Saskaaa

XXX.XXX.174.84
Zdravím, jdu si sem opět pro radu.
Mám chladnokrevnou kobylku, kterou normálně jezdím pod sedlem na jízdárně (drezurně) a ven do terénu (+ příležitostně tahá). Je to jemný typ chlaďase na dlouhých nohách, ale měli jsme v úmyslu kupovat dalšího obříka. Byl by převážně do toho tahu, avšak mysleli jsme, že by byl i pod sedlo. Chci se však zeptat... není už takový typ koně přeci jen pod sedlo moc mohutný? Mám pocit, že člověk na něj ani to sedlo už nenapasuje 😂 Navíc koník je takový hodně krátký a sedlo by mu šlo hodně do zadních částí hřbetu?
Děkuji předem za všechny názory a odpovědi.
Pro představu obrázky koní, na které jsme koukali 😊:
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tady se obávám, že máte pravdu a sedlo není "kam dát". Musel by zmizet ten tukový hřeben. Ono jako mezi námi najít na tohle chomout, který by seděl, jak má, to bude taky slušná výzva - a spíš myslím, že bude potřeba chomout na míru. Takovýhle tukový hřeben je ale trochu vykřičník, bývá příznakem metabolických potíží, pozor na to. Já bych koně s takovým krkem asi nepořizovala. Doporučuji důkladnou prohlídku kopyt a možná testy na IR před pořízením...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Takový tukový hřeben bývá spíš u hřebců. Jinak já bych si u chladnokrevníků (obzvlášť u konkrétních plemen) dala velký pozor na PSSM1. Např. percheroni jsou zasažení až z více než 60%.
Co se týká sedla, tak já osobně bych se asi spokojila s nějakým padem, jinak si taky neumím představit na tohle napasovat "klasické" sedlo.
Saskaaa

XXX.XXX.43.188
koně
napsal(a):
Tak si kupte něco podobného té kobyle,co máte doma ? Ne? Kdybyste chtěli páru .
Mě se těžcí koně hodně líbí,ale tohle už je moc .
Připadají mi jak by byli spíš na maso.Taková živá konzerva,až nebudou moci tahat
Ano, po více zjišťování jsou to spíše koně na maso 🥲. V Polsku je toto prý bohužel normální, s tím jsem neměla ještě zkušenosti a ani mě to nenapadlo. Nejlepší bude asi koukat po tom stejném co už mám, pouze nás doma zaujali, tak jsem chtěla znát ještě další názor.