy a jak jste tam spokojeni.
Popřípadě kolik tam stojí ustájení, jestli tam je osvícená hala/jízdárna, příjemný kolektiv a tak podobně
Předem moc děkuji za odpověďi <33
Koukam zatim nikdo neodpovedel. Praha je dost velka, chtelo by to specifikovat smer... Kdyz budes bydlet/pracovat na Cernem Moste, nema moc smysl doporucovat neco smerem na berounsko... Ony ty prejezdy Prahou ve spicce... Nebo to jeste nevis, a zabydlis se podle toho kde ti kdo doporuci? Mozna by nebylo spatne dodat jestli western, anglie... pozadavek na vybehy/tereny na jezdeni... Neco jineho doporuci striktni drezurak, lesni kochac nebo westernak...
Zoelestrange

XXX.XXX.88.52
Bella04
napsal(a):
Koukam zatim nikdo neodpovedel. Praha je dost velka, chtelo by to specifikovat smer... Kdyz budes bydlet/pracovat na Cernem Moste, nema moc smysl doporucovat neco smerem na berounsko... Ony ty prejezdy Prahou ve spicce... Nebo to jeste nevis, a zabydlis se podle toho kde ti kdo doporuci? Mozna by nebylo spatne dodat jestli western, anglie... pozadavek na vybehy/tereny na jezdeni... Neco jineho doporuci striktni drezurak, lesni kochac nebo westernak...
Ja nic moc nedodala, protože jezdím i Anglii i western a nevím, jaké požadavky bude mít kůň.
Nemám problém zajet kamkoliv po Praze, takže jsem si říkala, že to uvádět taky nebudu :)
Zajímá mě jednoduše celkově recenze na nějaké ustájení v Praze, abych měla nějaký obrázek
Uživatel s deaktivovaným účtem

V tom případě snadná pomoc - vyhledejte si tady diskuse ke stájím v Praze a okolí, a budete vědět hned, nemusíte na nic čekat. Hodně jich je i z loňska.
Happyhippo

XXX.XXX.27.178
Recenze jsou k ničemu. Musíte se zvednout a dojet si tam a podívat se sama, i kdyby člověk očumoval okolo. Pro každého je schůdné něco jiného a i když si myslí, že má ucelené požadavky a pomyslná nová stáj je splňuje, může se tak jako tak objevit něco, přes co u klienta nepojede vlak (třeba nesympatický ustajovatel, který nebudí důvěru).
Vlastní zkušenost. Zrovna minulý týden jsem se byla podívat ve stáji, na kterou jsem zprostředkovaně slyšela jen chválu - a když jsem celá natěšená dorazila do areálu, nestihla jsem se divit, jak málo za 7 000 lidem stačí (vypuštění koně na "pastvinu" bez přístřešku, bez bránování bobků, bez dozoru kamer, pozemek úplně mimo statek, kde denně projde x cizích lidí a provozovatel se přijde podívat dvakrát denně, jestli koně mají všechny 4 nohy, příkrm je něco, co koně nepotřebují) ...Praha nePraha, top péče je za mně úplně někde jinde (a to vypouštím zázemí, zpevněné plochy atd., mluvím čistě o tom, co lze dělat i ve spartánských podmínkách a na co provozovatel prdí a co dělat lze, vykopnout koně na pozemek a občas mu tam dovézt balík umí každý jouda).
Ono se na to prostě takhle odpovědět ani nedá - záleží na požadavcích (pastevko, box), jaké chcete zázemí (jízdárna, kruhovka, hala?), jestli záleží na terénu, jaké jsou cenové požadavky, jestli máte zájem o nějaké nadstandardní služby, co výběhy (hromadné, zvlášť, celodenní, půldenní, atd)... A i ta vzdálenost - je myšlena hodina od centra autem, MHD? Nebo z nějakého konce Prahy? Pak vám může někdo něco doporučit konkrétně.
Stájí je okolo Prahy ohromné množství, péče je vesměs tak nějak podobná - 90 % stájí nabízí takový ten standard, co nenadchne neurazí, a záleží pak na tom, co hledáte právě skrz zázemí, výběhů a ceny - tam jsou ty rozdíly.