Nízká ruka x martingal

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

An.Ma

10.4.2022 22:48
An.Ma

XXX.XXX.212.16

Ahoj. Při správném postavení rukou mi na otěži kůň nechce moc spolupracovat, ve smyslu, že místo aby hlavu snížil, tak jde nahoru ( A 1/1 s dostihovou minulostí, jestli to může souviset.. ). Při nízké ruce super. Je v tomhle případě na místě dát martingal, aby mu ta otěž šla pořád níž ? Pročetla jsem tu spoustu vláken, vesměs se dozvěděla, že je martingal "zbytečný cajk pro nejezdce", ale zrovna tady mi přijde vhodný.. Díky.

11.4.2022 08:23
Arbora

XXX.XXX.149.42

Skontrolujte zuby a uzdenie.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.4.2022 08:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

Může být vhodný. Někteří koně jsou citlivější na koutky, a při vyšší ruce se brání, naopak za pomoci martingalu (správně nastaveného), tedy při stálém působení otěže na dásně/čelist, mohou být spokojenější.

S dostihovou minulostí to nemá co dělat, má to co dělat se současnou přiježděností. Pokud se divíte u dostiháka, který nebyl redrezurován, že na ruku reaguje jinak, než jízdárensky přiježděný kůň, potom doporučuji trenéra a dostiháka podrobit redrezuře, aby věděl, jak má na kterou pomůcku správně reagovat. Je možné, že se působení brání, protože prostě neví, nikdo ho nenaučil, jak má s takovou pomůckou pracovat.

Pochopitelně pomocná otěž vám koně nepřijezdí, to je jasné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík