Skokové x drezůrní sedlo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

I

11.4.2022 14:36
I

XXX.XXX.9.195

Dobrý den, jsem tu kvůli skákání
Tedy se skokovým či drezůrnim sedlem, ano chápu rozdíl ale nemáte nějaké postřehy, jiné články, videa na porovnání a tak prosím? Předem díky ;)

11.4.2022 15:50
koně

XXX.XXX.174.63

Jaké jiné postřehy ?
A co chcete porovnávat? Sed? Působení na hřbet? Možnosti jezdce?
Bráno pro sport ,nemyslím teď hobby rádoby Z mínus někde na louce za vsí ,které můžete absolvovat klidně na padu .Parkúr a drezúrní úloha se dost liší .
Proto jezdci postupně přišli na to,jak koni ve skoku pomoci,ulehčit apod. aby mohl s minimálním omezením co nejvýš .
A jak v drezúrním odvětví být co nejvíc v kontaktu, a v koni.Což je pro zdar jízdy důležité.
Porovnáte a pochopíte nejlépe osobním zkoušením .
Postavte si překážky ,na koně dejte drezúrku s dlouhou bočnicí,prodlužte třmeny a zasedněte.
Nad skokem budete muset s těžištěm,vahou a nohama pracovat úplně jinak.Než když na si skokovém sedle s opěrkami a kratší bočnicí dopředu, třmeny pokrátíte a na stejný skok najedete.
Laicky řečeno

I

11.4.2022 15:54
I

XXX.XXX.9.195

Děkuju, nějak o tohle mi šlo, nebráním se i jiným názorům🙏

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.4.2022 19:52

Já se třeba v drezurce cítím bezpečněji a to i na vyjížďce do terenu. Nějaký prudší úskok do strany mě z drezurky nezvyklá.

11.4.2022 20:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já se třeba v drezurce cítím bezpečněji a to i na vyjížďce do terenu. Nějaký prudší úskok do strany mě z drezurky nezvyklá.

Automatická oprava? Mělo by být - nezviklá.

11.4.2022 22:08

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Automatická oprava? Mělo by být - nezviklá.

...že já nevymyslím jiné slovo...ale s tvrdým je to slovo hezčí, jasně že vidět, viset , vinout, viklat....nojo, nějaké starší informace musím vypouštět, tuhle jsme měli v práci školení na mozkový jogging , školitelka psala oběma rukama najednou jméno a tou jednou zrcadlově a pak obráceně -doslova strašidelné....

Přidejte reakci

Přidat smajlík