Sandrik

XXX.XXX.228.90
Ahojte. Chcela by som radu, ako zbaviť koníka blata na hrive a chvoste(obalený vlas čiernou zemou) . Ani keď prší sa to neumyje, ani keď som ho šampónom okúpala. Aký šampón, kondicionér by ste použili? Koník má bielu hrivu. Obávam sa, že to už nezmizne. Cez zimu, keď nasnežilo sa mu to vždy zmylo a mal bielu lesklú hrivu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Používám klasický černý dvousložkový(musí se roztřepat) rozčesávač pro lidi GLISS, kobyla voní, stáj voní...rozčesat to jde po postříkání a promnutí nádherně (hříva ,ocas) a mám i ten pocit, že to bláto se drží méně. Já měla spíš problém v zimě z ocasu odmočit kaštany, s dekou si ho kobyla špiní, málo ho zvedá...no jo kýbl s teplou (aspoň vlažnou) vodou a hezky podržet u prdelky...jen při mrazech to nelze, to by měla rampouch.
Sandrik

XXX.XXX.226.23
Len ja nemám problém s blatom na hrive,ale s tým, že má koník zafarbenú hrivu do hneda z toho, že mal veľa krát obalené vlasy blatom. Budem musieť asi fakt vyskúšať tú teplú vodu a šampón pre biele kone.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sandrik
napsal(a):
Len ja nemám problém s blatom na hrive,ale s tým, že má koník zafarbenú hrivu do hneda z toho, že mal veľa krát obalené vlasy blatom. Budem musieť asi fakt vyskúšať tú teplú vodu a šampón pre biele kone.
Vymydlit šamponem pro bílé koně, jak píšete. Ale počkala bych na hezčí počasí.
Škoda že jste nedala fotky. Taky mám bílohříváka poníka - válení v blátě je pro ně radost. Ale prostě jsem si zvykla, že není jako ze žurnálu. Velké hroudy bláta drtím a vydrolím, jinak bych snad do měsíce všechny žíně vytrhala.
Zabarvení hřívy je způsobeno mazem. Jak je přirozeně mastná pokožka, tak se ten maz táhne i po žíních. No a jemné částice prachu se spojí s mazem a udělá to takový film který nejde dolů kartáčem. Pokud chci mít překrásné zvíře na výstavu, musím ho vykoupat s nějakým šamponem.
Ale pozor na časté šamponování. To se snadno dostanete do zakleté spirály. Odmaštěná žíně je vyschlá a hrubší - do té hrubší struktury potom špína zaleze hlouběji... Já šamponuji tak 3 x za léto. A po proschnutí přejedu žíně v protisměru bílou křídou (aby se právě do struktury dostala bílá a chvíli déle to vydrželo, než se tam zase nabalí prach z hlíny). Ocas umývám častěji. Kromě zimy klidně i jednou za týden (pokud fakt nemrzne, jen s mokrým ocasem se nenachladí).
A nejdůležitější mi u zvířat při práci se šamponem přijde ředění před použitím. A hlavní je důkladné opláchnutí. Jinak riskujete rozdrbání a to fakt na kráse nepřidá - to je lepší stav "přírodně šedá či žlutá".
Martina40

XXX.XXX.247.250
Dobré ráno,
co tohle? Nepomohlo by?
https://www.profikosmetika.cz/poradna?slovo=vyb%C4%9Blit