Nananana

XXX.XXX.100.171
Dobrý deň.
Potrebujem pomôcť .🙏🏼
Máte niekto skúsenosť?
Alebo viete z ktorej masky by sa v teplých podmienkach NEZAPARILA koža?.
Ktorá z nich je najlepšia na stále nosenie? (Min. týždeň v kuse. Viem že to neni dobré ale z dôvodu ďalekého dochádzania chodím ku 🐴 raz za týždeň )
Za každú odpoveď budem vďačná .😌
Akože maska aj v noci? To nie je úplne fajn nápad.
Tie z fotiek sú dosť slabé, vyberte také, čo majú pevnejšiu sieťku a výstuhu okolo očí. Nemám s kúsenosť s tým, že by sa pod nejakou maskou kone zaparili, a to ani v lete. Vyberte nejakú takú, čo má okolo sieťky čo najmenej ďalšieho materiálu, ako napríklad takáto. https://www.spokojenykun.eu/duramask-s-usima-d205/?var=629
Z vlastní zkušenosti se zapařením - maska nesmí mít přes uši a týl takovou tu strečovou umělou látku. Všechny ty super elastické masky jsou přesně z toho ušité. Mě se kobyla zapařila na týle z Masky Waldhausen Awa. Po konzultaci s paní ze Spokojeného koně jsem pořídila Cashel Crusader. Má uši a týl z děrované látky a lépe větrá.
Masku má kobyla 24 hodin, i v noci, nemá problém. Měním jí tak jednou za dva dny, dám čistou a zaprášenou vezmu vyprat. Pokud prší, měním dříve, Madam se ráda válí v bahýnku. Kobyla je lehká muchařka a cíťa na kůži, bez masky by nemohla fungovat. Tenhle systém nám funguje už 3 roky ke spokojenosti nás obou.
Zkoušela jsem masku sundávat na noc, ale ty malé muchničky zalézají až hodně po setmění a vylézají se svítáním a to ať bych se snažila jak se snažila, tak nemůžu nikdy stihnout a kobyla bude pokousaná, bolává a nateklá.
Masky mám dvě až tři a točím dle potřeby praní. Stájová kolegyně nemá alergika a není taková citlivka jako já (mě se prostě ekluje nandavát koni na hlavu zaprášenou masku) a vystačí s jednou na sezonu.
https://www.heapco.cz/maska-proti-hmyzu-farnam-supermask-vel-2/?gclid=EAIaIQobChMInvOb_p2i9wIVh-F3Ch24YwQXEAQYAiABEgJe_fD_BwE
my měli tuhle ,ale bez uší ,vydrží hodně
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přes noc bych dala jen masku, co má fakt dobrou výztuhu kolem očí. Je větší pravděpodobnost, že v ní kůň fest promokne a pak ani tak nejde o zapaření (které je druhořadé) jako o poškození očí ... řasami bude kůň drkat o tu promoklou síťku.