Klisna APH- má to cenu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2022 17:40
vivuš

XXX.XXX.63.33

Dobrý den, ráda bych získala názor ostatních. Jedu se podívat na tuhle klisnu painta, ale moc nevím co si myslet o té vadě nohy. Majitelka psala, že byla jako hříbě moc velká, a tím se jí ty nohy ještě v matce trochu zdeformovaly, ale nijak jí to neomezuje. Myslíte, že to může do budoucna problém, a pokud bych si s sebou vzala veta, poznal by na klisně něco, nebo je to sázka do loterie a na nějaké soudy je teď ještě brzo? Díky za každou odpověď.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/149285422/3-leta-kobylka-aph.php?fbclid=IwAR0tlVkP_O5Kgg3AEqWyu5fyZQB9j_CZ8iwpQ6vFaZeQ9KfWzBOnvSz3DsM

16.4.2022 17:45
lenacia

XXX.XXX.142.214

Dneska už i za křivonohý hříbě chtějí 130k?nakašlat

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2022 18:10

Nestejná přední kopyta- špalek na pravé....
Hezká, ale za pár let může být na kloubech tak opotřebovaná, že budete mít 10 letého důchodce, nebo taky ne, ale to nikdo dopředu neví.....
Prodávající by měl doložit rentgeny jak karpů tak spěnek, za ty prachy teda aspoň ...pak se poraďte s ortopedem vetem.

16.4.2022 19:25

vivuš napsal(a):
Dobrý den, ráda bych získala názor ostatních. Jedu se podívat na tuhle klisnu painta, ale moc nevím co si myslet o té vadě nohy. Majitelka psala, že byla jako hříbě moc velká, a tím se jí ty nohy ještě v matce trochu zdeformovaly, ale nijak jí to neomezuje. Myslíte, že to může do budoucna problém, a pokud bych si s sebou vzala veta, poznal by na klisně něco, nebo je to sázka do loterie a na nějaké soudy je teď ještě brzo? Díky za každou odpověď.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/149285422/3-leta-kobylka-aph.php?fbclid=IwAR0tlVkP_O5Kgg3AEqWyu5fyZQB9j_CZ8iwpQ6vFaZeQ9KfWzBOnvSz3DsM

I kdyby se narodila s kontrakturami, tak ve třech letech to má být dávno vyřešené. Nebrat! A když veta, tak ortopeda s RTG.

16.4.2022 19:57
koně

XXX.XXX.174.63

Možná bude nějaký čas na rekre,ale s pravidelnou korekcí ideálně ortopedické podkování .Mě se nelíbí ani jedna přední .
Jak píše Verun,nestejně se nohy opotřebovávají ,a to není nic dobrého do budoucna.
Pokud má mládě deformované nožky z dělohy,jde to postupně opravit hned .Po porodu to většinou rozchodí.Nebo do dlah.Tuhle někdo zanedbal, a nebo to je získaná vada.
Rodit by ale určitě mohla,je přeci flekatá
Cena je hodně přepálená,za chromé hříbě

16.4.2022 20:07

Napište si o více fotek.

16.4.2022 20:31
Slon Indický

XXX.XXX.11.143

Osobně nevidím smysl v tom, kupovat mladého koně se zdravotním problémem.
Kobylka je čerstvě obsednutá, a prodávající si myslí, že bude dobrý vyjížďkový kůň. Takže kupujete jen předpoklady a domněnky ze strany toho, kdo chce koně prodat. K tomu nikdo neví, jak se nohy zachovají při pravidelné zátěži pod sedlem.
Pro mě platí pro koupi koně s problémy pár pravidel - kůň musí být jinak 100 % to, co od něj očekávám (což tady není, kobylka ani zatím pod sedlem v terénu nebyla), a kůň musí fungovat bez obtíží v současné zátěži, přičemž já po něm budu chtít zátěž menší (tady taky neplatí - kůň bez zátěže, od kterého očekávám, že pod sedlem chodit bude).
Pokud to neplatí, riziko je pro mě osobně moc velké - nejdražší na koni je vždycky jeho provoz, a ten stojí stejně u zdravého koně, který mi dělá radost, i u nepojízdného invalidního důchodce.

Neregistrovaný uživatel

16.4.2022 21:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.182

Za ty prachy ani nahodou. Jo bejt za 30 dejme tomu. Ale tohle ne.

Jaja001

18.4.2022 21:51
Jaja001

XXX.XXX.12.243

No nemyslím že je to jen záležitost této klisny. Jsem choval aph a po tomto hřebci je více potomků s problémy s kopyty. Viděla jsem dvě klisny na vlastní oči a dobrý to není. Za mě určitě ne. A ten kůň nemá v chovu co dělat..

19.4.2022 10:07

Má ta kobyla za ten balík aspoň panel test? Za ty prachy přeci seženete koně zdravého, proč podporovat toto...?

Přidejte reakci

Přidat smajlík