Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2022 19:06
Pashmenna

XXX.XXX.149.15

Dobrý den, potřebovala bych poradit nebo spíše uklidnit. Poprvé jsem nechala vykastrovat hřebce minihorse. V pondělí byl kastrován a dneska se mu udělal otok. Vet říkal týden být na úvaze a chodit, klusat na lonži. Jak často s ním chodit aby otok splaskl?

30.3.2022 20:11
Arbora

XXX.XXX.172.188

To sú všetko informácie, ktoré vám mal poskytnúť veterinár, ale keď vidím, že si ani nedal prácu s tým, aby oholil okolie operačnej rany...

Neklusala by som s ním, krok stačí, chodili sme aj 2-3x denne po 20-30 minút. Zdá sa mi ale, že je to zašívané, vtedy často normálne chodia kone po operácii normálne do výbehu a pohybujú sa podľa potreby.

30.3.2022 20:57
Pashmenna

XXX.XXX.192.68

Zašívané to není.

30.3.2022 21:08
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Arbora napsal(a):
To sú všetko informácie, ktoré vám mal poskytnúť veterinár, ale keď vidím, že si ani nedal prácu s tým, aby oholil okolie operačnej rany...

Neklusala by som s ním, krok stačí, chodili sme aj 2-3x denne po 20-30 minút. Zdá sa mi ale, že je to zašívané, vtedy často normálne chodia kone po operácii normálne do výbehu a pohybujú sa podľa potreby.

(někteří veterináři mají jen jednu výšku holení a nechce se jim tím dělat větší plocha, protože jsou zvířata co se rozdrbou už jen z toho oholení na moc krátko, věří že to vlastně preventivně neoholí proti rozdrbání)

30.3.2022 22:22
koně

XXX.XXX.174.63

Pashmenna napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit nebo spíše uklidnit. Poprvé jsem nechala vykastrovat hřebce minihorse. V pondělí byl kastrován a dneska se mu udělal otok. Vet říkal týden být na úvaze a chodit, klusat na lonži. Jak často s ním chodit aby otok splaskl?

Já bych ho vodila klidně třikrát denně ,nebo jak máte čas, normálně na vycházky
Jestli byl dělaný uzavřenou metodou ,bude brzy v pořádku a může normálně chodit do výběhu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.3.2022 09:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když jsme před lety kastovali, tak vet říkal procházky aspoň 3x denně, chodili jsme na cca 30 min

Přidejte reakci

Přidat smajlík