Krmivo s nízkou energetickou hodnotou

Belgický chladnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anableee

4.5.2022 14:04
Anableee

XXX.XXX.51.45

Dobrý den, mam doma 5tileteho belgika ve velmi nízké zátěži. V týdnu chodí tak 2x na klidne, krokové vyjížďky nebo po případě tahat do lesa. To je samozřejmě zátěž větší. Bohužel přibírá i z větru. Zatím krmen cca litrem ječmene na den + vitaminy. Myslím si ale ze ječmen není to prave ořechové. Poradil by prosím někdo nějaký druh krmiva s nízkou energetickou hodnotou ? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2022 14:07

A proč, když "přibírá z větru" ho chcete přikrmovat? Potřebuje doplňovat energii?

4.5.2022 14:12
Piskot123

XXX.XXX.51.45

Jelikož do nej nějak potřebuji dostat vitaminy a v menším množstvi je cítí a nereze, nezbývá mi nic jiného

4.5.2022 14:21
koně

XXX.XXX.174.63

Kupte Vitmin v granulích ,nebo v gelových kostkách.Jsou formy,které nemusíte do ničeho míchat

Pak bych volila granulované seno třeba s mrkví.

Arbora

XXX.XXX.149.42

Ale čo by. Je predsa toľko iných možností, ako do koňa dostať vitamíny, napríklad aj vitamíny v granulovanej forme. Alebo použiť niečo nízkym obsahom škrobov, nízkokalorické.

4.5.2022 22:28

Mám v oblibě Hippolyt. Z müsli mineralizované Equi Gard. Energeticky vychází jen trochu více než běžné luční seno. Dávám méně než doporučené množství, proto přidávám i minerálku. Hippolyt nabízí z nízkoenergetických krmiv i nemineralizované müsli, senné granule...

https://www.hippolyt.cz/seniori?tabpage=15&taboffset=0&ts=1&epc=HKP91

4.5.2022 22:51
evcusik

XXX.XXX.145.236

Hoveler reformin plus mi sežere kůň i z ruky ;) (žere mi to i kobyla, co se rýpe v krmení). Ale na trhu je spousta možnosti, určitě i minerální muesli, jedna velká peletka jako obr pamlsek apod.

5.5.2022 17:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

Anableee napsal(a):
Dobrý den, mam doma 5tileteho belgika ve velmi nízké zátěži. V týdnu chodí tak 2x na klidne, krokové vyjížďky nebo po případě tahat do lesa. To je samozřejmě zátěž větší. Bohužel přibírá i z větru. Zatím krmen cca litrem ječmene na den + vitaminy. Myslím si ale ze ječmen není to prave ořechové. Poradil by prosím někdo nějaký druh krmiva s nízkou energetickou hodnotou ? Děkuji

Doporučím vám ovesné granule. Nebojte, nebude vám po tom hopsat. Jsou to granule ze slupek ze kterých se vyloupne zrní. Kamarádka jim říká omelky.
Koně to mají rádi, neznám žádného, který by je nežral. Zalévám teplou vodou. Hezky to voní, zalitím zvětší hmotnost a kalorie nula, nula, nic.
Dáváme schvácenému poníkovi, aby druhým nezáviděl kyblík.
https://www.rajprokone.cz/ovesne-granule--40-kg/

Přidejte reakci

Přidat smajlík