Převoz koně do Kanady

Český teplokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2022 00:02
Axík17

XXX.XXX.91.140

Dobrý den, neporadil by mi někdo prosím, jak přepravit koně z ČR do Kanady? Mám totiž v plánu letět do Kanady, ale nikde nemohu najít, jak tam mám dostat i svého koně. Hledala jsem i nějaké letenky pro koně, ale nikde nic. Jestli to pomůže, tak cestuji s pětiletou klisnou Českého Teplokrevníka. Má někdo nějaké rady prosím ?

19.4.2022 05:52
Slon Indický

XXX.XXX.11.143

Žádné letenky pro koně opravdu neexistují, přeprava koní se domlouvá u leteckých společností individuálně, případně existují agentury, které to za vás vyřídí včetně veterinárních požadavků (ty doporučuji pořádně nastudovat včetně povinných vakcinačních schémat atd - opravdu to není "krve na převoz a hotovo".
No a hlavně si připravte ranec peněz, dost pravděpodobně přesahující cenu toho koně, pokud to myslíte vážně...

19.4.2022 08:44
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Veterinární podmínky exportu živých koní do zahraničí vám poskytnou na vám příslušné KVS. Vím, že do USA je to masakr, do Kanady to možná bude papírově jednodušší.

Jinak na řešení dopravy budete muset ovládat minimálně angličtinu, v čechách vám to nikdo nezařídí

např. https://airhorse.com/ - tam nabízí i nacenění dopravy zdarma, ale pouze na 3 měsíce dopředu - nebo si musíte najít jiného dopravce, je jich dost

Průměrné náklady na import koně z Evropy do Kanady jsou kolem 12-18 000 dolarů (cca 270-400 000 Kč), zpět to je o něco levnější. + k tomu samozřejmě cena dopravy koně na letiště v Evropě + cena všech vyšetření a případných pobytů v karanténách v ČR/Evropě před odletem nebo na místě určení po příletu

19.4.2022 08:54
jesie

XXX.XXX.224.171

Axík17 napsal(a):
Dobrý den, neporadil by mi někdo prosím, jak přepravit koně z ČR do Kanady? Mám totiž v plánu letět do Kanady, ale nikde nemohu najít, jak tam mám dostat i svého koně. Hledala jsem i nějaké letenky pro koně, ale nikde nic. Jestli to pomůže, tak cestuji s pětiletou klisnou Českého Teplokrevníka. Má někdo nějaké rady prosím ?

Dobrý den,

reálné to rozhodně je,moje kamarádka se tam na podzim odvezla svého koně. Bohužel nevím podrobnosti,ale také bych se obrátila na KVS. Jinak vím,že kůň byl nějakou dobu v karanténě než mohl do ustájení,které si vybrala....Ale vše dopadlo dobře.
Kůň takhle cestoval poprvé a bez problémů.

19.4.2022 09:32
Arbora

XXX.XXX.80.27

Tak hlavne to bude chcieť dosť veľa zdravotných vyšetrení. Trebárs piroplasmóza je celkom problém, u koní v EU sa bežne vyskytuje a do USA tieto kon nepúšťajú, tak len aby ste sa neprekvapili. https://inspection.canada.ca/animal-health/terrestrial-animals/imports/import-policies/live-animals/2011-5/eng/1325285856958/1325285922473

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2022 10:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kontaktujte KVS a zároveň podobnou instituci v místě destinace a poté letecké přepravní společnosti. Počítejte s velmi vysokou finanční a časovou náročností celého procesu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík