Terule123

XXX.XXX.60.230
Dobrý den, jezdím jednoho koníka asi půl roku a měla jsem jo i v pronajmu dříve ,ale teď se u něho projevilo kousani dříve byl strašný mazel, ale teď jak mile se přiblížil k hlavě tak se snaží kousnout a to ne jen mě ,ale všechny. Byla bych rada za nějaký rady, tipy jak si u koníka vybudovat respekt.
Kdyby chtěl někdo vědět více můžete napsat na messenger Tereza Jeskova.
Příkladem video jak se choval dříve, kdy zamnou i přišel bez kousani, bohužel video jak je teď nemám ale mužů udělat
Uživatel s deaktivovaným účtem

Udělejte video. Sice z něj nejspíš nic nevykoukáme, ale jsem zvědavá
Nemusí kousat jen z nedostatku "respektu". Může kousat, protože ho něco trápí. Buď na lidech okolo (způsob práce, nepadnoucí cajky, změna režimu...) nebo jeho samotného (zuby, vředy, změna stáda...).
Hledejte příčinu jeho chování a teprve, až vyřešíte nebo vyloučíte všechny objektivní možnosti, zaměřte se na odbourání zlozvyku jako takového.

Terule123
napsal(a):
Dobrý den, jezdím jednoho koníka asi půl roku a měla jsem jo i v pronajmu dříve ,ale teď se u něho projevilo kousani dříve byl strašný mazel, ale teď jak mile se přiblížil k hlavě tak se snaží kousnout a to ne jen mě ,ale všechny. Byla bych rada za nějaký rady, tipy jak si u koníka vybudovat respekt.
Kdyby chtěl někdo vědět více můžete napsat na messenger Tereza Jeskova.
Příkladem video jak se choval dříve, kdy zamnou i přišel bez kousani, bohužel video jak je teď nemám ale mužů udělat
Kůň, který kouše, dává najevo velkou nespokojenost. To není otázka respektu. Nevíme nic o tom, jak jezdíte, vy i ti ostatní. Třeba špatně a koni to vadí. Nebo ho něco bolí (záda, nohy...). Nebo nesedí cajky. Na dálku těžko říct.

napsal(a):
Udělejte video. Sice z něj nejspíš nic nevykoukáme, ale jsem zvědavá
Nemusí kousat jen z nedostatku "respektu". Může kousat, protože ho něco trápí. Buď na lidech okolo (způsob práce, nepadnoucí cajky, změna režimu...) nebo jeho samotného (zuby, vředy, změna stáda...).
Hledejte příčinu jeho chování a teprve, až vyřešíte nebo vyloučíte všechny objektivní možnosti, zaměřte se na odbourání zlozvyku jako takového.
Psaly jsme nastejno.

...nebo taky přestat pamlskovat...nedostane-došlo, tak si kousne...možná jste si blbě koně naučila...začal kousat(domáhat se pamlsku)...dostal pamlsek na usmířenou...chování teď opakuje, v domnění, že dostane pamlsek.

napsal(a):
...nebo taky přestat pamlskovat...nedostane-došlo, tak si kousne...možná jste si blbě koně naučila...začal kousat(domáhat se pamlsku)...dostal pamlsek na usmířenou...chování teď opakuje, v domnění, že dostane pamlsek.
I to může být. Proto koně z ruky nekrmím.

napsal(a):
I to může být. Proto koně z ruky nekrmím.
hele jako že vůbec nikdy? za opravdu odměnu?
napsal(a):
Jako úplný elév jsem si zakoupila krabici cukru a svého prvního přiděleného koníka krmila při čištění. Když už sežral půl krabice cukru, usoudila jsem, že to stačí. Kůň měl jiný názor. Hnusně mě kousnul, asi aby se připomněl.
Takže ano, kůň klidně může být úplně v pohodě, ale došel cukr.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Moje názory Vám nevoní, tak si to asi ani nepřečtete, ale ano, vůbec nikdy, za odměnu už vůbec ne. Výjimka je zima, kdy dostávají vitaminové kostky, a vždy se těším, zas bude jaro. Když náhodou něco, dám na zem.

nesypou se ze mě odměny, ale jsou situace, kdy dám a klidně z ruky.....kobyla musí být ale narovnaná(krk a hlavu v prodloužení páteře) a čekat, to máme domluvené, řeknu jí u toho souhlasné, yes...(yes jako dobře a jako papej)
...ze země, která je cítit nebo je tam-byl bobek si neveme, třeba spadlá mrkev ve výběhu, hozená mrkev do výběhu-tam, kde to mají pošlapané...když zpatlá seno nedožere ho...
kostičku cukru tak jednou za 14 dní a po sesednutí po ježdění...

napsal(a):
Ne. Pamlsky házím na zem, do sena nebo do žlabu. Kamarádka taky ne. Má stáj u domu, běžně se tam pohybují její i cizí děti a nechce, aby si koně navykli žrát z ruky. Pak by mohli chňapnou i po jabku, které okusuje člověk a malér je na světě.