Ahoj, máte prosím někdo zkušenost? Můj SN má z většiny roku, ale ne pořád, nějaký trávicí problém. Při vyprazdňování vždy nejprve vyteče voda, pak teprve standardní bobek. Je jedno, jestli je na trávě, nebo seně. Nelze mluvit o průjmu. Rozbory bez nálezu, vet nic neodhalil. Pro a prebiotika, křemelina atd. nic nezabírá. Zuby zkontrolovány. Forma dobrá, nehubne, srst pěkná.. nevypadá, že by jinak nějak strádal. Kromě toho, že má pořád zlité nohy, to není jinde znát. Už nějak nevím, co s tím.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kotwasser - už i u nás se prodávají doplňky na tuhle divnost, rady, které zabraly různým lidem, můžete pod tímhle heslem najít i v různých fejsbůkových skupinách
Já jsem se s tím osobně nesetkala
https://www.equichannel.cz/kotwasser-jeden-symptom-mnoho-pricin

máme zkušenosti:
někdy může pomoci odčervení ( mám pocit, že se vždy "probouzí- líhnou" zakuklené larvy a tím to začne)
dávala jsem živé kvasinky Yea sacc (bohužel zdroj z Anglie, ta je v brexitu), psillyum když mám podezření na zapískování-taky někdy pomohlo.
dát do krmení řepné řízky
a momentálně pomohlo ubrat objem (hrubé seno), k mé hrůze, ale koně toho už optravdu tolik nesežerou nebo se mi kobyla zes*la z jednodruhového jílkového sena(moc cukrů asi) , poník ze stáje se i přichvátil...
musí se to prostě vychytat a koumat, čím by to sakra mohlo být...

Pivovarské kvasnice = probiotika a psyllium = prebiotika. To je levnější varianta, samozřejmě můžete koupit jeden z mnoha doplňků na trávení, zkuste prohledat heslo kottwasser na Facebooku. Ale začala bych tím prvním, třeba se koník spraví hned. Před odčervením dejte udělat koprologii, at víte na co odčervovat.

bead: to psyllium kupte tady...prodávají po kilovkách, a za cenu 200g z lékárny nebo jiného obchodu...
https://4fitness.cz/psyllium-vlaknina/
týden dávat 20g suchého - nabobtnat (zalít vodou ) a smíchat s ostatním krmením....já to dávala suché do řepných řízků ..
pak jsem toho dávala už méně než jsem to vykrmila, koupila jsem 2kg.

20g psyllia je spíš na chuť, mně vet poradila 100g na 600 kg koně. Samozřejmě ne pořád, ale pokud řešíte problém, je na místě zasáhnout. SAMOZŘEJMĚ NECHAT NABOBTNAT A KRMIT TU KAŠIČKU.
A přidala bych i ty probiotika.