Jde koni vytvořit odznak na hlavě - pouze odlehcené téma

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2022 09:15
turistkaa

XXX.XXX.245.108

Vzhledem k tomu, ze jsem si vždycky přála koně s lysinkou a pámbu mi nadělil bezodznakatého hnědáka, tak jsem z legrace prohlásila, že mu tam tu lysinu dobarvím V noci jsem nemohla spát, tak mi to začalo vrtat hlavou, jestli by něco takového vůbec šlo a jak - peroxid, amoniak? Barva na vlasy. Prosím neberte můj dotaz jinak než jako zvědavost, zcela jistě to NEBUDU praktikovat

26.3.2022 10:34
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Spíš přechodné nezávadné barvy, kterými se dá na koně kreslit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.3.2022 12:39

turistkaa napsal(a):
Vzhledem k tomu, ze jsem si vždycky přála koně s lysinkou a pámbu mi nadělil bezodznakatého hnědáka, tak jsem z legrace prohlásila, že mu tam tu lysinu dobarvím V noci jsem nemohla spát, tak mi to začalo vrtat hlavou, jestli by něco takového vůbec šlo a jak - peroxid, amoniak? Barva na vlasy. Prosím neberte můj dotaz jinak než jako zvědavost, zcela jistě to NEBUDU praktikovat

Bílé chlupy často vyrostou na místě zranění - otlak od sedla, dříve blistrování. Ale kvůli tomu mu asi nebudete vyrábět díru do hlavy. Jako peroxid teoreticky ano, ale musí se opakovat. Jinak budou odrosty.

26.3.2022 12:55
turistkaa

XXX.XXX.245.108

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bílé chlupy často vyrostou na místě zranění - otlak od sedla, dříve blistrování. Ale kvůli tomu mu asi nebudete vyrábět díru do hlavy. Jako peroxid teoreticky ano, ale musí se opakovat. Jinak budou odrosty.

Tak odrosty by se samozřejmě dobarvovaly😆
S těmi otlaky si nejsem jistá, přeci jen je tam v podstatě jen kůže, kdežto pod sedlem je maso. Ale to jen hádám😉 Plus teda jak píšete, to fakt nevím, jak bych to otlačovala
Tak mě napadá, že je zvláštní, že po pálení mají chlupy de facto stejnou barvu, kdežto otlaky bělají🤔 Takže kout železo, dokud je žhavé, taky nepomůže😆
Dotaz: Ty barvy jsou jasné, ale já myslela něco trvanlivého

26.3.2022 13:01
OnlyK

XXX.XXX.168.140

Podle mě by se to dalo stejným způsobem jako se vypalovala koním čísla, co jsem kdy viděla, tak i na tmavém koni začala růst na vypáleném místě bílá srst.

26.3.2022 13:34
turistkaa

XXX.XXX.245.108

OnlyK napsal(a):
Podle mě by se to dalo stejným způsobem jako se vypalovala koním čísla, co jsem kdy viděla, tak i na tmavém koni začala růst na vypáleném místě bílá srst.

Tak mě napadá, že jsou asi různé techniky pálení. Koně, co znám a byli ještě páleni, měli na tom místě chlupy prakticky totožné s barvou srsti, spíš vystupovala jizva. Ale teď jsem si vzpomněla, že jsem znala klusačku dovezenou z Rakouska a ta měla v místě, kam se koně pálili, drobnější čísla, která 'tvořila' bílá srst...

26.3.2022 13:40
lenacia

XXX.XXX.173.255

stačí nově vybílená stáj :D

26.3.2022 14:10
koně

XXX.XXX.174.63

Když se pálí tekutým dusíkem vznikají bílé chlupy.
Pálením železem jen vystouplá jizva
Kdysi v nějakém filmu mi připadalo,že v zájmu toho,aby byli koně stejně odznakoví ,je natřeli bílou barvou.Chlupy na lysinách měli v místech dokreslení výrazně slepené.Ovšem co to bylo za druh barvy,netuším.

26.3.2022 14:28
turistkaa

XXX.XXX.59.204

koně napsal(a):
Když se pálí tekutým dusíkem vznikají bílé chlupy.
Pálením železem jen vystouplá jizva
Kdysi v nějakém filmu mi připadalo,že v zájmu toho,aby byli koně stejně odznakoví ,je natřeli bílou barvou.Chlupy na lysinách měli v místech dokreslení výrazně slepené.Ovšem co to bylo za druh barvy,netuším.

A jo vlastně, máte recht🌟 Tak já jdu shánět tekutý dusík, snad to není není nezákonné a nebude u mě o půlnoci zvonit FBI

26.3.2022 15:16

turistkaa napsal(a):
Tak mě napadá, že jsou asi různé techniky pálení. Koně, co znám a byli ještě páleni, měli na tom místě chlupy prakticky totožné s barvou srsti, spíš vystupovala jizva. Ale teď jsem si vzpomněla, že jsem znala klusačku dovezenou z Rakouska a ta měla v místě, kam se koně pálili, drobnější čísla, která 'tvořila' bílá srst...

Já znám taky jenom koně, kde po pálení změna srsti nenastala. Vidíte, nad tím jsem nikdy nedumala. Jestli je rozdílná technika. Ale taky mě napadl tekutý dusík.

26.3.2022 19:57
koně

XXX.XXX.174.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já znám taky jenom koně, kde po pálení změna srsti nenastala. Vidíte, nad tím jsem nikdy nedumala. Jestli je rozdílná technika. Ale taky mě napadl tekutý dusík.

Dřív se pálilo jen železem.Pak najednou se ,asi ochráncům,začalo zdát,že je to ošklivé.
Tak nastalo období tekutého dusíku.To mi přijde ,jako značení ,zcela o ničem.A rány po železe byly zhojeny podstatně lépe a de fakto hned,na rozdíl od těch dusíkových.Když se komisaři nedařilo.
Tetování do huby se u nás hromadně nezavedlo .Tak najeli čipování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík