Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gummym

19.3.2022 14:19
Gummym

XXX.XXX.132.49

Ahoj, proč mají někteří koně na ohlavce ve výběhu nebo boxu červenou stužku nebo provázek?
Předpokládám že to nebude mít stejný význam jako červená stuha v ocase.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2022 20:45

kallisto napsal(a):
Nejspis kopavy kun.

Zadavatel(ka) se ale ptá jinak. A přiznám se, že odpověď neznám.

19.3.2022 20:50
Bella04

XXX.XXX.96.140

Napada me ochrana pred urknutim? V Polsku na vesnici jsem videla hribe s cervenou stuzkou kolem krku, a tohle mi bylo receno jako duvod.

19.3.2022 21:04
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Nejlepší je zeptat se přímo v té stájí.
Může to být klidně jen proto, aby se ohlávka při ztrátě lépe hledala v trávě. a ostatní to pak už jen převzali. Ale obecně je červená pentle ochranný talisman. Stejně jako červený střapec z vlny je ochrana před zlem. Jen to jaksi zlidovělo a u tažáků je to součást postroje prostě daná a ten původní význam už ani není vnímán.
Svět je dnes hodně pestrý... (a různí ezoterici jsou v něm velmi činní)

20.3.2022 08:57

kallisto napsal(a):
Nejspis kopavy kun.

Ale vlastně, proč ne kopavý kůň? Já to znám jenom v písemné podobě. Že se na box napsalo - pozor kope, pozor kouše. Ale to bylo v dobách, kdy koně do výběhů nechodili.

20.3.2022 09:44
kallisto

XXX.XXX.132.52

Tak ještě jinak. Ja mivala na ohlavce taky provazek, do kterého zacvaknu voditko. Jednoduse kdyz se kun u uvazu trhne, povoli provázek a neznici se ohlavka.

Neni to tedy jen proste kus spagatku?

20.3.2022 10:06

kallisto napsal(a):
Tak ještě jinak. Ja mivala na ohlavce taky provazek, do kterého zacvaknu voditko. Jednoduse kdyz se kun u uvazu trhne, povoli provázek a neznici se ohlavka.

Neni to tedy jen proste kus spagatku?

I to může být. Ale pořád to neřeší otázku, proč je červený provázek i na boxe. Třeba nám to zadavatel(ka) ještě napíše.

20.3.2022 11:05
Arbora

XXX.XXX.80.27

Tiež tipujem, že proti urieknutiu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík