Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Natalli

16.3.2022 10:23
Natalli

XXX.XXX.1.29

Ahoj, zažili jste někdo?
Mám mladého koně, letos šestiletý, který je celý život zvyklý na 24/7. Bohužel naše pastevní ustájení končí s ustájením cizích koní a jediné ok ustájení v dostupné vzdálenosti je boxové....jiné pastevní bohužel až 30 km daleko. A já teď nevím, co dělat. Těch 30 km je opravdu daleko, tak zvažuji ten box, ale - zvykne si ten kůň? Nebude se trápit? Když si představím 8 hodin venku a 16 hodin na boxe (!!!!), tak je mi z toho smutno....jake máte zkušenosti vy?

16.3.2022 11:35
koně

XXX.XXX.174.63

Pokud bude box dost velký,bude v něm nastláno a hodně sena ,neviděla bych problém. Z něj uvidí na kolegy kolem sebe.
Předpokládám,že vy za ním chodíte .Nebo budete chodit častěji.Se šestiletým už se dá pracovat dobře. Tak bude pohybován i jinak,než jen na výběhu.
Myslím,že se přizpůsobí,je ještě mladý.

16.3.2022 11:45
Bella04

XXX.XXX.96.140

Byla jsem ve stejne situaci, kun 6 let, 24/7. Cekala jsem problemy. Nenastaly. Prizpusobil se. Ale zalezi to na jedinci, jak je citlivy. Co nebude vadit jednomu, druhemu ano.

16.3.2022 12:09
Arbora

XXX.XXX.149.42

Mne tiež bolo smutno, keby kôň chodil von iba na chvíľu. A asi by mi stálo za to dopriať mu ten komfort, aj keď by pre mňa znamenalo príliš veľká vzdialenosť na dochádzanie.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2022 13:40

Ještě bych být vámi zkusila oslovit soukromníky v okolí, zda by vám někdo neustájil toho jednoho koníka u sebe. Třeba by někdo ocenil parťáka ke svému, a výpomoc v době, kdy chce jet na dovču nebo má nemocné děti... Na nějakých koňáckých místních skupinách by mohla být šance. Samozřejmě pokud bude některé z těch ustájení vyhovovat vašim standardům....

16.3.2022 14:01
canka

XXX.XXX.249.200

Já měla kdysi kobylku v režimu na noc box,přes den výběh(vždy cca 10 hodin venku) a nebyla šťastná Někteří koně se při zahánění domů vysloveně těšili,moje kobuše se šourala jako poslední...takže pro nás byla jasná volba 24/7 a mám maximálně spokojeného koňa...je to drbna po paničce,co musí všechno vidět a slyšet

16.3.2022 16:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

Má kobyla box rozkopala. Rozhodla se, že bude raději s koňmi v hnusném počasí, než v teple ve stáji. Na stará kolena se stala závislá na koních.

16.3.2022 16:03
etnies86

XXX.XXX.245.26

kolik km to máte teď? těch 30km mi přijde ještě ok na to, že ho nebudete ,,trápit,, v boxe. pokud by to bylo ve městě bez dojíždění nebo, asi by u mě zvítězila moje pohodlnost a zkusila bych to. aspoň těch 8 hodin na pastvě i když je to pořád málo, někde nemají ani to :(

16.3.2022 20:31

Natalli napsal(a):
Ahoj, zažili jste někdo?
Mám mladého koně, letos šestiletý, který je celý život zvyklý na 24/7. Bohužel naše pastevní ustájení končí s ustájením cizích koní a jediné ok ustájení v dostupné vzdálenosti je boxové....jiné pastevní bohužel až 30 km daleko. A já teď nevím, co dělat. Těch 30 km je opravdu daleko, tak zvažuji ten box, ale - zvykne si ten kůň? Nebude se trápit? Když si představím 8 hodin venku a 16 hodin na boxe (!!!!), tak je mi z toho smutno....jake máte zkušenosti vy?

....kůň si zvykne, ale zvykat ho to budete muset i naučit...odchod od stáda z výběhu, pobyt v boxe bez koní okolo a.t.d.
30km daleko není, ale já jezdím autem (když mi nikdo nepřekáží dám to i za 15 minut- cesta k vetovi, když měl pes bolavou nohu, jela jsem rychle jako sanitka )

Přidejte reakci

Přidat smajlík