Jak naučit koně překroky

Holštýnský teplokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Eli123456789010

6.4.2022 13:56
Eli123456789010

XXX.XXX.245.113

Dobrý deň,
Chcela by som sa opýtať ako robiť s koňom prekroky. Potrebovala by som konkrétne vedieť ktorú holeň kam dať, presné položenie rúk a presný postup… Ďakujem veľmi pekne

6.4.2022 14:05
kallisto

XXX.XXX.217.242

https://equichannel.cz/clanky/clanky2/jezdime-do-stran-ii-dovnitr-plec dovnitř plec umíte?

Jinak googlete travers, renvers, shoulder in.

Základ stranové práce ustupování na holeň umíte?

Eli123456789010

6.4.2022 14:09
Eli123456789010

XXX.XXX.252.160

Áno, vieme.ďakujem

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.4.2022 21:41

překrok do strany a rovně-ustoupení na holeň je jednoduchý, pokud koník ví, co kde jaké přiložení holeně znamená a jak se má chovat.
Vnitřní holeň otáčí zadek , kůň ustupuje proti směru ohnutí.(obrat okolo předku)
Vnější holeň otáčí předek, kůň ustupuje do směru ohnutí. (obrat okolo zadku)
takže když jedete podél dlouhé stěny jízdárny na pravou ruku, na krátké stěně odbočíte na střed- kůň je sestavený do obratu, narovnáte koně a odtud pokračujete rovně a do strany(k levé dlouhé stěně) v tom sestavení- může být mírně přistavený , já dávám trochu víc váhy do levého třmenu, koni to napoví, co po něm chcete...není to ale se vyklonit, máte víc přiloženou pravou nohu na podbřišníku- lepši je lehce ťuknout než furt tlačit, levou hlídáte za a trochu naznačíte váhou , že tudy vede cesta.... (já dávám váhu do směru pohybu, je na to víc názorů...) otěže...levá přiložená ke krku- možno trochu naznačit směr , pravá drobet přistavuje, ale nemusí, uděláte pár kroků do boku a zase můžete rovně, trochu do boku a rovně nebo prostě do boku, ale v malém úhlu, prostě jako by jste jela diagonálu, ale rovnoběžně s dlouhou stěnou, ke které se přibližujete.
Je ale nejvýš nutné, aby koní uměl základ, jak se má chovat, když mu dáte holeň. a otěžena omezíte plece.
Samozřejmě, když koník naznačí pohyb, pomůcky zjemní a koně pochválíte...
překrok zkuste čelem ke stěně...

7.4.2022 07:29

šmarjá verun, vy jste mi dala, já měla za to, že v celém tom odstavci popisujete překrok, a pořád jsem nemohla najít, kde toho koně přestavíte

Já dělám překrok z traverzu. Prostě jedu po stěně záď dovnitř a vyvedu koně od stěny na diagonálu - traverzálu. Teda "dělám".... No, pokouším se.

Mám různá cvičení ve stylu travers-traverzála-ustupování na holeň-dovnitř plec (vlastně projedu cvik od stěny ke stěně ve stranových chodech v jednom ohnutí), to je makačka na naše mozky, to odjedu na každé stěně jednou a máme odmakáno

Přidejte reakci

Přidat smajlík